The Domino story

The Domino story

Het is nu morgen wel Domino dag, maar ik denk dat veel mensen Domino niet echt gekend hebben. Daarom nu even het verhaal van Domino voor zover wij dit kennen.

Op een bepaald moment (januari 2008) kregen wij het verzoek om een aantal vissen te kopen uit een faillissement van koiboulevard. Wij, Rini en ik reden nieuwsgierig naar Andelst, waar wij opgewacht werden door Raymond. Wij hadden de indruk dat men niet graag had dat er op de vissen geboden werd, om een aantal begrijpelijke redenen. Dit was voor ons geen probleem, maar wij werden toch zeer gecharmeerd door deze sanke, en een shiro utsuri.

De sanke zag er niet echt uit. Het was juist een paling, en voor zover ik begrepen had van Rini, werd deze sanke aangekocht in 2004 of 2005 door het bedrijf Metthorst. (die later koiboulevard zou opstarten). De sanke zat in een soort groot aquarium, maar was blijkbaar niet gelukkig in deze omgeving. Op de eerste foto zie je nog dat we hem in de blauwe meetbak opmeten. Je kan de koi bijna nog niet zien. Als je hem er nu inzet, heb je bijna 2 blauwe meetbakken nodig. (zie filmpje)

Na overleg, waar ik even niet verder op inga, werden wij eigenaars van de sanke en de shiro utsuri. Rini was in zijn nopjes. Hier had hij een uitdaging gevonden die zijn weerga niet kende, en zijn uitspraken logen er niet om. Zoals getoond op de eerste foto’s was de sanke niet meer dan een slang van 92 cm. Zo werd hij blijkbaar ook genoemd, want onlangs schreef er iemand een reactie in het nieuwsitem, die Domino blijkbaar gekend heeft.

Hij schreef het volgende naar aanleiding van de show in Arcen: Hoi Rini, wat hebben jullie een pracht van een body op deze sanke gekregen. toppie hier heb bewondering voor. toe ik hem voor eerst zag leek het wel een slang (dat was ook zijn naam) en had ik nooit verwacht dat dit zou kunnen.dit is al een 4 tal jaar geleden, nog voor dat de vinnen geknipt werden. Het is jammer van de vorm van de vinnen maar het staat hem wel beter,. ondanks dat dit punten kost op een show. eerder waren de uiteinde net rolmopsen..(-: ik dacht zelf dat ie geknipt was toen ie naar jullie is verhuist maar dat kan ik mis hebben maakt ook niks uit, ik hoop dat ie het naar zijn zin gaat krijgen in de nieuwe vijver. Dat heeft ie verdient

gr, edwin.

Om dit te vervolledigen: de vinnen waren al geknipt toen wij hem aankochten. Wij wisten niet dat zijn naam de slang was, wel heeft Rini deze sanke, na een aantal dagen Domino genoemd, en ik kon me er helemaal in vinden.

Dat was zowat het aankoopverhaal van Domino, de koi met een geschiedenis. Hij voelde zich onmiddellijk thuis bij Rini, en ik geloof dat Rini, ondanks het feit dat hij eigenlijk alleen maar vrouwtjes wil, Domino als zijn lievelingskoi beschouwd.

Langzaam begon zijn body vorm aan te nemen, de kleuren verbeterden, en langzaam zagen we onze sanke, want hij is nog een stukje van mij, groeien en opfleuren. Vorig jaar hebben wij hem ingezet op de show in de beekse bergen, waar hij Major Champion is geworden. Dit hadden we ook te danken aan het feit dat de juryleden uiterst opgewonden werden toen bekend was dat Domino een mannetje was. Dat hij een mannetje was heeft hij wel bewezen op de show in Arcen. Hij heeft ze allemaal geknipt, maar zijn voorkeur ging naar de Mask. Wie nog nog twijfelt dat het een man is….

Zoals voorspelt hebben we 2 shows meegedaan, en we gaan hem nu op rust zetten. Gedaan met de shows, hij gaat op pensioen, tenzij hij nog optimaal moest veranderen, wat wij toch betwijfelen. Wel kan gezegd worden dat Domino ontzettend veel succes had in Arcen. Hij won wel geen prijs, maar had zeker de meeste aandacht. De files bij vat 44 en 45 waren dan ook niet te vermijden.

Voor zover wij weten is Domino nu 10 jaar jong. Toen wij hem binnenkregen hebben wij hem 92 cm. In Arcen 2010 is hij 96 cm. gemeten. Rini wil 100 cm op zijn palmares. Er bestaat nog een kort fragment op de DVD van Momotaro, waarop hij als nisai wordt geselecteerd, en waarop Momotaro onmiddellijk vraagt: is it male or female. Rini weet ongeveer waar je dit stuk kunt vinden op de DVD van Momotaro. Deze DVD heb ik een jaar geleden toen gratis rondgestuurt. (met veel succes overigens.)

Wij zijn trots om jullie het verhaal van Domino te hebben laten meegenieten. Zij zwemt nu nog in Arendonk en zal in de loop van volgende week naar de vijver van Rini gaan. Het doek gaat neer, dit verhaal is ten einde.

Ik heb nog een aantal foto’s gevonden van Domino. Spijtig dat ik geen filmpje meer heb van zijn aankomst, maar ik heb nog 2 filmpjes gevonden van Domino met Rini, die bulkt van enthousiasme….Waauw wat een apparaat …..moet je eens kijken die kop…breder dan mijn hand.

Domino

Domino maart 2009, 1 jaar na aankomst

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137