Terug thuis

Terug thuis

Alles verliept op wieltjes vertrekkende vanaf Okayama naar Schiphol totdat ik van Schiphol nog naar Arendonk moest rijden.

Blijkbaar heb ik een verkeerde dag uitgekozen, want ik heb file gehad van Schiphol tot Arendonk, zelden meegemaakt….3 uur heb ik er over gedaan, waar ik normaal iets meer dan anderhalf uur voor nodig heb.

Frustrerend en bijzonder enerverend na een treinreis van iets meer dan 2 uur en een vlucht van 11.30 uur dat kan ik je garanderen. Ik was dan ook blij dat ik thuis was, en ben als een blok in slaap gevallen, want ik had niet geslapen tijdens de vlucht. Maar ja, dat zal jullie minder interesseren.

Om jullie een idee te geven wat er op ons afkomt, Er komen 91 koi naar Arendonk volgende week woensdag, en niet van de kleinste. De meeste zijn aangekocht de voorbije reizen, hebben overwintert in Japan en nu zullen ze volgende week woensdag hun opwachting maken, ik kijk er echt naar uit want er zitten geweldige koi tussen.

Uit respect voor andere klanten heb ik een aantal bijzonder fraaie en interessante tosai aangekocht om ook die mensen het gevoel te geven dat ze erbij horen, en dat is ook zo…

De koiwereld in Japan is helaas erg aan het veranderen, en zoals ik al dikwijls gezegd heb, het is pompen of verzuipen. Ik kan goedkopere koi makkelijk aankopen, daar niet van, maar dat is nu juist wat ik niet wil.

Dan moet ik vijvers gaan aankopen van de overblijvende koi, die ik makkelijk zou kunnen verkopen voor 295 tot 495 euro….dat is niet wat ik wil en de toekomst zal uitwijzen of ik gelijk heb. Ik mag dan al wat ouder zijn, maar ik zal zeker meegroeien met de evoluties.

Ik heb een bijzonder momentum meegemaakt met de koi van Matsue, maar blijkbaar hebben de mensen er ditmaal geen boodschap aan, want er werden er slechts 2 van de ganse serie verkocht. Wie weet heb ik hier een fout gemaakt, ook dat kan gebeuren, alhoewel ik het zonde vind dat deze prachtbeesten, want dat zijn het, niet meer succes hebben. Ook hier zal de tijd het moeten uitwijzen.

Indien er mensen zijn die nog een koi uit dit segment willen aankopen, geef ik ze de goede raad om niet te aarzelen, het zijn allemaal toekomstige body builders, en stuk voor stuk koi die nog veel in hun mars hebben voor aanneembare prijzen. Prijs/kwaliteit verhouding is buiten kijf !

Ik ben tevreden over de verkoop, het is iets minder dan normaal, maar toch ben ik heel tevreden. Vooral de duurdere koi werden gesmaakt, maar ik kan niet alleen dure koi kopen, ik moet ook aan de modale man denken.

De koi die me het mees bijblijft is de duurste koi uit de special reeks van de Matsue kai, de formidabele yondan kohaku. Dan nog de 2 Sakai koi op de Narita event en de 2 enorm interessante koi van Nonami.

De rest mag er uiteraard ook zijn, maar dit zijn toch zowat de belangrijkste. Ik was ook bijzonder tevreden over de koi die als azukari waren gebleven en de koi die ik op de valreep nog heb kunnen filmen van de klanten.

De overige 29 koi, zowel van klanten als van niet klanten heb ik helaas niet kunnen bowlen, maar zal ik volgende week woensdag kunnen bewonderen. Ik ben overtuigd van hun klasse nadat ik de andere wel heb gezien.

IK BEN BIJZONDER BLIJ VOOR TANIGUCHI SAN

Ondertussen is de koifarm van Taniguchi San weer op volle toeren aan het draaien. Na wekenlang gecontroleerd te zijn, en meer dan 600 tosai te hebben gekeurd, heeft de keuringsdienst het licht weer op groen gezet en mag de Taniguchi koifarm weer koi verkopen. Ik had er alle vertrouwen in en zal proberen de verliezen die gemaakt zijn nog recht te zetten. Dat is echter voor het najaar....

No More KHV@Taniguchi Koi Farm.

Fishery Department in Japan checked 600 Sample from Taniguchi Koi Farm...All Koi were Negative Result. Taniguchi start selling koi since today 17th April 2019.

MAG IK VERZOEKEN……

Er komt een bijzonder grote delegatie koi binnen. Mag ik de mensen verzoeken die hun koi nog niet zijn komen ophalen om deze nog voor woensdag te komen ophalen ! Ik ben verplicht om deze in een verzamelvijver te plaatsen indien deze niet opgehaald zijn, en dat vind ik zonde.

Het weer zit goed, de temperaturen zitten goed, de vijvers zijn stabiel, er is geen enkele reden meer om de koi niet te komen ophalen. Ik zal iedereen dankbaar zijn.

Zondag ben ik NIET open, want dan vier ik altijd Pasen met mijn kinderen en kleinkinderen, dat gaat nog altijd voor. Wie eventueel maandag nog koi wil komen ophalen is welkom, maar dan gaat het ENKEL OP AFSPRAAK. en enkel in de voormiddag.

Lees ook de regels voor de nieuwe wetten (foto bijgevoegd) van de Momotaro koifarm. Dit is niet enkel zo bij Momotaro! Bovendien geeft hij ook 100% garantie op het eerste jaar azukari en 30% op het 2de jaar azukari. Allemaal info die belangrijk is.

Misschien begrijpen jullie nu waarom die azukari zo duur zijn, en het wordt er niet makkelijker op. Dit is voor de azukari tosai, voor de nisai geld hetzelfde, maar dan is het niet 300 000 yen maar 500 000 yen. Ik hoop dat jullie een beetje begrijpen hoe moeilijk het hierdoor wordt.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240