Een vervelend werkje

Een vervelend werkje

Ik doe het niet graag, maar het moet  nu éénmaal gedaan worden. Van iedere vijver worden 2 willekeurige koi genomen, in slaap gedaan, en worden er kieuwstalen opgestuurd naar het labo voor onderzoek op KHV (Koi Herpes Virus) en CEV of de slaapziekte (Carp Edema Virus).

Meer kan ik niet doen om de gezondheid van de koi te ondersteunen. Het is mijn plicht om alle koi in de beste gezondheid af te leveren, daarna is het een kwestie van de koiliefhebbers om de verdere zorg te verlenen.

Het is een vervelend gebeuren dat ik niet graag doe, maar het moet nu éénmaal. Ik maak dan ook telkens een filmpje van de 2 koi die ik uit een vijver heb geselecteerd. De koi worden in slaap gedaan, en mits een kleine ingreep, namelijk het knippen van een kieuwstaal wordt dit in een pipet gedaan om opgestuurd te worden.

pipetDe pipetten worden genummerd met de vijvers waaruit de stalen genomen zijn, in een mouche gestoken en opgestuurd. Daarna stuur ik een mail naar het labo met de codenummers van de koi waarvan ik de kieuwstalen heb genomen en die worden vermeld in het laboverslag.

Als het goed is heb ik binnen enkele dagen de uitslag. Als dit in orde is, geef ik de koi nog een 2-4 weken de tijd om zich aan te passen aan de omstandigheden, en kunnen de koi uitgeleverd worden.

Het is een werkje dat toch wat tijd in beslag neemt, en ik ben altijd blij dat het gebeurd is. Er zijn aangenamere dingen in het leven. Het enige wat ik nog kan doen is filmpjes maken van de respectievelijke koi met vermelding uit welke vijver ze zijn.

Vijver 5 - een sanke van Momotaro en een karashi van Taniguchi

Vijver 6 - twee kohaku van Momotaro en bovendien geschikt voor de serre.

Vijver 7 - twee golden corn van Taniguchi

Vijver 8: een kohaku van Momotaro en een sanke van Taniguchi

*******************************************

Ondertussen zullen de meeste lezers al bemerkt hebben dat er emoji icoontjes zijn toegevoegd onder het nieuwsitem van de dag. Op deze manier is het misschien leuk om je gevoel te delen via een klikje op het icoontje. Voor mij ook een waardemeter over het artikel. Het is tevens een poging om iets meer verbondenheid met de klanten te krijgen en met een klikje geef je  jezelf niet bloot 

*******************************************

Ondertussen kreeg ik nog enkele updates binnen van koi uit het verleden, altijd mooi om te laten zien. Als eerste een mango van Serge, dankbare koi die ik aankocht via Narita. Ondertussen toch al 57 cm. Ik heb er nog een 9-tal van deze serie.

alberto peterliniAls tweede een kohaku uit Italië die deze aankocht op 12 april 2021, toen was ze 62 cm. Ondertussen kreeg ik een filmpje aan van deze kohaku KO-V20-1158 met de fortuinlijke afmeting van 76 cm ondertussen. Well done Alberto !

Oh ja ik heb nog een filmpje gevonden hoe ze uit de zak kwam. Dat mag ik je niet onthouden

*******************************************

Tevens wil ik nog even de aandacht vragen voor de inschrijvingen op 19 juni. 

*******************************************

 

 

 

 

Meer afbeeldingen

Een vervelend werkje: afbeelding 1
Een vervelend werkje: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

6 reacties

Matthijs

555


Johan D

555

interkoi

555


Polleke

555

interkoi

555

Polleke

@interkoi 555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml