September, de voorbereidingsmaand

September, de voorbereidingsmaand

In September zal ik de volledige maand in het teken zetten van de groeivijver en de mogelijke keuze kandidaten.

Iedere zaterdag zal men kunnen komen kiezen uit een aantal tosai die geschikt zijn voor de groeivijver. Het zal dit jaar voornamelijk gaan over een selectieve keuze van kohaku en showa, waarvan wij denken dat ze uit kunnen groeien tot goede, zelfs zeer goede koi.

De resultaten die we ondertussen laten zien, zeggen voldoende, en al is het geen garantie tot succes, het is een echte sensatie om je koi op de voet te volgen tijdens de winter, deze te zien evolueren, en als dit positief is, geeft het een ongelooflijk sensatiegevoel....de trill waar ik het weleens over heb.

Het aantal inschrijvingen zal beperkt blijven tot een 20-tal dit jaar, omdat ik grandioze resultaten wil zien. De verwachte groeicurve zal tussen de 15 en 20 cm bedragen van oktober tot begin april, met uitschieters naar 25 cm. Het is een betaalbaar alternatief om van je tosai een waar meesterwerk te maken. Wel heb ik besloten om enkel tosai in de groeivijver te zetten, en geen nisai of sansai meer. Dit zal het resultaat nog vergroten.

Toen ik gisteren terugkwam van mijn fietsvakantie in Drente en de Veluwe, heb ik allles opnieuw gecontroleerd in mijn vijvers, en alles zag er picobello uit. De groenzwemmers moest ik even in de blauwe bowl controleren, en hier zitten reeds enkele serieuze kandidaten in voor de groeivijver. Het bijgevoegde filmpje laat licht toch iets van de sluier op....

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: vanaf 11.00 tot ± 16.00 uur.
Zondag: open van 10.00 tot 12.00 uur

Overige
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SH-NA18-45

showa SH-NA18-45
Koi Evolutie

1411052

Archief 1411052