Rini ontwaakt uit zijn nachtmerrie

Rini ontwaakt uit zijn nachtmerrie

Na maanden geploeter, gesakker, tegenslagen, constant gemopper en slapeloze nachten is vandaag dan toch het moment aangebroken: Rini is klaar met zijn vijver en kan eindelijk zijn geliefdkoosde visjes loslaten vandaag.

Niet allemaal wel te verstaan, want de vijver is nog niet volledig ingedraaid. Vandaag was het de beurt aan Domino, RinRyu en Bessie om zich in de luxe van een grote uitzwemvijver van 15 m. te laten verwennen. Ik heb een 15 tal filmpjes gedraaid om jullie voldoende informatie te geven zodat je het moment suprème ook zoveel mogelijk zelf mee kunnen beleven.

Nog even vermelden dat er veel discussie was over het meten van de koi op de show in Hilvarenbeek. Alle koi werden veel te klein gemeten, en dit was niet alleen bij ons. Om alles nog eens goed te controleren hebben we alle koi vandaag nog eens nagemeten. Bessie was precies 80 cm, en dit stond ook op het certificaat vermeld. (Hilvarenbeek mat 77 cm). RinRyu was 87 cm, en zij was verleden jaar 85 cm doorgegeven, dus dat klopt. Domino heeft Rini wel 2 keer nagemeten en hij was 93 cm, terwijl ze 87 cm gemeten was in Hilvarenbeek.

De volgende weken zullen er telkens 1 koi bijgezet worden, en na 7 juni zullen de tosai van Momotaro hun gang kunnen gaan in Rini zijn vijver. Er zullen dan in totaal 7 Jumbo en 2 tosai in de vijver rondzwemmen. Eén Jumbo van Yamatoya zal echter in Arendonk blijven totdat de show van Hasselt is afgelopen, want die willen we daar inzetten. Dit maakt op een vijver van 40 m³ dat ze ieder 4-5 m³ ter beschikking hebben. We zullen de tosai goed meten en opvolgen en zien of we er wat van kunnen maken in de loop van dit jaar. Onze grootste aandacht zal naar Domino gaan, want wij willen vooral aan de huidkwaliteit gaan werken en proberen ze naar de 100 cm te begeleiden. We hebben het gevoel dat we dit kunnen….

Om terug te komen op de show in Hasselt… Wij zullen in Hasselt aanwezig zijn, maar zullen onze grote kanonnen niet inzetten. We hebben nog geen selectie gemaakt, maar de koi die we in Hilvarenbeek hebben ingezet, gaan niet naar Hasselt. Of we naar Arcen gaan is nog niet zeker…..

Filmpjes voor de liefhebbers:

Rini's vijver-01

Rini's vijver-02

Rini's vijver-03

Rini's vijver-04

Rini's vijver-05

Rini's vijver-06

Rini's vijver-07

Rini's vijver-08

Rini's vijver-09

Rini's vijver-10

Rini's vijver-11

Rini's vijver-12

Rini's vijver-13

Rini's vijver-14

Rini's vijver-15

Rini's vijver-16

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2402001

sanke 2402001
inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml