Mijn oudst gediende gaat naar huis

Mijn oudst gediende gaat naar huis

Dankjewel, ik ben blij dat ik mijn oudst gediende een thuis heb kunnen geven. 62 Maanden was ze of 5 jaar en 2 maanden, nog altijd jong van geest en nog altijd een kohaku die een mooi leven tegemoet gaat.

Om de één of andere reden heeft ze nooit de aandacht van een klant getrokken, en dat terwijl ik ze als nisai in blakende gezondheid aankocht. Er werden in totaal 23 filmpjes van gemaakt, en dit filmpje bij aankoop stamt uit 2015, 14 december welbepaald.

Nu ga ik het niet hebben over de verdere ontwikkeling want echt positief is deze niet geweest, maar wat er aan scheelde toen ik ze aankocht is mij niet helemaal duidelijk want ze ziet er toch zeer degelijk uit. Het eeuwige mysterie van aankoop en verkoop, terecht of niet terecht...

Om echter een goed inzicht te krijgen in de juiste taktiek van aankoop en verkoop, moet je over verschrikkelijke onbekende kennis beschikken, want dat zal een puzzel worden die nooit wordt opgelost.

Ze mag er nog zijn maar heeft zichtbare schoonheids-minpuntjes daar hoef je geen koikenner voor te zijn. Dan is het moment aangebroken om van je hart een steen te maken en de koi te gunnen aan iemand die haar de minpuntjes zal vergeven.

Alhoewel ik bijzonder veel geld verlies ben ik toch blij dat deze deal tot een goed einde is gekomen, uiteraard blij voor de verkoop, maar vooral blij voor de koi, ze krijgt uiteindelijk haar verdiend pensioen.

Als toemaatje wist ik dat Bart ook nog een zwak had voor een bepaalde koi, en men moet het me vergeven als ik dan toch probeer om een niet te versmaden deal te maken. De kujaku van Taniguchi in dezelfde bowl ging gewoon mee naar zijn nieuwe bestemming.

Die is heel wat jonger en blijkt een goede groei intensiviteit te hebben ondergaan als je dit filmpje bekijkt bij aankoop. 30 April 2018 zegt de datum van aankoop, dus amper een jaar geleden was ze 33 cm en nu 58 cm.

Of grootte nu belangrijk is of niet, het is in mijn ogen en geweldige sprong in de lengte en dat in omstandigheden die niet speciaal voor haar gemaakt zijn.

Als ik je nu nog vertel dat er slechts 1 vijver is met een groot aantal goede koi die ieder vergelijk aankunnen en dat de mogelijkheden aanwezig zijn om goede deals te maken, dan zal ik de maand september bekronen als de maand van de mogelijkheden. Ontdek deze mogelijkheden zelf want begin oktober moet ik naar Japan.

Het was echter een zondag met bijzonder veel interesse voor de mannelijke kohaku van Momotaro. Bekijk deze bowl met kohaku en durf dan te vertellen wat je ziet !

2 Kohaku van Matsue, 3 mannen van Momo en een uitzonderlijk goede sanke van Momo, wat wil je nog meer. Alles begint met kohaku en eindigt met Kohaku wordt weleens gezegd, maar een Super Sanke ertussen kan zeker geen kwaad.

Maar gebruik van de Septembermaand der mogelijkheden en waag je kans. Het is nu dat het moet gebeuren of het is voorbij...

Tenslotte nog een sanke die richting Overijssel gaat. Een sanke die bepaalde beloftes in zich houdt die ze nu moet waarmaken, meer wil ik er niet over zeggen. Ze is ondertussen 63 cm geworden en ik heb al in mijn hoofd geprojecteerd wat ze in haar mars heeft. Lees morgen het nieuws maar en dan weet je wat ik bedoel.

Al met al een dankbare zondag, waarbij ik mijn dank kan overbrengen aan de klanten die aanwezig waren. Het was een gezellige zondagvoormiddag…

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240