Redelijk wat nieuws te verwerken

Redelijk wat nieuws te verwerken

Als er veel gebeurd, dan kan je veel vertellen. Het nieuws kwam binnen op alle fronten. Vanuit Japan kreeg ik nog even de informatie binnen van de andere koi die meegedaan hebben aan de AJJKS.

Helaas kreeg ik enkel informatie aan, geen video's. Een bronze prize werd gewonnen door de kohaku van Sakai FF. Deze prijs moet je niet onderschatten want de deelname van een kohaku is één de meest competetieve onderdelen van de koishow. 

Winnen zou een succes zijn, maar met 1650 deelnemers is de strijd waarschijnlijk enorm en vooral in de gosanke vertegenwoordigers. Daarom is deze prijs in mijn ogen zeer waardevol.

Dan heb je nog de ginrin showa van Maruyama, waarvan hier het filmpje,  die een silver prize won en tenslotte de ginrin oshiba shigure die een verdienstelijke bronze prize in de wacht sleepte.

Als ik alles op een rijtje zet, dan hebben we 6 mooie prijzen op een inzending van 9 stuks in totaal, een niet te misverstaan oordeel dat we goede koi hebben aangekocht om mee te dingen naar het hoogst haalbare.

1 x golden prize, 1 x zilver prize en 4 x bronze price.....I rest my case.

***************************************

Ondertussen ging het ophalen van koi in Arendonk onverhinderd verder. De uitstraling van de redkarashi begint te werken

Wekelijks worden er koi van uitgekozen, zo ook gisteren. Veel blijven er niet meer over, maar het zijn dan ook tosai om van te likkebaarden. Groeikanonnen pur sang.

De benigoi heeft geen woorden nodig. Van 65 naar 68 cm is een kleine stap maar wel een enorme lengte als je bedenkt dat deze nog maar 21 maanden is. Goede wijn behoeft geen krans.

Bart en Bram kwamen dan weer hun aangekochte kujaku ophalen. Je kon goed zien dat het broertjes of zusjes waren. Ik was van plan om zaterdag de overige aan te bieden, maar door de magere interesse heb ik besloten dit niet te doen.

***************************************

Ook bij Johan ging het ophalen van koi van een leien dakje. Kohaku KO-V21-157 kocht ik als extreme grote tosai 42 cm aan op de veiling begin 2021 en bleef een seizoen azukari en vertrok een jaar later op 62 cm.

Kohaku KO-V21-10262 kwam binnen op 60 cm met een prachtige bouw en patroon. Deze vertrok vandaag op 67 cm en eigenlijk alleen maar quarantaine en rust gehad hier. Groeide denk ik tijdens de vlucht in de zak nog door (mag ook wel met die transport kosten).

Ik kreeg er een filmpje bij waar ik geen info over kreeg, maar ik veronderstel dat dit filmpje van de klant is waar de kohaku naar toe zijn vertrokken. Zo vertrokken er weer enkele bijzondere mooie koi bij Johan.

***************************************

ANNOUNCEMENT OF FIRST SAKAI CUP

Of het interessant nieuws is, weet ik niet, maar ik kreeg volgend bericht aan van de Sakai Koifarm. Op dit moment is de veiling begonnen, die ook de volgende dagen nog mijn aandacht zal genieten. Dit is de boodschap die ik aankreeg.

Dear customers.
Allow us to inform this in a sudden, however this time we decided to hold Sakai cup.
Subject koi will be the one on the April auction koi which start bidding with ¥50.000 and ¥100.000.
Those fish will be released into mud pond this season and when they come up in autumn,
we will have koi show with 31 judges from SFF.
There will be grand champion,first prize tp third prize 

Subject koi :april auction's jumbo tosai (starting price ¥50.000 and ¥100.000 only )
      ※ koi with starting price of more than ¥200.000 is not subject.

Judge         :31 SFF staffs 

Total prize amount ¥8.000.000

Grand Champion:3 million cash and trophy₍ big one like AJKS size)
Second Grand Champion:2million cash and trophy 
Third Grand Champion :1million cash and trophy

There will be some other prizes as well

VOLG HIER DE VEILING VAN SAKAI FF


Om het even te verduidelijken wat betreft de prijzenpot. Als je een tosai koopt in de aanbiedingsreeks van 50 000 en 100 000 yen kan je kans maken op een geldprijs zoals hier omschreven. Om je een idee te geven van de waarde. Deel het bedrag door ongeveer 132 en bij benadering heb je de europrijs.

De hoofdprijs is bijna 23 000 euro, dus een niet te onderschatten bedrag. Het mooie van het verhaal is dat het over de koi gaat die minder geprijsd zijn. Nu moet je er wel bij bedenken dat dit startprijzen zijn en geen koopprijzen. Waar het bedrag eindigt is niet in te schatten.

In ieder geval, als je graag meedoet aan deze veiling met de hierboven omschreven kans, contacteer me dan even, en ik zal de veiling voor je opvolgen. Vroeger werd dit ook bij Momotaro gedaan, en ik heb zelfs ooit éénmaal gewonnen. Maar dat is lang geleden. Ik zal het verhaal nog eens opzoeken....altijd interessant.

 

Meer afbeeldingen

Redelijk wat nieuws te verwerken: afbeelding 1
Redelijk wat nieuws te verwerken: afbeelding 2
Redelijk wat nieuws te verwerken: afbeelding 3
Redelijk wat nieuws te verwerken: afbeelding 4

Laat Een Reactie Achter

3 reacties

Wiechert

555


Johan

555


Wim DW

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml