Korte nabeschouwing Japanreis

Korte nabeschouwing Japanreis

Ik ben zojuist even bekomen van deze indrukwekkende week in Japan. Het was één van de zwaarste Japanreizen die ik al gedaan heb.

Met het vooruitzicht en de stellige intentie om geen koi of zo weinig mogelijk koi aan te kopen, heb ik de waarheid geweld aangedaan.Ik denk dat ik bijna nog nooit zoveel koi heb aangekocht als deze reis. Zo zie je maar dat je vooraf niets kan plannen.

Je moet echter van de gelegenheden gebruik maken, en de gelegenheid werd hier verschillende keren grof aangeboden. Of je de juiste beslissingen neemt is een andere zaak, dat zal de toekomst uitwijzen, maar dat ik misschien wel de beste koihunt heb gedaan van al mijn vorige 40 reizen staat denk ik als een paal boven water.

Koi aankopen is echter geen kunst. De mooiste koi selecteren is ook geen kunst, want die haal je er zo uit. Je kan massa’s geld uitgeven, de kwestie is om de juiste keuze te maken, en ik was blij dat ik Ben had meegenomen, want tenslotte zijn wij gewoon een geweldig team dat elkaar niet 100 maar 200% aanvult.

Samen bouwen aan een topselectie in Arendonk is onze prioriteit, en omdat er toch vele verzoeken waren voor tosai in combinatie met Azukari hebben we ook aan deze vraag een antwoord gegeven.

Onze reizen zijn echter niet mogelijk zonder jullie, dat begrijp ik maar al te goed. Het zijn jullie die me toelaten om te doen wat ik me heb voorgenomen. Ik heb geen Grand Champion nodig. Er is maar één Grand Champion en er zijn duizenden lookalikes die het net niet halen, en dat is waar wij het voor doen.

Ik denk dat ik de waarheid verkondig als wij op dit ogenblik koi hebben aangekocht die voor ieders beurs bestemd zijn, met uitzondering van de echte chuppa koi of de tuincentrumkoi waar we met alle respect niets op tegen hebben. Het is gewoon de andere wereld.

Er staan nog een paar verrassingen op het programma, die ik pas later kan meedelen. Er zijn nog enkele hangende zaken die afgewerkt moeten worden, en ik wil daar rustig de tijd voor nemen.

Wel moet ik beamen dat het dit keer een vermoeiende reis was, en dat ik ditmaal uitgepeigerd thuis kom. Geloof me, ik ben niet de flauwste, want velen kunnen me niet volgen, maar ditmaal was ik blij om even op rust te komen.

Toch wil ik graag nog één ding uitleggen. De tosai Momotaro zijn met het meest scherpzinnige oog uitgekozen door ons. Het zijn de 46 beste tosai van een nieuwe selectie uit 1000 baby tosai.

Nu hebben wij niet de pretentie om te zeggen dat het allemaal topkoi zullen worden. Wel weet ik zeker dat er een grote kans in zit om deze goede tot zeer goede tosai te beschouwen die je kan aankopen.

De prijzen zijn bijzonder democratisch, enkele uitzonderingen daargelaten, maar dat heeft zijn reden. Nu zijn er mogelijkheden om deze als azukari te laten in onze opgroeifaciliteit.

Ik zal je hierover later informeren. Maar ik raad je aan om gebruik te maken van dit aanbod. Daarom geef ik jullie onderstaande mogelijkheid.

ZATERDAG SPECIALE TOSAI DAG

Voor velen is het misschien en moeilijke beslissing om een tosai aan te kopen zonder gezien te hebben en daar hebben wij begrip voor. Nu zaterdag hebben jullie nog de kans om even naar Arendonk te komen en Ben zal speciaal voor jullie aanwezig zijn om eventueel een tosai met jullie te bespreken en uit te leggen.

Hij heeft een olifantengeheugen op het gebied van koi, en kan zich gegarandeerd meten met de beste selecteurs van tosai. Ben heeft de meeste tosai nauwkeurig onderzocht en kan ook uitleggen waarom hij deze heeft gekozen. Ik zal uiteindelijk de beslissing nemen welke koi mag of niet, want een commerciële inslag moet helaas altijd de doorslag geven.

Wil je een gesprek met Ben, kom dan zaterdag langs om uit zijn mond te horen waarom een bepaalde tosai is gekozen. Je hebt nog de keuze om de koi tot azukari te laten zitten. De koi zullen op 22° in een zeer gerespecteerde omgeving geplaatst worden.

Ik kan maar één goede raad geven: maak gebruik van dit aanbod….

Tenslotte

Zijn jullie tevreden met de aankopen en de verslaggeving: klik dan op ja

Zijn jullie niet tevreden, druk dan op nee….

De bozemannetjes mogen ook nog altijd hun ding doen….

Maak er geen spel van, dat is niet leuk, ik zou het fijn vinden als jullie een gegronde mening hebben, en zelfs liefst vertaald in de reacties, want dat stimuleert de creativiteit. Ik weet dat jullie dikwijls niet wensen te reageren, want op de 1000 bezoekers per dag krijg ik weinig reacties.

Ik heb deze brandstof echter nodig om te blijven functioneren. Weinig brandstof, weinig kracht om nieuwstitems te schrijven. Het klinkt misschien onnozel, maar het is zo….

LAATSTE MEDEDELING

Ik heb ondertussen de aanbieding van de nieuwe koi opgekuisd. Ik heb nog een laatste mededeling. Al de mensen die nu zaterdag willen komen om te spreken met Ben over de aankoop van een tosai, heb ik een speciale aanbieding die ik uitleg vooraleer ze een gesprek aangaan met Ben voor een eventuele aankoop. Ik ga nu niet zeggen wat, dat kom je te horen als je de stap waagt....

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240