Super initiatief

Super initiatief

In deze vervelende tijden hebben we in ieder geval meer tijd dan normaal. Dat kunnen we ook nuttig gebruiken om wat meer nieuwsitems proberen te schrijven, en zo eventueel wat interactief te communiceren.

Ik kreeg van Polleke een lovenswaardig initiatief. Hij zei: vraag aan alle mensen even om een filmpje van hun vijver te maken, deze door te sturen naar mij en deze te posten. Een aanbod dat ik graag opvolg, alhoewel ik niet weet of ik veel filmpjes aan zal krijgen of niet.

Moest je echter wel de moeite nemen om een filmpje te maken van je vijver en je koi en misschien van je koi, stuur me die dan toe. Ik zou wel graag enkele regeltjes eraan toevoegen.

  1. Als het kan niet met de smartphone. Liefst met digitale cam en enkel als het niet anders kan met smartphone.
  2. Altijd horizontaal filmen, nooit verticaal, dat geeft een minder goed beeld in YouTube
  3. Als je een filmpje maakt probeer het zo creatief mogelijk te maken, en minimaal 1 minuut. Je mag ook meerder filmpjes maken ik zorg wel dat ik ze aan elkaar reig.
  4. Ik zal het filmpje of meerdere filmpjes eventueel bewerken
  5. Stuur de filmpjes op via www.wetransfer.com naar arendonk@interkoi.eu. Via deze link kan je zware filmpjes doorsturen en behoud je de kwaliteit
  6. Liefst niet via messenger of andere soortgelijk kanalen, dat vermindert de kwaliteit

Ik verzamel alle filmpjes en als ik er een deel heb, zal ik deze in één nieuwsitem posten, zodat we alle inzendingen kunnen bekijken. Dat zal dan in de volgende week gepost worden. Persoonlijk vind ik het een mooi initiatief, en ik hoop er zoveel mogelijk te mogen ontvangen. Je hebt nu de tijd om er iets moois van te maken. 

ONDERTUSSEN MOETEN WE ZIEN TE OVERLEVEN

Het is voor veel mensen niet evident om het hoofd boven water te houden. Gelukkig is Interkoi een stabiele partner en zie ik de volgende maanden geen financiële problemen. Het bedrijf is gezond en alles wat nog moet komen en wat er in Arendonk rondzwemt is betaald.

Toch moet ik mij engageren om ondertussen nog iets te vekopen, om de zware kostenlast onder controle te houden. Dit ga ik doen door iedere dag een koi die nog niet verkocht is te bowlen en deze aan te bieden. Mijn idee is om deze van een bodemprijs te laten vertrekken en de mensen de mogelijkheid te geven deze aan te kopen.

Het minimumbedrag is zichtbaar, maar iedereen die een bod hoger wil doen, mag dit doen via mail. Ik zal dit dan in de reacties vermelden met het vernieuwde bod, met vermelding van de initialen van de koper, omdat de meesten toch onbekend willen blijven.

Afhankelijk van de koi zal het bod een x-aantal euro hoger moeten zijn dan het basisbod. Gisteren heb ik een kohaku van Dainichi gefilmd. Ik zal telkens een kort historisch overzicht van de koi geven, tenminste wat er van bekend is.

BEKIJK EERST HET FILMPJE

Deze kohaku werd aangekocht in december 2018 tijdens de Dainichi Kai event bij Ryuki Narita. De koi was op dat moment nisai, en ik kon de koi niet bekijken, want ik was niet aanwezig tijdens dit event.

De prijs was bijzonder vriendelijk, en je weet wel dat Naritat werkt met het lucky draw systeem, of het systeem waarbij je een nummer op het ceriticaat moet plakken  Ik had zelfs een 20-tal inschrijvingen gedaan op koi, maar had er slechts 2 te pakken waaronder deze kohaku. 

Beiden werden onmiddellijk verkocht, met de optie dat deze nog een jaar in de mudpond zouden verblijven. 2019 Kwamen ze dus uit de mudpond en werden aan Interkoi geleverd. Ondertussen is één van deze kohaku al richting Groningen.

Die van vandaag heeft een ander verhaal. De respectievelijke eigenaar had zijn zinnen gezet op een Hoshikin Showa en vroeg me om deze kohaku te verkopen zodat hij tot de aankoop van een Hoshikin Showa zou  kunnen overgaan. Een mooie gelegenheid voor veel mensen die van grote koi houden om een kohaku van dit formaat en voor deze prijs aan te kopen.

Toen deze kohaku vorig jaar aankwam, werd ze ontsiert door een verbleking van het beni op een centrale plaats op het hoofd, iets wat je soms ziet als er een ammoniak vergiftiging heeft plaatsgevonden. Dit moet zich hebben voorgedaan in Japan, ofwel tijdens het transport. Hier nog het filmpje bij aankomst

Ondertussen zwemt de koi hier al enkele maanden rond, en alhoewel het beni nog niet in orde is, denk ik dat dit gestaag zal verbeteren en helemaal zal verdwijnen. Het filmpje dat je hierboven ziet zegt eigenlijk al genoeg en ik film bewust de plaats van het onheil. Wat is nu het aanbod.

Startprijs: 2000 euro
Minimum opbod: 100 euro
Einde mogelijkheid tot bieden: tot de volgende aanbieding

In mijn ogen een exceptionele mogelijkheid om een waardevolle koi met toekomstmogelijkheden aan te kopen voor een habbekrats van de waarde. Wees er op tijd bij, want je weet niet wanneer ik het volgende filmpje post. Dat kan binnen een uur zijn, maar dat kan ook overmorgen zijn.

Oh ja je moet niet zoeken op de website want ik heb ze voorlopig op de wachtlijst gezet. Ze is nu dus sansai en om en bij de 67 cm. Er was iemand bij tijdens het filmen en die was volgens mij onder de indruk. 

 

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

6 reacties

Johan D

Mooi initiatief , ik hoop veel respons .

Polleke

Ik hoop ook verassingen te zien verschijnen ! 


Wim DW

ik zal ook eentje sturen

Polleke

Bedankt al op voorhand Wim 😋 . 


Polleke

Ik ga zeker filmpjes toesturen , het is toch weer een beetje bezigheid in deze ¨oorlog¨ . Grtjs en sterkte iedereen . 

Wim DW

ik ben benieuwd allemaal grote vissen - veel plezier


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240