Show(a)dag

Show(a)dag

Mijn laatste zaterdag vooraleer we vertrekken naar Japan gaat niet onopgemerkt voorbij, en daar was ik blij om.

Iedereen had wat bij, hetzij koffiekoeken, hetzij taart, wafels, we kwamen niets te kort, en bovendien was het weer geweldig. Tja, je krijgt wat je verdient nietwaar ? De bediening liet het helaas wat afweten, daar zou ik nog eens iets op moeten vinden, want ik had het veel te druk om koi te bowlen.

Het werd een ware showadag, en wederom was ik ontzettend gelukkig met de kwaliteit die ik had rondzwemmen. De meeste visjes ken ik vanaf ze als tosai, zo rond de 30-35 cm naar hier zijn gekomen, en dan blijft het een verrassing hoe deze zich verder ontwikkelen.

De meeste aandacht ging toch naar de vissen uit de groeivijver. Een mooi voorbeeld van het verschil in ontwikkeling tussen groeivijver en gewone vijver is heel goed te zien bij de foto en het filmpje van de kujaku. Onverkoopbaar, god weet waarom, maar wat een verschil van de kujaku met de gevulde, brede body en de 2 andere die een gewoon verblijf gehad hebben in Arendonk.

Kujaku trio

Het showageweld werd vandaag volop gebowld. Deze voldoen helemaal aan de eisen en worden iedere maand beter en beter. De selectie waren vooral van Dainishi, Momotaro en Sekiguchi, de ongeluksman. Ik kreeg vandaag bericht dat hij een zeer goede kweek gehad heeft, en dat ze volgend jaar prachtige Sekiguchi Showa zouden kunnen presenteren. Ik moest helaas antwoorden dat ik ze niet kan verkopen…want niemand wil ze….

Ik ga er echter een groot aantal van de niet verkochte Sekiguchi in de groeivijver zetten, en we zullen volgend jaar nog wel eens zien wat eruit komt. Zo gauw geef ik het niet op. Aan de prijs kon het niet liggen, aan de kwaliteit ook niet, want dat kan ik zelf wel beoordelen, en die moet niet onderdoen voor vele andere. Zou het dan toch aan de naam van de kweker liggen ? Gaat men toch oordelen door eerst de kweker te selecteren en dan naar de koi te kijken ?

Het is evident dat een kweker belangrijk is, maar toch niet dat de kweker de kwaliteit van de koi bepaald ? In een gesprek met Ben, had ik me voorgenomen dat we vanaf volgend jaar geen namen van kwekers meer vrijgeven, tenminste niet voor de verkoop, maar pas als de verkoop gesloten is. Zou dit helpen ? Als we dan de mensen nog de vrijheid geven om alsnog de koop ongedaan te maken als de kweker niet aan hun eisen voldoet, is dat een optie ?

Ik heb ondertussen de showa van Sekiguchi op kunnen volgen, en ben zeker niet ontevreden, integendeel. Ik heb prachtige ontwikkelingen gezien, zet ze in de winter in de groeivijver, en dan gaan we opnieuw beoordelen.

We hebben de gemiddelde groeicurves ook nog eens bekeken, en de meeste koi zijn op 18-22 cm in de groeivijver gegaan, en verschillende zijn er rond de 50 cm uitgekomen. Dit is toch fenomenaal te noemen nietwaar ? Dit is de tweede keer dat we een rondje groeivijver hebben gedaan, en het stemt me telkens heel tevreden.

Genieten maar van de filmpjes, want dat doe ik iedere dag…

711532-70 cm

De eerste aankoop ooit in Japan samen met de sandan kohaku.

903014- 66 cm

912051 – 52 cm

Na tweede keuring toch als vrouw gesext.

912066

Toen Ben opperde dat deze geen dubbeltje waard was, trok iedereen zijn buidel open…

Zalige koi

Nogmaals de zalige koi

1003005

De koi met het beni dat wij zo graag hebben, het Yamatoya beni…, proficiat Johan

1003033, het gupje van weleer

Het showageweld-01

Het showageweld-02

SH-V8-329

Zien jullie nu echt niet wat wij wel zien ? Zet deze showa is 3 jaar in een goede vijver ???

Voila, er zijn heel wat filmpjes gemaakt, zodat je kunt genieten met volle teugen. We zijn nu klaar voor onze reis naar Japan, en ik heb me voorgenomen om heel kritisch te zijn en vooral heel voorzichtig. Waarom zou ik dure koi opnieuw gaan aankopen als er nog zoveel moois in Arendonk zwemt ? Ik zal me ook richten tot een paar speciale koisoorten; maar onze kwaliteitseisen zullen zeer hoog zijn. Wij verwachten veel….hopelijk valt het dan weer niet te veel tegen.

Onze doelstelling voor volgend jaar: minder vissen – graadje hogere kwaliteit – ander benaderingspatroon.

Meer afbeeldingen

Show(a)dag: afbeelding 1
Show(a)dag: afbeelding 2
Show(a)dag: afbeelding 3
Show(a)dag: afbeelding 4
Show(a)dag: afbeelding 5
Show(a)dag: afbeelding 6
Show(a)dag: afbeelding 7
Show(a)dag: afbeelding 8
Show(a)dag: afbeelding 9
Show(a)dag: afbeelding 10
Show(a)dag: afbeelding 11
Show(a)dag: afbeelding 12
Show(a)dag: afbeelding 13

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240