Koi nog in Japan

Koi nog in Japan

Er zitten in totaal nog 37 koi in Japan, en niet van de minste. Daarvan zijn er 20 verkocht en zijn er nog 17 te koop.

Nu is het begrijpelijk dat koi die je koopt zonder dat je ze gezien hebt altijd een risico vormen. Tegelijkertijd echter is het ook een bom van ontdekking en verrassing.

Ik kan bijna niet uitleggen hoe geweldig het is als je koi van je keuze positief is ontwikkeld. En geloof me, de meeste koi ontwikkelen meer dan goed.

Vroeger kon ik niet wachten als ik iets kocht. Neem als voorbeeld een auto, en je moest er enkele maanden op wachten, dat was een ramp…een gevoel dat je overmand van weerloosheid…

Nu heb ik er geen probleem meer mee om een seizoen te wachten en ongeduldig de koi uit de mudpond of de verblijfplaats van de kweker te zien komen. Als deze dan nog positief ontwikkeld is, dan is het hek van de dam en kan je ontzettend genieten.

Het is voor de eindgebruiker helaas een dure aangelegenheid en daar ben ik mij ten volle van bewust. De hobby is echter niet anders, en hier kan ik niets aan veranderen.

Vroeger kon ik zoveel koi in Japan laten als ik wilde, en werden er bijna geen kosten aangerekend bij sommige kwekers. Die evolutie is helaas compleet ten einde.Op dit ogenblik wordt alles perfect onder controle gehouden en wordt er in juni een afrekening gestuurd, zoals je op de bijgevoegde foto kan zien.

Wel is het zo, en dat vind ik bijzonder belangrijk, zijn de slaagkansen van ontwikkeling veel hoger, en gebeurd het zelden of nooit dat een koi niet goed is ontwikkeld.

Uiteraard is er een groot verschil tussen kwekers, en moeten we toch Momotaro en Sakai als de voorlopers houden in het begeleiden van koi naar hun hoogtepunt.

Ga je momenteel naar Taniguchi, dan is de drempel veel lager, maar zijn de slaagkansen ook minder aanwezig. Is dit slechter ? Ja en neen, de kosten voor het ontwikkelen van de koi liggen lager, en soms zie ik geweldig goede ontwikkelingen, maar niet allemaal.

Je moet dus meer rekening houden met het feit dat een minder goede ontwikkeling makkelijker tot de mogelijkheden behoort.

Uiteraard is het wenselijk dat ik alle koi verkoop die nog in de mudpond zitten. Er is een hele investering voor nodig, niet alleen om de koi aan te kopen, maar ook aan de daarbij horende kosten als de koi nog niet verkocht zijn.

Toch wil ik je nog de aandacht vestigen op een aantal koi die nog niet verkocht zijn, en zeker de moeite zijn om even te bekijken.

Kohaku 1511057 moet je toch nog eens goed bekijken. Prijstechnisch zeker interessant en qua ontwikkelingsmogelijkheden naar een goede sansai kan deze bijzonder hoog scoren. Huidkwaliteit, bouw, patroon, alles is bijzonder positief.

Alle koi van Taniguchi hebben zeer hoge slaagkansen, alsook de koi van matsue die bij Narita zullen verblijven zijn het bekijken waard.

Toch nog even je aandacht voor showa SH V17 4149 waar ik een bijzonder goed gevoel bij heb. Bouw, huidkwaliteit, patroon, alles lijkt deze koi te bezitten om door te groeien naar een prachtige nisai.

Je ziet ook meteen het prijsverschil met de koi van Taniguchi. Kwekers zoals Sakai en Momotaro leggen de lat momenteel zeer hoog, en de prijzen zijn inderdaad niet van de poes.

Toch zal het in de toekomst die weg zijn die we op moeten gaan om met de betere koi te kunnen verdergaan. Het is geen kunst om één goede koi of 2 goede koi aan te kopen, het is de kunst om een heel gamma goede koi aan te kopen en dit wordt serieus onderschat.

Bekijk de koi in de mudpond nog eens goed, en probeer je toch te focussen op de toekomst. Wel moet ik vermelden dat de prijzen van deze koi altijd zonder transport is. Een indicatie kan ik altijd geven op aanvraag, maar is ook altijd afhankelijk van gewicht en van de koers van de yen.

Bovendien zullen de prijzen, nu het seizoen van de mudpond is aangebroken, verdwijnen….een uitgelezen kans om alsnog een koi uit deze bijzonder hoogstaande serie aan te kopen.

Denk eraan voor morgen

Parkeer je auto op de parkeerplaats die ik in het nieuwsitem heb aangegeven, kwestie om de buren niet te belasten en te irriteren.

Aanpassing van eventuele koi die je wil kopen. Ik had vooropgesteld dat, als je een koi zou wensen aan te kopen, je de foto van het bord zou halen en dat we dan de koi zouden bowlen indien nodig ! Dit gaan we niet doen !

Als je een koi ziet die je wenst aan te kopen, kom dan naar mij en ik zal je zeggen waar de koi zwemt. Bekijk deze eventjes en als je deze wil bowlen, dan ga ik er vanuit dat je 80-90% kandidaat koper bent, want het is geen dag om continue te bowlen. Beslis je om de koi te kopen, pas dan nemen we de betreffende foto van het bord, schrijven we je naam op de achterzijde en worden afspraken gemaakt wat betreft betaling en transport.

De catering start om 12.30 uur, en zal eindigen rond 14.30 uur.

Rond 15.00 uur zullen mijn 7 kleinkinderen een lot uit de bowl trekken en de nummer voorlezen. In totaal dus 7 loten. Ik zal dan tegelijkertijd nazien welke de potentiële winnaars zijn. Kwestie van de spanning er nog even in te houden. Uit deze 7 potentiële winnaars zullen nadien de 3 winnaars getrokken worden van de hoofdprijzen.

Ik hoop op een gezellige, gemoedelijke dag, waar de verkoop niet vooropstaat, maar wel de gezelligheid van het samenzijn.

Ondertussen kan ik het niet laten om filmpjes te maken van mijn 72 gastheren. Het blijft een mooi spektakel.

Meer afbeeldingen

Koi nog in Japan: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240