Een nieuw voederapparaat

Een nieuw voederapparaat

De voederautomaten die ik nu  heb bevallen me niet, daarom een ander voederautomaat uittesten, de auga, een zweeds product. 

Het is me gelukt om ze in elkaar te zetten zonder te veel problemen en dat is al een hele prestatie, want handige harry ben ik niet. Je kan ook niet in alles goed zijn. Het was in het begin wel even sukkelen, maar éénmaal een toestel in elkaar gezet waren de andere een niemendalletje. Een kort filmpje....

Zoals je kan zien heb ik een plastic klepje voorzien en wel om de volgende regel. Je kan het uitwerpen instellen op kort, middel of lange uitwerp afstand. Vermits de voerautomaten nu op kleine quarantaine bakjes staan, werpen ze nog iets te ver uit, en door het flapje verdwijnen de korreltje niet op de grond. Je moet zuinig zijn met koivoer dat zo duur is als biefsteak....

Na het expirementeren met het aantal voer dat ze uitwerpen kom ik tot volgend resultaat. Bij 3 seconden werpen ze 21 gram voer uit, wat neerkomt op 7 gram per seconde. Het apparaat  kan tot 19 seconden ingesteld worden, dus kom ik op 57 gram per voerbeurt. Het toestel kan ook maximaal 6 voerbeurten per dag ingesteld worden, zo kom je bij benadering op 342 gram per dag maximaal, en dat moet je natuurlijk een beetje met de natte vinger bekijken. Verdere testen zullen het  uitwijzen. Het bedieningspaneel is uiterst vriendelijk en makkelijk te bedienen.

Er zitten 15 tosai in de quarantaine bak, en ik schat die in op 300 gram of 4.5 kg. Als je ze 2% voer geeft van  hun lichaamsgewicht, dan kom je op 90 gram per dag als ik me niet vergis. Met de instelling die ik nu heb, geef ik al wat te veel, namelijk 126 gram, wat neerkomt op 3%  Dit kan in principe geen kwaad. Ik ga het vandaag nog even controleren en bijstellen indien nodig. 

Waarom heb ik deze voederautomaten aangekocht ? Op aanraden van Nikoi die me vertelde dat dit een veel beter voederautomaat was, en het gevoel tot op dit moment geeft ze gelijk. Het is sowieso al steviger en robuuster, en als ze de korreltje uitstrooien geeft het het gevoel van een koi café exemplaar.

Als de testen goed gaan ga ik de bestaande Koi Pro fishfeeder vervangen door dit nieuwe apparaat. Ze zijn wel iets duurder, maar dat kan het niet halen ten opzichte van het nieuwe apparaat. De bestaande ga ik dan aanbieden aan eventueel kandidaat kopers voor 50 euro. 

Ze zijn nog niet zo oud, hoogstens een jaar, maar ik denk dat ik ze ga vervangen. Wie interesse heeft om het aan te kopen mag me een mail sturen.  Ik heb nog 8 apparaten, dus kans genoeg om er één aan te kopen. Het kan natuurlijk alleen als de andere geleverd zijn. En op is op....

Ik ga van de week beslissen of ik het nieuwe voederapparaat bij ga bestellen of niet. Door een grotere inkoop kan ik ook een gunstige prijs aanbieden en de transportkosten zijn sowieso al uitgespaard. Ze staan overal aan 169 euro ex verzendingskosten zie ik zo, dus je kan je prijs bij mij aanvragen als je interesse hebt. Voordeel is ook dat ze op batterijen werken die volgens de gegevens oplaadbaar zijn en 3 maanden meegaan.

VOOR ROBBIE - JOHAN EN RONNY

In deze tijd moeten we de klanten ook een plezier doen, want ze kunnen niet komen kijken. Vandaag zet ik 3 koi speciaal in de kijker om ze hun koi die ze aangekocht hebben te laten zien. Het is tevens een controle of alles in orde is 

Hier dus even een filmpje van de tosai in vijver 6, en ik moet zeggen dat ze er blakend gezond uit zien. Ze eten goed ondertussen, ze blinken zoals het behoord te zijn, en als ik me niet vergis begint het sumi ook al te stabiliseren. Ik hoop dat ze er tevreden mee zijn. 

De koi worden ondertussen verwarmd naar 22°-24° tot zaterdag, daarna worden ze terug op 18° gebracht. Volgende week zal ik kieuwstalen opsturen, en na onderzoek zullen de koi stilaan vrijgegeven worden als alles in goede banen verloopt. Einde mei, begin juni is het moment van ophalen veronderstel ik.

DE NIET VERKOCHTE IZUMIYA SHOWA

 Nu ik toch bezig ben, ook even een aantal niet verkochte izumiya showa in de bowl gezet en gecontroleerd. Hier waren nog wat kleine opmerkingen over, zijnde van gescheurde vinnetjes, wat makkelijk bij die kleintjes voorkomt, nog wat plekjes die ik liever niet zie, maar wat wel normaal is na het transport. De conditie is in ieder geval top.want ze mogen gezien worden.

Zo gauw als er geweten is wanneer de grens opengaat gaan we wekelijks nog wat organiseren met de kleintjes, maar ik kan je nu al wel garanderen dat wat ik nu zie, zeker de moeite waard is om aan te kopen, geloof me. Bovendien kunnen we dat zeker ondersteunen.

Trouwens de showa van Izumiya zullen onderverdeeld worden in de prijsklasse van 395 - 495 en 595 euro. Ik kan je nu al garanderen dat ze het dubbele waard zijn. Maar dat is Ben zijn pakje aan...

 

Meer afbeeldingen

Een nieuw voederapparaat: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

4 reacties

Matthijs

Ik verwacht dat deze automaat een hele goede is, de Auga pompen zijn ook erg goed hoor ik overal... een betaalbare eco pomp welke zeer betrouwbaar is.


Robbie

Bedankt voor het filmpje de tancho showa ziet er goed uit.alleen voor mij nog even geduld voordat ik de vis kan zien,maar de vis is in goeie handen.🙏🙏🙏

interkoi

Wel serieus groffe handen he Robbie, maar ze kunnen oh zo zacht zijn, vraag het maar aan mijn vrouw.

Robbie

@interkoi 😀😀😀😀


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240