The hall of fame

The hall of fame

Zoals bijna ieder jaar worde wij uitgenodigd op de gezellige barbecue bij de winnaars van de koishow in Arcen met als hoofdprijs de Grand Champion titel met Wakana, en nog een aantal andere dikke prijzen.

Het zijn momenten om van te genieten. Je kan bij zulke gelegenheden toch niet anders dan enkelel koi samen bowlen. Je hebt de mankracht op dat moment en je kan ook eens rustig kijken of alles ook in orde is.

Onze aandacht gaat vooral naar de nieuwe showa die onlangs een zware operatie heeft ondergaan aan de blaas. Na enkele weken is het hoopvol gestemd en zwemt ze op de goede manier zodat we er een goed gevoel aan overhouden.

Het is een delicate operatie die niet altijd positief uitdraait, maar ik denk dat de sterren ons gunstig gezind zijn en dat de showa in orde komt. Ik hoop het van harte want ik wil ze binnen een 4-5-tal jaren nog wel eens ontmoeten op één of andere show. Bowlen is echter uit den boze voor deze showa, daarom het filmpje in de vijver…

Ben en ik proberen de eigenaars natuurlijk te overtuigen om niet te bowlen, maar daar hebben ze geen oren naar, ze willen even genieten in de blauwe bowl van hun meesterlijke koi.

Zelfs tijdens het schrijven van dit nieuwsitem kan ik moeilijk mijn enthousiasme onder controle houden, vergeef het me….

Ik ga de ondertussen bekende koi één voor één presenteren. Ze zijn bekend, maar hebben op één na bijna nog niets van hun glorie en glans verloren.

De kohaku van Sakai – 76 cm, sorry ik ben haar naam vergeten… Je word duizelig als je het dikke,

superdikke beni bewondert. Bovendien is het precies dat je met je hand over berg en dal beweegt als je de superdikke fukurin aanraakt, niet normaal….

Ik heb er in totaal 8 filmpjes van gemaakt, en dit is het eerste filmpje van 5 december 2014. Je kon toen al zien wat het vervolg zou zijn, alleen is alles nog eens extra in de verf gezet na 5 jaar koihouden op de manier zoals wij dit graag zien en doen.

Ik heb mijn bibliotheek even geraadpleegd en onze kohaku is ondertussen 96 maanden ofwel precies 8 jaar. Haar rest nog een hele carrière en ze blijft rustig doorgroeien.

Dan is het de beurt aan het 2de sakai product met de toepasselijke naam Dotterke. Ondertussen een hele Dotter geworden lijkt me. Impossant, overweldigend in alle facetten en op enkele miniscule puntjes na nog altijd topper de top…

Dotterke werd gekocht als tosai bij Sakai en was toen 40 cm. Ze heeft een seizoen in de mudpond doorgebracht en kwam toen naar huis. Dit is het eerste filmpje dat ik van haar heb dat gedateerd is op 5 mei 2012. Mijn info zegt me dat ze ondertussen 111 maanden is of 9 jaar en 3 maanden.

Dan komen we bij de Momotaro clan. De eerste is Noa, een showa van precies dezelfde leeftijd als Dotterke, dus ook 111 maanden.

Het is nog een showa uit de oudere bloedlijn van Momotaro, Shiro Showa, waar ze zelf zoveel plezier van hebben beleefd, want ondanks de zwakheden in deze bloedlijn waren ze voor die tijd vernieuwend en overweldigend. Ik denk er tenminste nog altijd met plezier aan terug.

Ondertussen bijna één van de oudste is Isis. Nog steeds flamboyant en kwalitatief straalt ze nog, maar ze heeft om de één of andere duistere reden die wij niet kunnen plaatsen het sumi verloren.

We hebben weinig hoop dat dit nog terugkomt, maar ik laat ze toch nog graag in volle glorie zien. Dit filmpje is van 4 augustus 2015 en moet het nog meer zijn ?

Isis is momenteel 133 maanden of 11 jaar en 1 maand. Je zou het ze niet aangeven en ondanks het verlies van sumi mag ze er nog best zijn als kohaku. Of het sumi ooit terugkomt is een vraagteken….

Als je bij onze gastheren bent kan je toch niet weggaan zonder Wakana te hebben gezien ! Ze is geboren in juli 2005, ja je leest het goed. Ze is dus nu precies 14 jaar en 1 maand.

Nu probeer ik niet te enthousiast te worden, maar bekijk het filmpje en oordeel zelf. Ik kan hier in lovende woorden verder over vertellen, maar dat is toch niet nodig…fukurin, beni, sumi, body, wat wil je nog dat ik eraan toevoeg….

Dit soort koi zal nog alleen kunnen gemaakt worden, en zonder uitzonderlijk hoge bedragen niet meer gekocht worden, neem dat maar van mij aan. Ik kan hier niet meer aan toevoegen, buiten dat al mijn lezers straks het bericht op facebook gevraagd wordt om het FB bericht te delen, dat verdient ze….

Tenslotte nog een filmpje toen Wakana nog in Japan zat.

De grote vraag die je je stelt is vermoedelijk welke ingewikkelde en geautomatiseerde filtering hieraan ten grondslag ligt ! Het antwoord is eenvoudig….totaal geen…enkel het gebruik van ons recept, eenvoud en algenrijk water met de nodige zooplankton en fytoplankton ter beschikking.

Toen in 2016 de NVN op bezoek kwam om dit wonder van de natuur dat niet gekocht maar zelf grootgebracht werd te bekijken, waar vooral de filterinstallatie onder de loep zou worden genomen, verschoten ze zich een bult. De eenvoud zelf….puur natuur, puur eenvoud….Waren ze gedesillusioneerd ? Geen idee daar moeten ze zelf maar op antwoorden...

Dan nog even wat over de voeding van de koi. Er zwemmen 8 koi in de vijver. Allen om en bij de 80 cm zullen we maar stellen, de één wat meer, de één wat minder. Ik kan niet het juiste gewicht inschatten, maar als ik een gemiddelde van 12 kg neem of 100 kg koi, en ik vertel je hoeveel voer ze per dag krijgen, dan schrik je je een aap.

Ze krijgen 4 x per dag een mok met 170 gram voer, wat neerkomt op 680 gram per dag. Dit komt dus neer op 0.68% van hun lichaamsgewicht, dus niet eens 1%. Als dit geen nuttige informatie is…

Het is niet zeker dat ze nog eens een show zullen meedoen, maar wat zou het fantastisch zijn als ze op haar 15de nog eens haar koizijn in alle glorie zou kunnen laten zien, geflankeerd door Dotterke en Noa…het zou wat zijn….

Ik ben gelukkig om een nieuwsitem zoals dit te mogen schrijven, de eer komt toe aan Ans en Frans, maar wij hebben toch ook een deel van ons werk gedaan op de achtergrond.

Hier vind je nog alle informatie bij hun overwinning op de show in Arcen 2016

Meer afbeeldingen

The hall of fame: afbeelding 1
The hall of fame: afbeelding 2
The hall of fame: afbeelding 3
The hall of fame: afbeelding 4
The hall of fame: afbeelding 5
The hall of fame: afbeelding 6
The hall of fame: afbeelding 7
The hall of fame: afbeelding 8
The hall of fame: afbeelding 9

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240