Klanten van het eerste uur

Klanten van het eerste uur

Als de ouwe getrouwen toevallig samenkomen is het altijd de moeite om wat koi te bekijken. Vooral de tosai kwamen aan bod.

Ondanks het feit dat ze slechts een uur wilden blijven, is het me gelukt om ze van 11.00 tot 15.00 uur te onderhouden. Het zijn dan ook altijd plezierige momenten.

Voor enkele klanten die nogal veraf woonden werd de vraag gesteld om enkele tosai op film te zetten en vooral te kijken naar het geslacht van enkele koi. Bekijk het filmpje, maar begrijp vooral het moois dat hier rondzwemt.

Een aantal koi moesten verplaatst worden, en dan is het plezierig om ze allen samen in een bowl te zetten om ze even te bekijken en te controleren. De meesten zijn van de Ogata veiling, en de Showa blijft een vraagteken.

Dit zijn geen koi die per transshipping of per box geïmporteert worden, maar de meesten zijn hoogwaardige uitgeselecteerde koi van goede kwaliteit, en hier werd vooral gekeken naar de toekomst van deze koi. Toegegeven het zijn geen goedkope koi, maar het zijn voor ons ook geen goedkope koi !

De omstaanders van gisteren begrepen perfect waarover het ging en konden de kwaliteit volledig waarderen. Het zal een spannend jaar worden om de tosai te zien evolueren.

Ondertussen zijn er ook andere koi binnengekomen voor de kleinere beurs, iets wat ik regelmatig doe om ook deze mensen even naar Arendonk te lokken, en het mooie was dat ik als cadeau een paar Shusui erbij heb gekregen, een soort die ik normaal nooit koop.

Niet dat ik ze niet graag zie, want een grote mooie Shusui kan adembenemend mooi zijn, maar…ik haat het als ze donker en vaal worden, iets wat zo dikwijls gebeurd.

Een koi die zijn weg naar huis vond is sanke 1409042 van Taniguchi. De code zegt het al, het is een sanke die aangekocht werd toen ze nog maar een 15-20 cm was en verder bij Taniguchi in de mudpond bleef tot vorig jaar december.

Ik heb geen filmpje van toen, maar wel een filmpje van een 4-tal maanden later. Zoals je kan zien was de vin volledig ingescheurd. Nu zijn we dus een jaar later, en de vin is zo goed als helemaal genezen. Het kan misschien nog een jaartje duren vooraleer het volledig in orde is, maar je ziet dat je niet moet wanhopen.

Een absolute blikvanger zijn deze 2 tosai. De Showa is een tosai van Momotaro en de ki kikokuryu is een exemplaar van Ogata dat ik persoonlijk wou hebben. Ik hou er wel van om zoiets te hebben rondzwemmen, en blijkbaar anderen ook.

Feit is dat ik binnenkort een geweldig aanbod heb van 100 hoogwaardige tosai, waarvan de meesten vrouwelijk zijn, de meesten uitgeselecteerd voor de veilingen. Kan je nog hoger gaan in kwaliteit ? Ja, maar dan blijft het voor de meesten een onbereikbaar ideaal en dan moeten we ons eens duchtig gaan realiseren dat we tevreden moeten zijn met wat we zelf hebben rondzwemmen en ons niet vergapen aan alles wat er via de sociale media getoond wordt wat quasi onbereikbaar is.

Het was een aangename dag met enkele minpuntjes, maar die houden we lekker voor onszelf, want je moet niet alles weten !

Stand van de biedingen op de tosai

Vergeet niet dat de biedingen deze avond aflopen om ± 20.00 uur. Ik plak er geen vast uur op om de kans niet te geven om een bod op het laatste moment te doen. Ik bepaal dat ik de biedingen stop op een moment door mij gekozen tussen 18.00 en 21.00 uur, zonder vooraf te zeggen wanneer ik definitief stop. De stand van zaken is momenteel de volgende:

1604001 WW 600 euro

1604002 JE 525 euro

1604003 MH 650 euro

1604004 RH 575 euro

1604005 RVW 750 euro

1604006 HVD 850 euro

1604007 KW 850 euro

Ik zet de foto's nog eenmaal hieronder, en het enige extra dat ik kan vertellen om ze meer waardevol kan maken is dat deze gegund werden door Narita San. Hij was tegen mij aan het opbieden, en toen hij zag dat ik mee aan het bieden was, knikte hij ter goedkeuring dat ik ze mocht hebben. Normaal heeft dit geen belang, maar het feit dat Narita ze wou, is zeer betekenisvol.

Meer afbeeldingen

Klanten van het eerste uur: afbeelding 1
Klanten van het eerste uur: afbeelding 2
Klanten van het eerste uur: afbeelding 3
Klanten van het eerste uur: afbeelding 4
Klanten van het eerste uur: afbeelding 5
Klanten van het eerste uur: afbeelding 6
Klanten van het eerste uur: afbeelding 7
Klanten van het eerste uur: afbeelding 8
Klanten van het eerste uur: afbeelding 9
Klanten van het eerste uur: afbeelding 10

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240