Succes uit onverwachte hoek

Succes uit onverwachte hoek

Ik wist dat het bezig was, maar het vond plaats tijdens een heel drukke periode voor mij, dus ik heb niet meegedaan aan de international virtual koi show die georganiseerd werd door James Coley in England.

Achteraf kreeg ik bericht van Matthijs dat er een koi van Interkoi die door Fabio Cotti werd aangekocht een serieuze prijs had gewonnen, namelijk de prijs van mature champion B. De koi werd blijkbaar verkocht aan Leonardo Villegas, maar dat was mij niet meer meegegeven.Bij deze nog even de link naar de Facebook pagina.

De eer gaat niet  helemaal naar mij ! De eer moet ook naar Jeroen van Keulen gaan die de koi aankocht bij Hirasawa. Toen ik deze zag verschijnen heb ik onmiddellijk toegehapt, ondanks het prijskaartje, want af en toe moet je toch iets anders hebben dan gosanke, en deze vond ik uitermate geschikt.

Ik kocht de maruten  kujaku aan in oktober 2018, en na enige tijd verkocht ik deze aan Fabio. De koi bleef nog wel bij mij tot aan de Belgische Koishow in 2019 waar ze de 2de prijs wegkaapte, toen nog op de vervangende locatie. De kujaku was 62 cm, een moeilijke maat die het moet halen tegen koi die 7-8 cm groter zijn, en dus was een 2de prijs het hoogst haalbare.

Dat Fabio blij was, liet hij merken op de bijgaande foto. Vermoedelijk is de koi nadien verkocht aan Leonardo Villegas. Het laatste filmpje dat ik ervan gemaakt heb, dateert van 14 mei 2019, en is het laatste filmpje uit een serie van 8 filmpjes. Toch mooi om langs de zijlijn op te volgen.

-----------------------------------------------------------------------------------

DANK JE WEL HUUB. MIJN KLEINKINDEREN WAREN BLIJ !

Een van de bijgaande foto's is een hommage aan Huub. Huub (prachtige man trouwens) is beenhouwer en hij bracht zondag voor mij "filet pur" mee of op zijn Nederlands gezegd, "biefsteak van het haasje". 300 gram per steak die ik maandagavond voor mijn  kleinkinderen klaarmaakte met mijn vrouw, maar dan klaargemaakt met pepersaus en fritjes. Ze hadden er geen problemen mee en alles was bijna op, op 100 gram na van de 1,5 kg. Ze hebben hun best gedaan.

---------------------------------------------------

VERDERE INFORMATIE ZATERDAG

Zaterdag heb je de mogelijkheid om voor de laatste maal de tosai van Momotaro te zien die naar de groeivijver gaan tot medio oktober. 17 van de 45 tosai werden nog niet verkocht. Zijn deze slechter denk je ? Neen ze zijn anders. Het zijn vooral de showa die succes hadden, maar de kohaku en sanke zijn zeker niet minder.

Zoals je kan zien op de foto's zijn ze voorzien van hun codenummer en 2 cijfers, namelijk de prijzen. Het bovenste cijfer geeft de prijs aan als je de koi meeneemt naar huis, het onderste cijfer geeft de prijs aan als je de koi in de opgroei laat, zoals al eerder uitgelegd.

Deze certificaten zullen zaterdag opgehangen zijn, en voorzien van een enveloppe. Bij het tonen van de koi kan je een post it plakkertje van je naam voorzien en in de enveloppe steken als je interesse hebt om één van deze koi nog aan te kopen. Zijn er meerdere kandidaten dan wordt de winnaar getrokken door een onschuldige hand.

Het enige wat ik nog kan toevoegen is dat het bijna onmogelijk is dit soort tosai aan te kopen en te verkopen tegen de prijzen die ik nu hanteer. Zelden krijg je ze te zien, zelden krijg je ze nog voor een menselijke prijs aangekocht. Maar vermoedelijk zullen de mensen me niet geloven.

Of er veel volk aanwezig zal zijn is mij  niet duidelijk, en al die aanwezig zijn moeten de corona maatregelen min of meer in acht houden. We zullen alle koi één voor één presenteren, te beginnen met de niet verkochte koi. Dit begint om 12.30 uur. 

Indien er veel volk aanwezig is, dan zal ik proberen dit in goede banen te leiden wat betreft het bekijken van de koi. De gepaste informatie en vragen kan je opvragen. 

 

Meer afbeeldingen

Succes uit onverwachte hoek: afbeelding 1
Succes uit onverwachte hoek: afbeelding 2
Succes uit onverwachte hoek: afbeelding 3
Succes uit onverwachte hoek: afbeelding 4
Succes uit onverwachte hoek: afbeelding 5

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur 
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74