Resultaat eerste Wateranalyse

Resultaat eerste Wateranalyse

Vandaag werden me de resultaten toegezonden van de 1st wateranalyse, dus voor het gebruik van de koi-enzymen.

De tabel geeft je een duidelijk overzicht van de 9 stalen. De namen van de eigenaars zijn gekoppeld aan ieder staal. Het volgende onderzoek zal na het toedienen van de koi-enzymen gebeuren, zodat er een vergelijk kan worden gemaakt.

Ter informatie: de nummers van de stalen zijn bij de 2de analyse anders dan bij deze proef, en bovendien worden er extra 2 stalen toegezonden van vijvers die niet behandeld zijn.

Op deze manier moet er in principe een juist overzicht komen en kan er in principe niet geschoven worden met cijfers. Ik ben bijzonder benieuwd naar de uitslag NA de 10-daagse behandeling.

Wat zijn de normaalwaarden ?

Totaal koloniegetal onder de 30 000 kolonie vormende eenheden per ml.

Enterobacteriën onder de 500

Pseudomaden/Aeromaden onder de 500

Schimmels en gisten onder de 500 kolonie vormende eenheden per ml.

Beknopte samenvatting

Het totaal koloniegetal is een indicator voor de organische waterbelasting. Dit geeft de totale bacteriedruk van de bacteriën in de vijver weer.

De grote groep enterobacteriën is voor een deel de natuurlijke darmflora. Maar ze zijn ook medisch gezien van grote betekenis. Sommige bacteriën vormen geen gevaar, terwijl anderen grote ziekten kunnen overdragen. Te hoge belasting door ontlastingsprodukten, geeft een voedingsbron voor schadelijke en ongewenste bacteriën.

Aeromaden en Pseudomaden zijn, in geringe mate, van nature voorkomende omgevingskiemen. Met name bij hoge temperaturen is er een enorme groei van bacteriën, zodat ze wondinfecties en andere besmettingen via het water kunnen veroorzaken. Zoals huidverkleuring, loslating van de schubben, en zware ontstekingen.

Schimmels en gisten zie je meestal als draadachtige structuren op de vissen, maar kunnen ook vrij in de vijver voorkomen met name op voedingsdelen.

Beknopt samengevat zou ik zeggen dat staal 4 en 6 aan de mindere kant zijn, Staal 2-3 en 9 middelmatig, maar dat de stalen 1-5-7 en 8 bijzonder goed zijn. Ik heb Rob even om een kleine reactie gevraagd, en als hij de tijd heeft om dat neer te pennen, zal ik dit ook doorgeven.

Ik ben de deelnemers dankbaar voor hun correcte samenwerking, want het is niet evident om dit gezamenlijk te organiseren. Ik zal in de loop van de week ook een schets maken van de verschillende regio, zodat hier misschien ook nog wat info uit kan verwerkt worden.

Indien de mensen die deelgenomen het 2de staal gaan versturen, zouden ze me dit even willen meedelen aub, want ik zal ook de 2 stalen moeten laten opsturen door onafhankelijke deelnemers onder een andere staalnummer.

Meer afbeeldingen

Resultaat eerste Wateranalyse: afbeelding 1
Resultaat eerste Wateranalyse: afbeelding 2
Resultaat eerste Wateranalyse: afbeelding 3
Resultaat eerste Wateranalyse: afbeelding 4
Resultaat eerste Wateranalyse: afbeelding 5
Resultaat eerste Wateranalyse: afbeelding 6
Resultaat eerste Wateranalyse: afbeelding 7
Resultaat eerste Wateranalyse: afbeelding 8
Resultaat eerste Wateranalyse: afbeelding 9

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137