Sanke Sakai 2002016 opnieuw terecht

Sanke Sakai 2002016 opnieuw terecht

Het laatste shipment was er één van miserie en problemen. Bepaalde koi werden niet verzonden, koi werden omgewisseld en sommige koi werden foutief geleverd. Als je dan de hoge prijs en de problemen bij het transport dat tot diep in de nacht, of liever gezegd tot in de morgen duurde, dan ben je blij dat alles bijna opgelost is.

De stress en de ongerustheid moet je erbij nemen, want het gaat hier niet over spiegeleieren of een omelet, het gaat wel degelijk over belangrijke koi waar wij de verantwoordelijkheid over hebben. 

Maar goed, na enkele dagen uitzoeken zijn we beland waar we moeten zijn. We weten nu waar alles zit. Ik ben wel blij dat de meeste klanten niet te veel problemen hebben gemaakt bij de fouten die zijn gebeurd, enkele uitzonderingen daargelaten. Het ging dan voornamelijk over koi die normaal hadden moeten komen en die in Japan zijn gebleven. Tja, shit happens en waarom gemakkelijk als moeilijk ook gaat.

Wie de fouten heeft gemaakt is me nog niet helemaal duidelijk, maar is nu ook niet meer belangrijk. Fouten kunnen gebeuren, en niemand heeft er iets aan om iemand iets te verwijten. Het was dan ook een vervelende week met veel stress en ongenoegen. 

Gisteren werd de koi die foutief was geleverd, omgewisseld met de juiste koi en na controle werd hij bij de overige geplaatst. Net op tijd want ik ben met het opwarmen bezig en volgende week de bijhorende kieuwstalen ter controle. Als alles goed gaat kunnen ze daarna naar hun rechtmatige eigenaars.

Het jaar 2020 kan niet meer stuk. We hebben ons deel van de miserie gehad, en de miserie is nog niet helemaal voorbij. Maar aan alles is een komen en een gaan, en ook dit zal straks in de geschiedenis boeken staan als een onverkwikkelijk gebeuren.

Ik ben je het filmpje van Sanke 2002016 nog schuldig, en daarna kan zij zich verkneukelen in de erwtensoep. Temperatuur staat nu 22° en de koi gedragen zich bijzonder goed. 

Soms komt er ook geluk bij een ongeluk. Een nieuwe klant kwam even informatie vragen over vijveraanleg. Een gebeuren dat tegenwoordig meer en meer plaatsvind dit jaar. Waarom ze naar ons komen weet ik niet precies, want wij doen geen vijveraanleg. Ik geef altijd alles door aan Zenkoi, want dan weet ik dat het goed gedaan is.

Hij had een bestaande vijver en wou die gaan verbouwen. Hij was echter zo gecharmeerd van de mango en de ginrin soragoi dat hij er dadelijk 10 uitkoos. Het verbaasde mij want tenslotte kwam hij info vragen over een nieuwe vijver, maar blijkbaar was dat geen probleem, hij had er een oplossing voor.

Het zijn eigenlijk leuke koi en heb ik er toch ook plezier in om ze te zien rondspartelen. Ik ga het toch maar bij mijn grote jumbo houden, dit is niet echt mijn ding. De verkoop is helaas verminderd naar 30% van de normale omzet van vorig jaar, maar we slaan er ons wel doorheen.

Zo gauw de grenzen open gaan, ga ik beginnen met het presenteren van de Izumiya showa op een bepaalde manier, maar daarover morgen meer. Toch ook nog even melden dat  Izumiya Showa 2003054 op de valreep werd verkocht, en die ook mee naar de opgroei zal gaan. Spannend, maar dit is wel de laatste koi voor de opgroei.

UIT WELK JAAR IS DEZE FOTO ?

 

 

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

4 reacties

Johan

Foto van 2005

interkoi

dat is wat te vroeg: 2010 was het


Matthijs

Luc begon in 2005/2006 vanuit huis met de verkoop ;) toen was Ben er nog ni haha!


Wim DW

moeilijk in te schatten, ben lijkt mij hier een jaar of 30 .... of ietske meer🙈🙈🙈


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240