Showa ontwikkeling van Tosai tot 70 cm

Showa ontwikkeling van Tosai tot 70 cm

De eerste Koi in 2020 die opgehaald werd is een feit.

Wat is mooier dan het zien ontwikkelen van een showa.

Deze dame heeft een mooie vijver gevonden en vertrok gisteren alles met gepaste afstand houden en helaas zonder dat de koper mee kon helpen met inpakken en sjouwen :).

Wat konden wij nog terug vinden van deze Showa in ons archief:  De Tosai selecteren van Momotaro  

De showa kwam hier begin 2018 in mijn opgroeivijver zwemmen. Dit was nog in de verwarmde 3,5 m3 vijver in de garage en ze was toen 42 cm en nog niet gesexst.

Showa april 2018 gemeten 42 cm

Op onderstaande filmpje zwemt ze voor de laatste keer in de verwarmde 3,5m3 binnenvijver voordat wij haar gaan verplaatsen naar de nieuwe opgroeivijver in het Koihuis. Tijdens het overplaatsen meten wij haar nog even en bleek de showa 57 cm te zijn. Een groeicurve van 15 cm in een jaar is niet extreem maar wel zoals ik het graag zie namelijk een groei die de beenderen goed kunnen behappen. 

Showa vorig jaar (2019) in de oude opgroei 57 cm

Hieronder in het filmpje zwemt ze rustig haar rondje in de nieuwe vijver van 12 m3 met veel meer daglicht door de 3 lichtkoepels.

Showa afgelopen week in de vijver in het Koihuis

De Showa in de bowl net voordat ze ingepakt en opgehaald werd en nu rond de 70 cm een mooie groei in lengte maar ook met een brede body en het zwart neusje wat dikker zwart is geworden en haar totaal aanzien fraaier maakt. Deze week vertrok ze en de nieuwe eigenaar melden dat ze goed aangekomen is en rustig haar rondje mee zwemt in de 35 m3 mooie koivijver,waar hij nog wel melden dat zijn watertemperatuur 12,4 graden is.

Showa in de bowl voor het inpakken en ophalen

Ondanks de moeilijke periode waar wij allemaal inzitten toch een leuke avond gehad, met deze aardige hobbyist die samen met zijn vrouw toch 1 1/2 uur gereden had om de koi te komen bekijken, en uiteindelijk toch besloot om voor de showa te gaan.

 

Veel plezier en blijf mij updates sturen van deze koi want de ontwikkeling is nog niet klaar.

 

Laat Een Reactie Achter

4 reacties

interkoi

555

Johan

555

Wim DW

@Johan 555


Johan

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml