Ver van huis, en toch naar Interkoi

Ver van huis, en toch naar Interkoi

Hier kan ik respect voor opbrengen. 78 jaar en een rit van 425 km maken om naar een koi te komen kijken en eventueel aan te kopen.

Edgar is zijn naam en hij komt uit de regio Mannheim, een stad in Duitsland richting Karlsruhe. Een pracht van een mens die ook verstand had van koi zo zou blijken.

Je kan aan de vijver en de tuin zien dat het iemand is die houdt van netheid, degelijkheid en orde. Het is geen al te grote vijver, 14 kuub heb ik me laten vertellen, maar er zwemmen ook niet al te veel koi in rond.

Er wordt gevijverd met verstand van zaken en Edgar heeft graag dat zijn koi graag komen eten. Nu weet ik wel van sommige koi welke makkelijker komen eten dan andere, maar omdat van iedere koi te weten is iets te veel van het goede.

Uit zijn keuze zag ik dat hij een zwak had voor sandan patronen, want telkens viel Edgar terug op deze koi, en daar heb ik er nogal wat van.

De sandan kohaku van Sakai was weinig gegroeid, en was eigenlijk de koi die hij wilde totdat hij de jeugd onder ogen kreeg.

Het geweld van Taniguchi is nu eenmaal bijzonder stijlvol en vooral kwalitatief hoogstaand. Deze kohaku staan als het ware aan de top in mijn vijversamenstelling, en hier verwacht ik zelf bijzonder veel van.

Je herkent de Sakai afstamming en kan als het ware de toekomst lezen. Het zijn stuk voor stuk koi met toekomst. Allen rond de 45 cm zullen ze juist boven de 50 cm uitkomen eind oktober heb ik het vermoeden, een goed resultaat dat vooral niet geforceerd is, waardoor hun biologische klok ook niet aangetast wordt.

Ondanks het feit dat hij voor “een gewone kohaku ging”, merkte ik al vlug dat hij zich liet verleiden tot de finesse van de betere kohaku. Een laatste kohaku bracht de uitkomst: het werd de [ur https://www.youtube.com/watch?v=ZIyWQnUSdlAl" target="_blank" rel="noopener">driestapper van Taniguchi, in mijn ogen de beste keuze, buiten één andere kohaku die ikzelf nog iets hoger inschat, maar dat is puur persoonlijk.

Tenslotte kreeg ik op de koop toe, nog een fles Riesling aangeboden, die ik gegarandeerd zal verschalken zo gauw het juiste moment zich aandient. Ik krijg soms te veel cadeau's van klanten, en ben er ook heel dankbaar voor. Het geeft de motivatie om op de ingeslagen weg verder te gaan.

Rond 5 uur kreeg ik telefoon van Edgar dat de kohaku, zij het met wat stress, goed aangekomen was en dat alles goed verlopen is. Dit soort verkopen aan mensen zoals Edgar geven een extra voldoening aan het koihouden.

Meer afbeeldingen

Ver van huis, en toch naar Interkoi: afbeelding 1
Ver van huis, en toch naar Interkoi: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240