Terug naar de werkelijkheid

Terug naar de werkelijkheid

Na zonneschijn komt regen, of is het andersom ? In ieder geval, het klopt altijd, want niets is zo voorspelbaar als regen en zon.

Met andere woorden, de strijd om het bestaan heeft terug zijn realistische gedaante aangenomen. Als ik wat moeilijke woorden gebruik moet je me vergeven, want ik heb een boek aan het lezen van Einstein, en mijn verstand is wat te klein om alles te begrijpen, maar de invloed is merkbaar...

Een tijd geleden ben ik een nieuwe voedingsmethode begonnen die blijkbaar goed aanslaat. Het geheim zit hem in de speciale manier van voederen die ik momenteel toepas.

Ik neem een bus anarex bio, snij er de bovenkant af en heb een goede maat om er de frostbites in te doen. De frostbites is het voer dat ik al geruime tijd zelf gebruik en is het voer van probites dat diepgevroren is, misschien wel bekend bij sommigen.

Daartussen doe ik enkele pakjes krill uit de diepvries en zet ik gedeeltelijk onder water. Dan doe ik er nog een paar ingrediënten bij die ik voor mezelf hou, en laat het geheel intrekken totdat alles opgeslorpt wordt door de pellets.

S’avonds is alles ontdooid, roer ik het geheel door elkaar en krijg ik een lekkere brei van verzadigde pellets die alles hebben opgenomen, en gedooide krill. De koi zijn er verzot op.

Diepvriesvoer blijft een moeilijk gegeven, maar met een beetje moeite, een kleine extra vriezer lukt het meestal toch om dit voer in voorraad te hebben.

Ondertussen ben ik begonnen aan het opnieuw indelen van de vijvers, want binnenkort komt er helaas een nieuwe periode van bezinning. Mijn jacht naar nieuwe koi begint op 1 oktober, en ik moet ondertussen mijn koi opnieuw gaan indelen.

Deze selectie heb ik verplaatst van vijver 2 naar vijver 4, ook omdat vijver 2 plaats heeft gemaakt voor de koi van de show om te ontslakken en ze opnieuw te integreren in hun vertrouwde omgeving.

Ze hebben hun best gedaan en ik zal ze rijkelijk verzorgen. Er zitten nog behoorlijke koi in deze selectie, geen hoogvliegers, geen toekomstige Grand Champion, maar wel behoorlijke vijvervissen die ik nog altijd graag een plaats wil geven.

Vandaag krijg ik het bezoek van een prachtig mens. Edgar, een man uit Duitsland van 78 jaar, die komt kijken om een koi aan te kopen. Niets speciaal op zichzelf, maar volgens zijn zeggen is hij enorm gecharmeerd door de manier waarop ik mijn klanten behandel. Ik veronderstel dat dit positief is bedoelt...

Kan je nog een groter compliment verlangen ? Ik zal er dan ook mijn uiterste best voor doen, want de brave man moet 450 km rijden om zijn koi te komen ophalen. Ik zal je morgen zeker berichten over zijn bezoek, waar ik bijzonder vereerd door ben.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137