" /> " />
Special offers

Special offers

De showa van de foto hiernaast is een van de veilingsvissen die we deze week aangekocht hebben en de offspring uit de nieuwe Dainichi/Mako bloedlijn. Het is een visje "in aanbouw". Alles moet zich nog ontwikkelen: het onderliggende sumi dat hier en daar ligt te sluimeren; de hi-platen die nog moeten samentrekken en krachtig worden. En de body: net als bij een kind moet deze zich nog helemaal vormen en uitgroeien.

Net als bij de andere veilingvissen kun je je in alle rede afvragen wat zo'n tosai van nu slechts acht maanden voor de toekomst aan schoonheid, body en aantrekkingskracht in petto heeft. Voor de experts - mensen die dat uit jarenlange ervaring kunnen zien - is er geen twijfel. Maar voor de potentiële koper is het dikwijls een open vraag. Er zijn immers weinig referentiepunten. Het is niet voor niets een nieuwe lijn showa. Hoe ze worden als ze sansai, yonsai en gosai zijn? Je kan ze niet vergelijken met bestaande vissen uit deze lijn. Die zijn er immers niet. Idem ditto voor de offspring van Izomuryu.

Bovendien is zo'n showaatje met zijn 1450 euro niet bepaald een uitverkoop van de week. Het is gewoon een boel geld. Daarbij moet je zo'n vis eigenlijk nog een poos in de mudpond in Japan laten zitten en op zijn vroegst als nisai naar hier laten komen. Met die 50.000 yen erbij geplust (pakweg 400 euro) is de vis als nisai ineens een stuk vriendelijker in prijs. Je hebt dan toch een vis van een dikke halve meter.

Wist u trouwens dat het hebben van een koi in een mudpond in Japan een bijzondere belevenis is. Het geeft een bepaalde kick om te weten dat het jouw vis is die daar zwemt en die zich aan het ontwikkelen is. En de nieuwsgierigheid naar die ontwikkeling wentelt zich om naar een daverende traktatie, zodra jouw koi uit de mondpond wordt gevist en foto's en filmpjes zich aan jouw ogen voltrekken op je pc-beeldscherm. Om nog maar te zwijgen van het feit als zo'n nisai uiteindelijk je koivijver als thuis vindt en een fraaie up-grade van het wateroppervlak een feit is.

Maar we kunnen ons de twijfel voorstellen: het is en blijft veel geld en je moet maar afwachten of al die potentiële schoonheid ook daadwerkelijk aan de oppervlakte komt. Niet iedereen is bereid dat risico te nemen.

Daarom willen we een handreiking doen. Een gebaar omdat Luc, Ben en ik wel overtuigd zijn van de klasse van deze veilingvissen. Daarvan willen we u laten proeven. Daarvan willen wij u overtuigen, zonder het risico bij u te leggen. Dat leggen we helemaal bij ons.

Wij willen u in staat stellen om 1) te voelen hoe het is een koi van jezelf in Japan te laten opgroeien en 2) gewaar te worden tot wat voor bijzondere juwelen deze veilingvissen straks uitgroeien.

Daarom het volgende aanbod: een special offer in optima forma. Als u een van deze veilingvissen aanschaft en met ons afrekent, financieren wij het verblijf in Japan voor*. U spreidt dan uw kosten.

Komt de nisai uit de mudpond en valt zij u tegen en u wilt haar eigenlijk niet meer, dan nemen wij de vis van u terug en retourneren wij u de aanschafprijs.

Bent u enthousiast over de ontwikkeling en u wilt uw nisai echt niet meer kwijt, dan betaalt u alsnog de verblijfkosten in Japan, zijnde die 50.000 yen. En de nisai is helemaal van u.

Vraag: moet je nou nog meer overtuigd zijn van de klasse van deze veilingvissen, als je zo'n aanbod doet. Ik denk het niet.

Rini

*ervan uitgaande dat wij een verblijf in de mudpond met Momotaro kunnen regelen.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137