Wie koopt er mijn oudste koi

Wie koopt er mijn oudste koi

Geboren in 2015, aangekocht in 2016, zoon of dochter van de befaamde Blue Wale King van 103 cm en 58 maanden jong, of in jaren uitgedrukt 4 jaar en 10 maanden. Is dat oud ?

In koitermen zou hij in de fleur van zijn leven moeten zijn, en normaal zou  hij nog zeker 10 jaar voor de boeg kunnen hebben. Ondanks het feit dat hij een afstammeling is van Blue Wale King die een eindje boven de meter aanklikte, blijft deze steken bij 58 cm, wat in principe niet groot genoeg is voor een jumbo gosai.

Bij gosai en bij de reuzen in het vak wordt al 80 cm gevraagd met een body om van te snoepen, maar dat heeft deze dus bepaald niet. Is ze daarom minder ? Het is niet iedereen gegeven om uit te groeien tot mirakels van over de meter. Als je procentueel het aantal koi die boven de meter uitkomen telt, dan kom je aan een mager resultaat.

Je zal enkele nullen achter de komma moeten gaan om dergelijke resultaten neer te zetten, misschien 0.00001%, tenzij met de mond. Als je mensen dikwijls hoort kwijlen dat ze koi hebben van over de meter, dan weet je voldoende. Blijkbaar moet hun meetlat geijkt worden, want als je soms gaat kijken zie je een koi van om en bij de 70 cm.

Ik weet wat een meter koi is met een goede body, ik heb ze nooit van boven de meter gehad. De grootste die ik nu heb rondzwemmen is dan nog van de makkelijke soort, een karashigoi van 92 cm, en de grootste die ik ooit in mijn bezit gehad heb was volgens mij 97 cm, en geloof me dat zijn monsters.

Ik weet nog enkele non gosanke van mij rondzwemmen die zich naar de 100 cm hoesten, maar die zijn zeldzaam, zeer zeldzaam. Veel mensen denken dat ze, als ze een kleine koi kopen deze naar de meter kunnen brengen....ik lach me kreupel. Als je dan naar de klasse van de gosanke moet kijken dan kom  je nog in een moeilijker vaarwater terecht.

Nu ben ik ook gefascineerd door grote koi, dat zal ik niet ontkennen, maar ik ben al blij met ± 85 cm, dat zijn al serieuze joekels, maar nog altijd impressionant. Ik geef er zelfs de voorkeur aan...tot zover de discussie over jumbo koi. 

Toch wil ik nog een poging doen om deze showa een goed thuis te geven, want bij mij blijven rondzwemmen vind ik zonde voor de koi. Wie zich geroepen voelt om deze showa een thuis te bezorgen, mag mij een aannemelijk bod doen, en ik beloof je dat je een mooie maruten showa in je vijver krijgt. Het is de laatste der mohikanen, want daarna zijn de oudste koi uit 2017, en daar heb ik er nog 6 van rondzwemmen.

De 50% regel is op zijn einde, en op de valreep werden er nog 2 yamabuki verkocht. Robert kwam er eentje uitkiezen, een keuze uit de 3 overblijvende koi uit 2017. Daarmee worden de laatste uit 2017 ook opgesoupeerd...gelukkig....

Nadat ik ze alle 3 in de bowl zette, werd een keuze gemaakt. Ik heb ze alle 3 gemeten, maar het is moeilijk om ze in het warme water rustig te houden, er zit pit in de visjes. Als ik met niet vergis was deze 59 cm, de kleindere 57 cm en de grootste 53 cm. Deze moet ik apart houden voor Jean Pierre wist hij me te vertellen.

Tenslotte ging deze yamabuki mee naar huis, en blijft er nog 1 exemplaar over. Tja, mijn vijvers raken momenteel uitgedund. Ik ben blij dat ik 70% van mijn koi een goed tehuis heb kunnen geven. Nu is het de kunst om de laatste nog aan de man te brengen. Het zou moeten lukken, want er zitten nog prachtige exemplaren tussen, zeker weten.

 

Laat Een Reactie Achter

5 reacties

Willy

555

Wim DW

555

Willy

@Wim DW 555


Johan D

555

Wim DW

@Johan D 555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml