Selectie Momotaro Tosai

Selectie Momotaro Tosai

Het is onze laatste dag en ik had gehoopt dat ik voldoende tijd zou krijgen om mijn boekhouding in orde te maken. Niet dus….

Vermits er veel vragen waren naar tosai, en ik niet kon scoren bij Taniguchi San, kregen we van Daisuke te horen gisteren dat er een nieuwe vijver zou leeggemaakt worden.

Wij hebben hier dan dankbaar gebruik van gemaakt, vermits eerste keuze altijd een voordeel is. Het is Ben zijn ding, en samen met Olav hebben ze 46 tosai van 15-25 cm geselecteerd, waarvan er nu al een deel van op de website zijn geplaatst.

Een filmpje van de tosai en hoe dit in zijn werk gaat heb ik natuurlijk gemaakt, en geloof me ieder visje werd nauwkeurig bekeken. Van voor naar achter van links naar rechts, waarbij vooral de vinnen in de gaten werden gehouden, en indien er gebreken waren werden ze onmiddellijk teruggeplaatst.

Deze 46 kwamen uit een selectie van om en bij de 1000 tosai. Een deel ervan staan al op de website. Enkelen werden reeds verkocht. Ik moet er nog een 15-tal uploaden en dan ben ik er ook klaar mee. De voorwaarden zijn als volgt. Koop je een koi, dan heb je de mogelijkheid om deze als azukari te laten, maar dan niet in Japan, maar in Arendonk.

Ze zullen in een 15 kuubs bak geplaatst worden op een door ons gecontroleerde temperatuur. De prijs voor de overwintering in de verwarmde buitenvijver is 100 euro. Je mag deze ook gewoon laten overwinteren, maar dan is het niet verwarmd na de quarantaine periode.

Indien de koi niet bevalt, mag je altijd het geld dat je betaald hebt gebruiken voor een andere aankoop. Ik denk dat het niet fairder kan. Hetzelfde geld voor overlijden van de koi, iets wat hopelijk niet gebeurd, maar altijd mogelijk is.

Minder goed nieuws is dat de verkoop van de unieke chagoi niet is doorgegaan. Het handelt zich zonder enige twijfel om de mooiste, de meest correcte en zuivere chagoi van 97 cm die wij ooit hebben gezien, en dat wil wat zeggen.

Wie dus interesse heeft mag altijd contact opnemen. De chagoi heeft zijn prijs natuurlijk, dus denk niet dat je die voor een appel en een ei te pakken krijgt. Ze is 97 cm bloedstollend goed en bloedstollend mooi, geloof me.

Ik ga na dit nieuwsitem verder doen met het uploaden van de resterende visjes.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Koi in Japan VERKOCHT SA-V18-10240