Showa 22 gaat met de eer lopen

Showa 22 gaat met de eer lopen

Niet als de duurste koi, maar de koi waar de meeste mensen het vertrouwen aan hebben gegeven.

Helaas, deze was het niet. Deze showa komt eigenlijk pas op plaats 10 van het hele gamma terecht, juist voor de 2 tancho.

De duurste koi was showa 13, gevolgd door ginrin kohaku 14, met sanke 2 op de derde plaats. Het was vroeger ondenkbaar dat een showa op de eerste plaats zou staan. Vroeger zou het bijna altijd een kohaku of een sanke zijn geweest.

Om hier nu een les uit te leren, is voor mij een open vraag. Wel zie ik een geweldige body op de showa, met een sublieme huidkwaliteit en zeer speciaal patroon op het hoofd. Het hi lijkt me ongelooflijk sterk en dik, maar vooral van een bepaalde intensiteit, en vooral overal diep egaal. In mijn ogen zie ik hier de kracht van de zuiverheid der kleuren die een belangrijke rol meespelen.

Het sumi zit precies tegen het hi ingekapseld, en de koi is volledig in balans en straalt vooral rust uit. Natuurlijk zal de zeer mooie koptekening ook een extra waarde geven. Het was echter onmogelijk om de duurste koi zomaar even op een rijtje te zetten, zeg maar schier onmogelijk.

Ik ga er van uit dat er geen sprake is van voorkennis, en dan wens ik Dirk een dikke proficiat om deze volgorde juist te hebben. Het zou mij nooit gelukt zijn.

Wie nog graag een kijkje neemt in de presenteervats van de Momotaro veiling voorafgaande aan de presentatie, kan hier nog even van genieten.

showa veiling

kohaku veiling

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137