Succes verzekerd op alle fronten

Succes verzekerd op alle fronten

Succes bij het inzetten van koi in Japan is altijd genieten. Ik heb nog niet alle uitslagen binnen, maar op dit moment kan ik 3 successen laten zien. Een bijzonder mooie gold price van mijn golden corn van Taniguchi, en 2 brons prijzen van 2 showa van Kibi. Niet vergeten dat er maar liefst 1650 koi waren ingeschreven, dus mag je zeker van een succes spreken.

De filmpjes werden doorgestuurd, en dat maakt het nog eens des te leuker. Laat ons beginnen met onze golden corn van Taniguchi. Ze zal nog een seizoen in de mudpond blijven, en ik weet nu al dat ze me gaat bekoren.

De bronzen medaille ging naar de showa van Kibi. Ze wonnen allebei in hun reeks. Bij deze de eerste showa. De andere laat ik hier zien. Ik ben toch wel benieuwd wat deze gaan doen na een seizoen in de mudpond.

lisseWat ik wel spijtig vind is dat geen enkele van deze koi verkocht werden, terwijl de prijzen bijzonder democratisch waren. Je speelt nu eenmaal mee in de top van de wereld.

De gold price had ik op naam gezet van mijn petekind Lisse, die dit jaar 18 jwordt, hier op de foto met mijn zoon Frank. Mag ik toch trots zijn nietwaar ?

Over de andere heb ik nog niets vernomen. Ik hoop daar toch nog een prijsje te hebben weggekaapt, maar dat zal  ik moeten afwachten. Zo gauw ik iets weet, dan weten jullie het ook.

OPHALEN KOI INTERKOI NEDERLAND

Dan werd  het een succesvolle ophaaldag voor Johan van Interkoi Nederland. Ik laat het in zijn eigen woorden zeggen, want ik denk dat je mijn geleuter ook stilaan moe wordt. Dit is zijn commentaar.

Luc, deze prachtige Sanke vertrok vandaag samen met de Ginrin en in de middag kwam iemand voor zijn Kin Matsuba. weer een gezellig dagje. 

Sanke SA-V21-10282 kwam vier maanden geleden binnen op 58 cm en vertrok vandaag met 66 cm een groei van 8 cm in vier maanden tijd. Maar wat vooral opvalt bij deze veiling koi is de lengte en body op 21 maanden.

******************************************

Toch wel een opmerkelijk mooie sanke die vertrokken is Johan. De groei kan natuurlijk belangrijk zijn, maar de kwaliteit is nog veel belangrijker en die spat er vanaf. Dit zijn koi voor de toekomst. De ginrin daar heb ik geen woorden voor, die zijn bloed en bloedmooi, niet te vergelijken met enig andere koi van die strekking;

De groei zit er in gebakken dat kan je zien, en als ik de resultaten zou laten zien van de koi die al in de opgroei zitten uit deze reeks, dan krijg je rode oren. Ik zou er een aantal in de serre willen zetten, dat moet ik nog even bekijken.

******************************************

Ik had hier ook wat werkjes voorhanden, alhoewel het rustig was moest ik toch enkele koi bowlen. Plotseling kwam er veel interesse voor enkele golden corn. Ik ga er geen reklame meer voor maken, je moet het zelf maar uitzoeken. Al deze golden corn gaan sowieso naar de serre, want ik wil het vervolg zien van deze fantastische soort die je live moet bekijken. Degenen die ze  liver bekijken moeten hun boekje maar eens opendoen.

Bijzondere aandacht werd er gegeven aan een koi die iedereen wel graag zou hebben, een hebbeding voor de meeste koikichi, namelijk een tancho showa, en dan liefst van behoorlijke kwaliteit.

Nu is deze tancho bijzonder vooruitgegaan in de periode dat ze hier zit; Ik doe er niets speciaal aan, maar blijkbaar heeft ze het goed naar hun zin hier. De maatvoering is niet zo geweldig voor de show, maar wat geef ik erom ! Schoonheid hoeft voor mij geen prijs te winnen, maar de mensen bekoren is veel belangrijker. Dat is altijd mijn standpunt geweest, en ik ben verschrikkelijk eigenwijs.

Als laatste vandaag wil ik even de aandacht geven aan vijver 5 waar de grote kanonnen zitten die pas uit Japan zijn aangekomen na hun moeilijke reis. Ze beginnen nu te acclimatiseren en zich aan te passen aan de nieuwe omstandigheden. Een assortiment topklasse koi. Wie ze graag ziet moet snel zijn want 90% van deze toppers zijn verkocht, dus zullen het pand binnen enkele weken verlaten.

Tot daar mijn bewogen dag met onderhoudende informatie. Gelukkig reageren de mensen adequaat en dat maakt het leven zoveel plezanter om je creativiteit beloond te zien. De voorstelling van de kleine showa was helaas een dikke flop. 

 

Meer afbeeldingen

Succes verzekerd op alle fronten: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

7 reacties

Johan D

555

Wim DW

555


Jack

555


Wim

555

interkoi

555


Mirgaux rudy

555


Johan

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml