Saai maar berekenend

Saai maar berekenend

Er is vandaag verschrikkelijk veel gebeurd, maar ik ga eerst het volgende vertellen, want dat is het meest dringende.

Toen we eraan kwamen was Maeda San tosai aan het selecteren. Dat ziet iedereen graag en kan ik jullie dus niet onthouden. Een vak apart, maar we beginnen er zelf zicht in te krijgen.

We hadden wel het geluk dat er koi gefilmd en gefotografeerd werden die klaargestoomd worden voor de veiling. Het is machtig om te zien, en geniet van die kwaliteit…zeldzaam mooi.

Bovendien zie ik de laatste jaren de kwaliteit van de koi met rasse schreden omhoog gaan. Ik hoop dat ik enkele klanten kan versieren die de koi van de decemberveiling willen aankopen, want bekijk het filmpje en oordeel zelf. Het zou geweldig zijn om enkele koi van deze selectie op de kop te kunnen tikken, maar ik vrees ervoor.

Op het fimpje zie je Maeda San ook de betere koi eruit pikken, maar let op de eerste koi die hij pikt. Deze gaan ze houden voor oyakoi, haar lot is bepaald, maar kijk naar die body voor een koi van ocharme 15-16 maanden, een monster. De huidkwaliteit spat er altijd wel vanaf, in combinatie met de body.

Om ons vandaag nog verder te amuseren, zijn we nieuwe foto’s en filmpjes gaan maken van de kleintjes zodat die wat beter in beeld komen.

Je ziet dat we ze uit een apart net nemen. Hier zie je hoe koi voorbereid worden op transport. Aparte netten waar de koi verblijven per klant totdat het tijd is om ze te leveren. Voor ons is dat momenteel 4 december.

Dat is ondertussen gebeurd, nieuwe foto’s en filmpjes staan ondertussen reeds op de site. Er is meer interesse in de grote dan de kleintjes, maar verlies ze niet uit het oog, ze kunnen ook groot worden.

Nadien hebben we nog wat jumbo gebowld, maar wat me ermee gaan doen weet ik nog niet. We hebben al een boel jumbo die op 4 december binnenkomen, we staan voor de winter, ik zal moeten nadenken en creatief moeten zijn.

Wel hebben we een voordeel dat er morgen een serie nieuwe tosai binnenkomen en we hebben dan eerste pick.

Normaal zou ik geen tosai meer bijkopen, maar enkele klanten zouden nog wat van de momotaro tosai 20-25 cm willen hebben, dus toch morgen weer op pad.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240