Vermoedelijk laatste veiling

Vermoedelijk laatste veiling

Voor zover ik weet, zal dit de laatste online veiling worden dit jaar. Nu is de vraag wat de toekomst gaat brengen. Gaan de online veilingen een gevaar vormen voor de bezoeken aan Japan met de live veilingen, of blijven ze bestaan.

Ik kan natuurlijk de prijzen volgen waar de koi voor verkocht worden. Gisteren waren deze extreem hoog. Een vergelijk met de live veilingen is moeilijk te maken, want alles is ook afhankelijk van de kwaliteit van de aangeboden koi.

Eén ding staat als een paal boven water, de opbrengst van de veiling gisteren van Sakai FF bracht zeker niet minder op dan de live veilingen, en ik vermoed dan ook dat er op een bepaalde manier de online veilingen in stand worden gehouden, misschien in combinatie met....

De veilingsite van Sakai FF is professioneel, maar vervelend om op te volgen. Je moet telkens opnieuw vernieuwen om de juiste stand van zaken te kennen, anders mis je de boot; Als er dus 2 of meer koi zijn die je wil opvolgen en op hetzelfde moment gepland zijn, moet je allert telkens vernieuwen, met de vertragingen die er ongetwijfeld bijkomen tijdens het veelvuldig gebruik.

De veilingsite van Momotaro is in dat opzicht beter en je moet niet continue vernieuwen. De seconden verlopen zichtbaar en correct, en biedingen worden adequaat opgevolgd. In mijn ogen stukken eenvoudiger en beter.

Ik zou  je screenshots kunnen laten zien van verkoopprijzen van tosai, maar dat zal de boel enkel maar verhitten. Het is bijna een onmogelijke opgave om een koi te scoren die verkooptechnisch haalbaar is. Ik kan of wil deze echter niet online laten zien, het zou kwaad bloed zetten van eventuele kopers van deze koi.

Wel kan ik je vertellen dat de duurste tosai die ik opgevolgd heb, ongeveer 7 100 000 yen (± 52 500 euro) opbracht, vooraleer deze verdween. Ik voel me triestig als ik deze bedragen zie. Blijkbaar heeft de wereldeconomie geen vat op de verkoop, en daar moet ik toch even over nadenken.

Zelf volg ik iedere koi nauwgezet, en probeer mijn slag te slaan als het mogelijk is; Met andere woorden is het urenlang turen, zuchten, vloeken en tieren totdat je geduld een eerste slachtoffer heeft gemaakt.

yellow magicYellow Magic is de moeder van deze karashigoi. Een tosai van maar liefst 44 cm. Het leek me verstandiger om nu te investeren voor de toekomst, want eind dit jaar zijn deze rond de 65-70 cm, maar met een ander prijskaartje.

Van Yellow Magic heb ik nog geen afstammelingen in mijn systeem gehad, dus ik ben benieuwd. Zoals altijd geeft de offspring van deze dames altijd verschillende kleurtinten gaande van gelig naar bruinig en gekruid met rood, oranje of misschien ook wel grijs.

Het zijn in ieder geval bijzonder indrukwekkende jumbo die moeilijk aan te kopen zijn in deze kwaliteit. Ik ben er dan ook al blij mee, ondanks het feit dat ik deze voor een prijs aanbied zonder de azukarikosten en het transport. 

De azukarikosten mag je inschatten op ± 240 euro. Het transport is op dit moment een groot probleem en hier durf ik geen inschatting van maken. Het zou te veel risico inhouden, en ik heb dit jaar al bijzonder veel geld verloren met het transport, je wil het niet weten.

Het was heel lang wachten op de volgende patiënt waar ik beslag op kon leggen. Ik wou stoppen omdat het bedrag te hoog werd, maar kon het niet laten om toch nog een laatste poging te wagen en blijkbaar was dat de goede beslissing.

Een maruten kohaku die ik misschien kon aankopen door het rode oogje, maar dat deert mij niet. Aan bouw en lengte potentieel zal het niet liggen. En wie weet, want ontwikkelingen zijn altijd onvoorspelbaar al denkt men van wel, maar wie weet wint deze kohaku de westrijd die door Sakai FF is uitgeschreven en rijft ze 22 000 euro binnen, de hoofdprijs. Zeg nooit nooit....

De wedstrijd wordt beslecht door de 31 werknemers van Sakai FF die uit deze aankopen de nummer 1 - 2 en 3 mogen kiezen na het zomerseizoen. En je weet nooit.

Vandaag is de 2de dag van de veiling. Als er nog mensen zijn die interesse hebben om te proberen een tosai te scoren, meld je. Ik zal de ganse dag de veiling opvolgen.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Nog even toevoegen aan het nieuws.

Ik zal niet open zijn in het weekend van zaterdag en zondag 7-8 mei wegens de Belgische koishow. Ik zal daar aanwezig zijn en iedereen is welkom op mijn stand. Plan van de vats en stand van interkoi vind je op de bijgevoegde foto.

Ik wil ook nog even zeggen dat ik blij ben als  je op een icoontje klikt, dat schenkt de burger moet, en duurt maar 1 seconde. Die tijd kan je voor mij toch wel vrijmaken denk ik nietwaar ?

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Meer afbeeldingen

Vermoedelijk laatste veiling: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

3 reacties

Peter De Clercq

555


Patrick

555


Matthijs

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml