Ralf uit Duitsland op bezoek

Ralf uit Duitsland op bezoek

Ik vind het altijd een hele eer als mensen van ver, in dit geval Duitsland komen om hun koi op te halen, die ze zelfs nooit gezien hebben.

Een eerste ontmoeting is altijd de belangrijkste, en ik moet zeggen dat Ralf een buitengewoon aangename man was, echt passend in de Interkoi kring. Het heeft me veel plezier gedaan.

Ik kan ook goed begrijpen dat het moeilijk is om een koi op afstand aan te kopen zonder dat je deze gezien hebt. Je bent als dealer toch verantwoordelijk dat je de mensen geeft waar ze recht op hebben, en vermits men bij koi nooit over kleine bedragen spreekt is het nog iets belangrijker.

Het werd een gecombineerde ophaling, want Ralf nam ook koi mee voor een bijzondere klant van Interkoi, namelijk Edgar, dat me na aan het hart ligt. Ik vind het namelijk geweldig dat een man van 79 jaar heel graag naar Arendonk komt om zijn koi op te halen.

Ditmaal echter had ik hem in contact gezet met Ralf om zijn koi al een heel eind mee te nemen, en Edgar naar Ralf toe te leiden zodat de afstand voor Edgar veel gunstiger was. Edgar moest nog richting Ludwigshaven en dat was nog 200 km verder, maar natuurlijk veel gunstiger dan naar Arendonk komen.

Gisterenavond belde de lieve man mij nog op om te zeggen dat alles goed verlopen is, en dat hij tevreden was met de koi die hij gekocht had zonder gezien te hebben. Wat kan koi dealen toch ook een dankbaar werk zijn.

Ik moet er trouwens bij vertellen dat ik iemand gevonden heb, die in een straal van 5-600 km koi kan wegbrengen voor een bepaalde vergoeding die volgens mij heel correct is. Indien dit dan nog kan gecombineerd worden met een aantal personen zou het ideaal zijn.

De koi die Ralf meenam zijn koi uit de selectie van de koi van Sakai van vorig jaar. De tancho showa was voor Ralf zelf, de kleinste ging naar Edgar, maar is wel bloedgoed en bloedmooi, de derde komen ze in mei ophalen, maar Ralf wou die eventjes bowlen om haar te laten zien aan zijn landgenoot.

Niet vergeten dat de Tancho Showa bij aankomst op sterven na dood was...we hebben er veel werk aan gehad om deze terug in conditie te krijgen, en op enkele rode vlekjes die nog opkomen als de koi gestresseerd geraakt zoals nu, is ze weer helemaal in orde.

Alles verliep naar plan, en bovendien werd er een mooi verhaal geschreven op zijn facebookaccount Koi Fans Germany. Mooi artikel en het zou fijn zijn als mijn klanten ook daar even een boodschapje achter zouden laten. Het geeft altijd een goed gevoel als je mensen samen de hobby kunt laten beleven.

Dat was nog niet het einde van mijn verhaal, want in de namiddag kreeg ik ook nog eens het bezoek van mijn vriend Martin, de nagel van mijn doodskist, soms beminnelijk, kritisch, soms om dood te schieten, maar altijd correct en Interkoi minded. Tja, god moet nu eenmaal zijn getal hebben.

Een goed gesprek, zonder naar de mond te praten helpt af en toe, en de vredespijp is weer even aangestoken.

Deze showa is wel de meest succesrijke showa die ik verleden jaar heb aangekocht, want die werd bijna door iedereen bemind, en zeker door Ben. Ik heb haar dan ook onder de groep van Wakana geplaatst, of de groep die in onze ogen, en dan praat ik over Ben en mezelf, hoge ogen kunnen gooien in de toekomst.

Of ze het kunnen maken hangt natuurlijk nog af van andere faktoren, maar de vijvers waar ze naartoe zijn gegaan zijn niet de minste, en hopelijk kunnen we er nog eens eentje naar grote hoogte brengen, met de originele Wakana in ons achterhoofd natuurlijk.

De opendeurdagen komen dichterbij, de sluitingstijd voor het inschrijven komt daarmee ook dichterbij. Mensen die zich nog willen inschrijven….vergeet het niet. Ter informatie, zoals altijd is er voor de kinderen een springkasteel voorzien, zodat ze niet de ganse dag naar het verhaal over koi moeten luisteren. De vrouwen mogen meespringen….

Ik ben vergeten te vermelden dat ik morgen en maandag aanwezig ben van 10.00 tot 12.00 uur

Meer afbeeldingen

Ralf uit Duitsland op bezoek: afbeelding 1
Ralf uit Duitsland op bezoek: afbeelding 2
Ralf uit Duitsland op bezoek: afbeelding 3
Ralf uit Duitsland op bezoek: afbeelding 4
Ralf uit Duitsland op bezoek: afbeelding 5
Ralf uit Duitsland op bezoek: afbeelding 6

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240