The road to hapiness

The road to hapiness

Het is te stil aan het front. De verkoop valt stil, en dat stoort me. Dus ga ik er proberen nog een lap op te geven, maar het zal moeilijk worden heb ik de indruk, want iedereen wil nieuwe koi zien.

Niet onbegrijpelijk, maar een goede raad is altijd op zijn plaats. Soms is het beter om koi te kopen die al wat langer in het land verblijven omdat ze al stukken beter geacclimatiseerd zijn.

Ik wacht voorlopig nog wat met aankopen. Ik ga me wat op de achtergrond houden om later wat steviger uit te pakken, laat het ons een voorzichtigheidsstrategie noemen. De koihandel is niet meer wat het geweest is, de ambitieuze tijd lijkt wat voorbij te zijn gestreefd. We blijven echter ons best doen en ik heb vandaag de rode loper al klaar gelegd voor mijn bezoekers vandaag.

Bovendien  heb ik gisteren een groot aantal filmpjes gemaakt van interessante koi die nog altijd in Arendonk zwemmen en hongerig op zoek gaan naar een klant. Ik doe mijn best, doen jullie de rest.

Ik zal de koi nog even in het zonnetje zetten, niet allemaal tegelijk, maar voor eventjes en als er geen succes geboekt wordt, zal ik ze even in de vergeetput steken  om ze later in alle glorie weer terug te laten zien.

Ik ga ze niet allemaal online zetten, maar per 2 stuks, dan is er geen overaanbod. Dit lijkt me beter, en ik begin met een interessante kohaku die ik iedere keer beter en beter zie worden.

Het is de kohaku van Dainichi KO-V22-10206 die ik eind vorig jaar aankocht. In het begin had ik er niet echt zicht op, maar ik kon deze niet al te duur op de kop tikken. Transport en yen prijs waren toen nog niet optimaal dus dat had zijn weerklank.

Het filmpje van gisteren laat echter zijn ontwikkeling en verbreding van de body naar sansai goed zien. Het patroon begint nu ook beter zijn ding te doen door visueel aantrekkelijker te worden. Was het voorheen een wat saaie bedoening, nu heeft het shiroji (wit) het patroon van het beni wat naar boven geduwd, en begint het een aantrekkelijk patroon te worden dat rust brengt in de huishouding.

Het zijn van die koi die in mijn ogen wel eens grote ogen in de toekomst kunnen gooien. Er moet nog wat gewerkt worden aan het beni, maar dat moet eigenlijk niet hier gebeuren, maar bij een goede koikichi met verstand van zaken en ik denk dat je dan in de toekomst wel eens zult kunnen verschieten.

Omdat ik nu toch met kohaku bezig ben, zal ik nog een volgende kohaku tentoon spreiden namelijk kohaku 2111008. Deze kohaku heeft in principe alles wat nodig is om spectaculair te zijn. 

Het beni is wel van die kwaliteit dat het pijn doet aan je ogen als je ernaar kijkt. De evolutie zit er volop in en er komt een kohaku met body te voorschijn. Niet de body die je wenst, maar de body die er naartoe aan het groeien is om je wensen te vervullen. 

In tegenstelling met de vorige kohaku is dit een agressief patroontje, iets dat eigenlijk meer in mijn stijl ligt, want ik hou wel hiervan. Eerlijk ? Ik kan echt nog genieten van dit soort kohaku, en dan nog voor deze belachelijk lage prijs...

Over het algemeen ben ik niet altijd een Matsue fan, maar dat is mijn persoonlijke mening. Het gebeurt in mijn ogen te dikwijls dat er secundair hij begint op te spelen bij kohaku van Matsue, (oei dat mag ik niet zeggen natuurlijk) ondanks het feit dat de echte toppers enorm goed kunnen zijn. Maar hoeveel toppers zijn er ?

Zo, ik heb mijn zegje weer gedaan. Blijft me nog te vermelden dat de veiling deze avond een begin maakt tot dinsdagavond. Ik vul zo dadelijk nog 15 koi toe vanuit Duitsland, en dan hoop ik dat ik door de vernieuwde actie nog wat meer mensen kan motiveren, want er zouden hier nog een 50-tal koi weg moeten.

Volg de veiling van het risico !

Ben je nog niet ingeschreven op de veilingsite van Interkoi ? Doe het dan nog vlug. Registreer je en wacht op goedkeuring. Geen overaanbod van koi, maar gelimiteerd aanbod van een aantal gosanke. De startprijs is bijzonder laag, dus laat je stem horen.

 

Laat Een Reactie Achter

2 reacties

Johan

555


interkoi

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml