Stilte voor de storm

Stilte voor de storm

De carnaval zorgde vermoedelijk voor de rustige zaterdag, maar dat kwam goed uit.

We moesten een nieuwe pomp installeren om uit te testen of deze wel goed zou werken bij de binnenvijvers, zodat we deze in de loop van de volgende weken konden uittesten en bij de overige vijvers installeren.

Energiebesparingen, dat is de bedoeling en ook om te vernieuwen natuurlijk. Verleden jaar heb ik de buitenvijvers voorzien van een flowfriend, en nu ben ik bezig met de overige vijvers te voorzien van een DM vario 30 000.

Dit op aanraden van Rudy, die deze pomp al geruime tijd heeft werken. Het systeem moest volledig aangepast worden, en werkbeest van dienst was Ben, want zelf ben ik niet zo handig.

Met 2 oasepompen die samen 340 Watt verbruikten, zit ik nu met een betere doorstroming op 190 Watt, een flinke besparing per jaar. De pomp werkt nu op 70% van haar capaciteit, dus ik kan nog verhogen of verlagen…

Dit lijkt me een ideale situatie, en het gevoel zit goed. Even afwachten of alles goed blijft werken en dan weet ik wat ik moet doen.

Natuurlijk werd er ook wat gebowld vandaag, alhoewel het beperkt bleef. Wel ging één van mijn lievelingskoi naar huis. Een showa die wel gegeerd werd, maar nooit definitief verkocht omdat ze wat vraagtekens had.

Die vraagtekens werden weggewuifd door de Rudy, die hiermee zijn hartedief mee naar huis kon nemen, en ik geef hem 100% gelijk. Wat een kanjer van een showa…

Al wie deze showa op het oog had en twijfelde om deze aan te kopen zal binnen enkele jaren verbaasd staan over de ontwikkeling. Ze staat in mijn boekje genoteerd om terug te laten zien binnen 3 jaar, wees daar maar zeker van.

Met een groeicurve van 3 cm op 3 maanden zonder deze te forceren, een opmerkelijk positief resultaat dat bewijst wat ze in haar mars zal hebben. Well done...

Het is groot, het is gelig, het groeit als kool. Dat zijn eigenschappen die je op de rug kan schrijven van Polleke, want dan beginnen zijn ogen te fonkelen.

Mag ik haar nog eens bowlen ? Natuurlijk mag je dat, jij mag toch alles, of niet ? Zo gezegd, zo gedaan en daarmee werden 5 minuten pauze ingelast om te genieten van Polleke, en de karashi hoort er ook bij !

Hij moet 1 meter kunnen worden zijn de woorden van de kweker en daarvoor werd ze aangekocht.

Als je dan het resultaat beoordeelt na 3 maanden in mijn opvangvijvers bekijkt, en je merkt dat ze 4 cm gegroeid is, dan kan je spreken van een groeikanon….niet normaal, en bovendien wijst alles op groei !

Ik durf het niet zeggen, maar er gebeurde iets met Paul toen hij de koi bowlde…

Voor de liefhebbers heb ik nog een filmpje gemaakt van de vijvers. Het blijft een lust om naar te kijken en diegenen die graag hun koi zien, bekijk het filmpje en misschien kan je hem of haar wel spotten.

Voor de rest niets gebowld, en dat vind ik persoonlijk niet zo erg. Laat ze maar rusten en zich klaar maken voor de grote ophaalperiode. Nog te vermelden dat de enzymen zijn binnengekomen en klaar staan om opgehaald te worden !

Speciaal verzoek

Ik kan geen bedrijf gevonden krijgen voor het verzenden van koi in Europa. Is er misschien iemand die er meer verstand van heeft en mij in contact kan brengen met een bedrijf dat levende have kan versturen in Europa !

Meer afbeeldingen

Stilte voor de storm: afbeelding 1
Stilte voor de storm: afbeelding 2
Stilte voor de storm: afbeelding 3
Stilte voor de storm: afbeelding 4

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240