Dag dagen slepen voorbij

Dag dagen slepen voorbij

De verveling slaat toe. Ik ben het niet gewoon om niets te doen, en Ben misschien nog minder. We amuseren ons nu met de kleine showa, maar dat kan je ook niet de ganse dag volhouden. Bovendien heeft België de grens gesloten en moet Ben thuisblijven.

Anders zouden we de vijvers wat gaan indelen voor de opvang van de nieuwe koi, maar alles ligt nu in duigen. Alle plannen zijn overhoop gehaald. Nu komt het mij niet zo heel slecht uit, want ik moest rigoureuse maatregelen nemen om alles dit jaar vlot te laten verlopen.

Ik heb  nu iets meer ademruimte, maar er is momenteel nog geen nieuws wanneer KLM zijn volgende vluchten opnieuw gaat inzetten. Ook mijn vooropgesteld plan om mijn kleinzoon mee te nemen valt in duigen. Spijtig voor  hem, want hij had het er zo op staan om met zijn bompa mee te gaan. Maar wat niet is, kan nog komen...

Alles hier in Arendonk is onder controle, buiten 1 koi die het wat moeilijk heeft. Dat zul je gewoonlijk zien, het is onderdeel van de koibusiness. Maar ik ben blij dat de rest perfect rondzwemt en als ik de koi bowl die weliswaar op afspraak en met het nodige respect meegenomen worden, sta ik dankbaar versteld van het resultaat. Ik zou willen dat het ieder jaar zo was. 

Wat betreft de kleine showa, ben ik redelijk tevreden. Mijn hoop was om er een 25-30 tal te verkopen, maar dat is me nog niet gelukt. Momenteel zijn er 22 verkocht. Ik had iets meer animo verwacht. Wel was  het zo dat er continue 20-30 mensen op de website aan het kijken waren tijdens de openingsperiode. Met 800 bezoekers iedere dag is dit toch wel een teken dat het onderwerp gewaardeerd werd. Misschien worden er tijdens het weekend nog een aantal verkocht, zodat mijn voorspelling nog kan uitkomen.

Toch moet ik iets rechtzetten wat blijkbaar niet goed begrepen is: In totaal komen er 102 tosai van Izumiya naar Arendonk. Ik heb duidelijk vermeld dat de koi zullen ingedeeld worden na quarantaine in de prijsklasse 395 en 595 euro.

Indien men op dit ogenblik kiest op foto en filmpje, kost de koi sowieso 595 euro en nooit 395 euro. Dit zal pas ingedeeld worden nadat wij ze persoonlijk hebben gezien en gekeurd na quarantaine. De reden is vrij eenvoudig. Als je nu kiest, heb je de mogelijkheid om er die koi uit te kiezen die het beste bij jou past of die voor jou de ideale showa is.

Ik ben dus redelijk blij met het project, maar had iets meer verkopen verwacht, alhoewel je natuurlijk rekening moet houden met de huidige perikelen. Veel goed zal het er niet aan gedaan hebben, dus moet ik mij toch positief tevreden stellen met het resultaat.

Een bijzonder interessante showa werd opgehaald. Ik was blij verrast toen ik het filmpje aankreeg van de thuiskomst van de showa. Vooral het commentaar bij de filmpjes vond ik interessant: Ik  heb het typische gedrag van mijn vissen eens gefilmd als er een vis word bij gezet. De showa zwemt op kop, de rest er achter.

Altijd goed om te weten dat mensen toch bepaalde gedragspatronen herkennen. Het is in ieder geval een feit, want ik zie hier hetzelfde gedrag dat koi die worden bijgezet aandachtig onderworpen worden aan een bepaalde kennismaking. Hoe of wat die kennismaking inhoud is natuurlijk een raadsel, maar er is een bepaald onderzoek in ieder geval, laat het ons intuïtie noemen of iets waarnemen, zonder eerdere ervaring of redenering.

Zo vraag ik mij dikwijls af wat de koi "denken" als er koi worden weggenomen uit hun biotoop. Zouden ze dit merken ? Zou dit iets oproepen dat met gevoel te maken heeft ? Het zijn interessante vragen waar me misschien nooit geen antwoord op weten, alleen kunnen gissen.

Twee andere koi gingen ook naar hun nieuwe thuis. De showa is van Hoshikin en de sanke is van Sakai FF. Naast de kleine showa van Izumiya heb ik een bepaalde waardering gekregen voor de showa van Hoshikin. Het enige wat ontbreekt is de grootte. Nu heb ik te weinig ervaring met Hoshikin. 

Ik weet niet wat zijn showa in de toekomst gaan doen, maar ik kan me moeilijk voorstellen dat ze de brute kracht en grootte kunnen ontwikkelen van de Momotaro showa zoals ik die hierboven heb laten zien. Mijn gevoel zegt me dat het bij 65-70 cm gaat blijven, maar nogmaals, ik heb er te weinig ervaring mee. 

Dat gezegd zijnde vind ik ze kwalitatief meer dan goed. Het stralende en briljante sumi dat ontwikkeld wordt ziet men zelden op showa uit het zuiden, Ueno uitgezonderd. Zowel het shiroji als het sumi en het beni zijn van bijzonder goede kwaliteit en als je deze combinatie zou kunnen maken met de jumbo euforie, dan komt men tot een geweldige combinatie. Dit is het filmpje bij aankoop

Nu moet ik zeggen dat ik ze best kan apprecieren, en ik denk dat ik ze van de week allemaal nog eens ga bowlen. Het werk staat nu toch op een laag pitje. Misschien doe ik dat vandaag nog wel, want er zal wel geen volk komen.

De sanke daarentegen zal in de toekomst voor verrassingen zorgen. Ik herken dit soort sanke en vandaag of morgen zal het sumi zich doorzetten, en zal de sanke haar uiteindelijk patroon vastleggen.Soms kan het snel gaan, en dat verwacht ik ook van deze zuiver sandan sanke met het tsubo sumi op gewenste plaatsen. Zo zag ze eruit bij aankoop. Het was 9 oktober 2019, en ze werd gekocht tijdens de opensales van Sakai FF.

Zoals gezegd verzorg ik vandaag de koi, en kan je het voer komen afhalen op afspraak en met inachtneming van de nodige voorschriften. De poort zal wel dicht, maar niet gesloten zijn. Na 14.00 uur sluit ik definitief de poort. Ook morgen gelden dezelfde regels.

FILMPJES VAN VIJVERS VAN KOIKICHI

Op dit ogenblik heb ik 2 filmpjes binnengekregen van koikichi. Je hoeft geen klant van Interkoi te zijn om filmpjpes op te sturen hoor, iedereen mag gerust filmpjes doorsturen. 2 Filmpjes vind ik echter aan de povere kant, dus ik verwacht wat meer vooraleer ik de filmpjes toon. Doe je best. Voor meer info: lees dit nieuwsitem.

AZUKARI MOGELIJKHEDEN GROEIVIJVER IN DE SERRE

Er zijn nog 7 plaatsen beschikbaar voor tosai die azukari mogen blijven tijdens seizoen 2020 (tot oktober 2020)

 

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

4 reacties

Johan

Heel veel plezier D.. met de Showa en mooie vijver beelden. Showa kan elke dag genieten van deze mooie omgeving (mits jij natuurlijk uit de buurt blijf 😁😁😁). Volgend jaar een Update please


Jack

Vrees dat het een poos gaat duren voordat de nieuwe lichting Koi gaat binnenkomen. KLM gaat bijna geheel stil (personen transport )  , vracht zal met Cargo gaan.Zie daar voorlopig geen levende have tussen  zitten als we pech hebben.  Het is al bijna niet mogelijk meer om vanuit Nederland Belgie in te komen.Straks alles echt helemaal op slot als we pech hebben. Het leven kan er toch snel heel anders uit zien !

interkoi

we zullen het moeten nemen zoals het is...maar na regen komt altijd zonneschijn Jack;

Jack

@interkoi Gelukkig wel Luc. En wat zal dat een aangenaam zonnetje zijn !


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240