The story of...

The story of...

Er zijn nog een aantal koi die het niet gelukt is om een thuis gevonden te hebben.

Niets abnormaal, want het is een fenomeen waar we altijd rekening mee moeten houden. Soms denk je dat een koi onmiddellijk zal verkocht worden, maar raak je deze aan de straatstenen niet kwijt. Soms denk je dat je een bepaalde koi moeilijk kan verkopen, en oeps... dan is ie al weg.

De bezetting in mijn vijvers is momenteel in mijn ogen optimaal. Er bevinden zich ongeveer een dikke 100 koi in mijn vijvers die in totaal ± 200 kuub zijn, verdeeld over 8 vijvers van respectievel 5 x 15 kuub en 3 x 40 kuub. Ik hou nu eenmaal niet van die kleine blauwe bakjes.

Het water is nog om en bij de 11°-12°, een situatie die ik me niet kan herinneren nog eens te zijn voorgevallen. De drukke kerstdagen waren voorbij, en ik kon op mijn dooie gemakje wat koi bowlen en ze op de film vastleggen.

Ik besloot dan ook maar om telkens de volledige evolutie van een koi in een klein filmpje te monteren, zodat iedereen een volledig overzicht heeft vanaf het begin tot op de dag van vandaag. Bij sommigen zal dit een langere evolutie zijn dan bij andere, maar altijd interessant om op te volgen.

Ik ga de spits van "the story of" laten afbijten door een Shiro Utsuri van begin dit jaar. Deze is nog in principe nog maar ± 9 maanden in Arendonk. Dit is een shiro uit showa en kan dus behoorlijk groot worden. Ze is aangenaam van karakter, zeker niet preuts, en een verademing in je vijver, een aanwinst waar ieder blij mee kan zijn.

Bekijk hier het filmpje van The story of SU-V13-0201

The story of...is dus een kort verhaal over koi die niet verkocht werden, met filmpjes van aankomst tot op de dag van vandaag. Het is tevens een goed initiatief om een koi goed te bekijken en te motiveren om deze een goede thuis te geven. Ik heb goede voorzieningen, maar ze zitten altijd beter op hun uiteindelijke bestemming dan bij mij.

Eén ding staat voor mij als een paal boven water. Koi die langere tijd in Arendonk zitten (of eender waar) kan je beter aankopen, dan koi die enkele weken in quarantaine gezeten hebben. Ze zijn sterker, weerbaarder, en hebben zich na een klein jaar beter aangepast dan eender welke koi. Als het commercieel haalbaar was, zou ik iedere koi een jaar in Europa laten vooraleer ze verkocht zou worden, maar dat zijn ijdele gedachten.

Wie een shiro zoals deze ziet zitten, mag me altijd contacteren voor een prijsopgave. De normale verkoopprijs is 4250 euro, maar doordat er geen koper is gevonden, zal ik een lager bod accepteren. Het zou fijn zijn als goede koi zoals deze een aangenaam thuis zouden vinden. Niet enkel voor de koi, maar ook voor Interkoi, want veel goede koi kopen is een dure aangelegenheid.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240