Stroming in het water

Stroming in het water

Stroming vind ik een belangrijke faktor in het houden van koi. Dit doe ik met de befaamde aerators.

Ik had er een aantal besteld, maar deze waren vlug op. Door ge grote vraag heb ik er nog een aantal bijbesteld, waarvan er nu nog 3 over zijn.

Niet alleen is het goed voor de stroming, maar het kan ook gezien worden als het vrij warm is om zuurstof aan het water toe te voegen door de grote waterverplaatsingen en de val in het water te regelen.

Ik gebruik het vooral in de zomer als de temperaturen oplopen en dit al gedurende vele jaren. Bovendien zijn er nog allerlei toepassingen die je kan verzinnen.

Als ik klei toevoeg, of ik moet medicamenten toevoegen, dan zet ik de pomp eventjes op zodat alles snel verdeelt wordt in de vijver, en geloof me, dat gebeurd snel.

Niet te versmaden is de opbouw van de spiermassa en het feit dat er minder vervetting kan optreden. Gebruik je een aerator om extra stroming toe te voegen, kies dan misschien ook een stopcontact met timerfunctie zodat dit niet 24/24 uur moet draaien. Aangezien dit geen exacte wetenschap is kan er geen limiet gezet worden op aantal uur per dag.

Volg hierin zelf uw gevoel en schakel de pomp in tijdens perioden dat u dat best lijkt. Kijk hoe de vissen reageren op de extra stroming. Kijk ook of het nog mogelijk is om te voederen wanneer er stroming staat. Nu heb ik nog geen nadelige eigenschappen ondervonden als de stroming in de zomer continu blijft draaien, maar toch schakel ik deze regelmatig uit.

De koi hebben er absoluut geen problemen mee, en spelen zelfs in de sterke stroming van de uitlaat. Het zijn de laatste die ik dit jaar bestel, en als je er graag eentje van wil, contacteer me dan, zodat ik ze voor je kan reserveren.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240