Tijd voor een regelmatige update

Tijd voor een regelmatige update

Als je van showa houdt en als je van showa houdt met zwaar sumi, eigen aan veel Dainichi, dan ben je vandaag aan het goede adres. Gisteren melde er zich een koiliefhebber die interesse had in dit soort showa, dus was het tijd om een update te geven.

showa van dainichiIndrukwekkend dat kan je wel zeggen van dit zwarte paradepaard. Aangekocht als tosai en ondertussen een geblokte nisai van 50 cm. Mensen met voorliefde voor zwaar sumi en goede huidkwalitet zullen in deze showa wel hun gading vinden. Let ook op het sterke beni, eigen aan de oyakoi Monroe.

Over de prijs kan ik helaas niets vertellen, want de showa is eigendom van Michael van Interkoi Germany, dus bij interesse zul je even contact met hem moeten opnemen. Ik word regelmatig gebeld door mensen die info vragen over een bepaalde koi.

Ik vind dat in principe niet erg, maar ik heb bewust op de website de contactgegevens van de interkoi dealer vermeld, zodat het eenvoudig is om contact met de eigenaar te zoeken. Klik gewoon op het envelopje onder de prijs of naast de aangegeven Interkoi dealer en je hebt alle mogelijke gegevens. Eenvoudiger kan toch niet.

Ik heb deze week ook de tijd genomen om van alle vijvers afstrijkjes te nemen, want de weersomstandigheden worden beter, waardoor de parasieten natuurlijk hun kans zien om toe te slaan. Het is dan ook een goede gelegenheid om filmpjes te maken van de koi.

Deze sansai van 73 cm, kohaku KO-V22-0491 wou ik toch even in de bowl zien om een afstrijkje te nemen. Ik kan je verzekeren dat dit een monster van 85-90 cm zal worden in goede omstandigheden uiteraard. Ze komt in ieder geval overweldigend over.  Neen, je moet niet achter de prijs vragen, want ze is al verkocht en wordt binnenkort opgehaald.

Wat nog niet verkocht is, is deze bowl met maruten kohaku die ik speciaal samenstelde. Dat is natuurlijk het voordeel als je meerdere koi hebt rondzwemmen, dan kan je je eigen voorkeur in de bowl zetten, en maruten is altijd mijn ding geweest, vroeger en ook nu nog. 

Nu kan je  je afvragen wat maruten eigenlijk betekent ? Het is niet meer of minder dan "in het midden."  Een maruten kohaku is dus een prachtige variëteit van de koi met een opvallende rode vlek op het hoofd, genaamd de maruten, en heldere, goed gedefinieerde rode patronen op een wit lichaam.

Nu kan je maruten ook vertalen naar maruten showa of sanke natuurlijk, maar dat heeft minder impact, alhoewel ik een zwak heb voor een goede maruten showa, dat intrigeert mij nog altijd. Neem nu dit voorbeeld., een maruten showa van Odakan dat op dit ogenblik misschien nog niet helemaal presentabel is voor de verkoop.

Als ik particulier was zou ik zeker voor dit soort showa gaan. De toekomst is erin gebeiteld en je zult versteld staan hoe deze zal evolueren in de toekomst. Het sumi zal de hashiware en de menware verstevigen en het sumi zal zich over het ganse lichaam dieper definiëren. 

Het filmpje is al van bij aankoop, dus ik zou haar graag nog eens terug willen zien, want ik denk dat dit proces al aan de gang is. En ja hoor, ik vind hier een onlangs gemaakt filmpje dat precies bewijst wat ik bedoel. Vergelijk beide filmpjes maar. Zeer interessante showa om in de toekomst van te genieten. Het zijn geen afgewerkte exemplaren.

Nu wou ik toch nog een woordje kwijt over die maruten kohaku die ik samen in de bowl heb gezet. Ik kan de waarheid niet loochenen, want ik zou die dit jaar nog moeten verkopen. De koi weggeven is geen kunst, dus dat zal ik sowieso niet doen, maar indien er koikichi zijn met voorliefde voor maruten kohaku, ze weten waar ze moeten zijn.

Het zijn allen nisai, om en bij de 50 cm, niet geforceerd in hun groei en zeker koi die een jumbo lengte kunnen bereiken. Heb je interesse, kom dan af, ik ben er zeker van dat je verbaasd zult zijn over de kwaliteit. Ik heb trouwens nog een aantal koi gebowld voor controle, maar die zal ik sporadisch laten zien, want overdaad schaadt.

Gisteren kreeg ik ook nog enkele filmpjes aan uit Frankrijk met de koi die hij maandag mee naar huis had genomen. Zij zwommen al gretig tussen de andere koi die bijna allen trouwens van Interkoi kwamen. Ik herkende nog altijd enkele van deze koi. Dank je Marc, het is altijd plezierig om dit aan de mensen te tonen.

Vroeger werd dit veel aan mij doorgespeeld, maar de laatste jaren is dit wat afgenomen. Facebook zal daar wel voor iets tussen zitten natuurlijk, en daar kan ik moeilijk tegenop, maar als er mensen zijn die toch graag een update van hun vijver laten zien, stuur mij een aantal filmpjes en ik zal proberen er iets moois van te maken. (horizontale filmpjes, nooit verticaal)

 

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml