Rudolf kwam zijn koi ophalen

Rudolf kwam zijn koi ophalen

Ken je Rudolf niet ? Bekijk dan eventjes deze foto, dat is Rudolf, nickname Rudy...…

Hij was er bijzonder snel bij toen deze kohaku werd aangeboden, die ik in laatste instantie nog tijdens de veiling van december had aangekocht.

In december ga ik nooit zelf naar de veilingen, vermits ik dan een druk bezet programma heb. Dan geef ik mijn orders door aan Daisuke, en moet ik rekenen op wat geluk.

Het geluk heeft me echter op deze veiling niet in de steek gelaten, want nadat ik maar liefst 6 bijzonder goede koi scoorde tijdens deze veiling, kreeg ik na enkele dagen nog het bericht dat ik ook deze kohaku had gescoord.

Een meevaller dus, want het was toch een bijzonder goede kohaku die bij veel mensen bijzonder veel succes had. Rudy was er echter snel bij en twijfelde geen seconde om deze koi aan te kopen.

Iedereen had een zwak voor deze kohaku en als ik zeg dat ik hier wel 10 kandidaat kopers voor zou hebben dan denk ik niet dat ik zou liegen.

Nu kan ik het wel begrijpen, want kijk zelf naar dit prachtbeest. Ik noem het met veel bravour telkens de mannen van Momotaro, en met reden. Met zijn 73-75 cm een brok energie en kleurstelling waar iedereen rode wangetjes van krijgt zo intens is het beni van deze kohaku.

Ik heb dit jaar veel mensen blij gemaakt met de mannen van Momotaro. Minder gezever met de vissen, geen last van eitjes, geen buikjes van koi die niet willen of kunnen afleggen, geen gezever met problemen, een bijzonder gunstige evolutie in de koibusiness noem ik het.

Iedereen heeft zijn mond vol over vrouwelijke koi…en terecht misschien, maar niemand kan de betere betalen, want die zijn veel en veel te duur. Iedereen wil een vrouw…ik niet meer.

Sinds ik kennis heb gemaakt met de mannen van Momotaro, zie ik koi die het niet moeten afleggen tegenover vrouwen. Ik weet niet of dit bij andere kwekers ook zo is, maar daar zie ik ze niet. Probleem ! Straks gaat iedereen weer op zoek naar de mannen van Momotaro, en drijven ze de prijzen weer op…

Er is echter één troost zeg ik altijd. Ik heb de stap reeds gemaakt en ik weet dat ik een stapje voor heb bij Momotaro, want 10 jaar dikke klant zijn heeft ook zijn nut !

Dat wat betreft deze overheerlijke kohaku. Ik moest gisteren echter nog wat filmpjes maken van andere koi, waaronder deze kohaku van Sakai uit Golden Eye.

Deze al ook uit het aanbod van zondag verdwijnen, want deze werd verkocht aan een nieuwe klant/dealer in Duitsland die er wel oog in had. Wanneer ze zal verhuizen weet ik nog niet, want ze moet 700 km Duitsland in, vlak bij Tjechië. Misschien een nieuw avontuur voor Interkoi, wie weet. Ik begin trouwens wat ervaring te krijgen met het inpakken en verzenden van koi.

Een andere bijzonder goede sanke, die eigenlijk nog steeds rondzwemt bij Interkoi en die gisteren ook een nieuwe eigenaar kreeg, is deze sanke van Momotaro.

Steek hier wat werk in, geef deze een goede vijver en je zult binnen enkele jaren verschieten van het resultaat.

Ondertussen dat ik dit nieuwsitem aan het schrijven ben, regent het pijpestelen hier buiten. Tja…beter dat het nu wat regent in plaats van zondag tijdens de opendeurdag. Ze beloven nog altijd zwoel weer met een temperatuur van 27°, ik ben benieuwd...

Meer afbeeldingen

Rudolf kwam zijn koi ophalen: afbeelding 1
Rudolf kwam zijn koi ophalen: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240