De dag van de shiro utsuri

De dag van de shiro utsuri

Je koopt altijd met veel enthousiasme een aantal shiro utsuri. De eerste verkopen vrij vlot, en dan valt het gewoonlijk stil totdat ze wat verder ontwikkelt zijn en dan plotseling verkoop je er 2 op één dag. Nu blijft er nog maar eentje over, dus geduld is soms een mooie zaak.

Marc kwam vanuit Frankrijk zijn koi ophalen. Na een overnachting in Gent was het een kleine stap richting Arendonk. Het zijn dankbare klanten die al jarenlang trouw hun koi aankopen bij mij en dan kan je natuurlijk niet anders dan tevreden zijn.

Het zijn trouwens geen onverdienstelijke koi die richting Frankrijk gaan. Dit is het filmpje met de tancho sanke van Sakai FF en de showa van Dainichi die hij uitgekozen had. Ik denk niet dat men negatief hierover kan zijn, integenceel een bijzonder mooi duo.

Daarnaast ging de shiro utsuri van Omosako ook mee naar zijn nieuwe thuis. Ik kreeg achteraf nog een mooie mail van Marc dat mijn ego streelde: "Voilà tout le monde est arrivé en Normandie merci pour votre professionnalisme vous allez manquer au monde des koï", Ik zal het even vertalen: "Zo, iedereen is aangekomen in Normandië, bedankt voor je professionaliteit, de koiwereld zal je missen."

Of dit zo is kan ik niet beamen, maar het is toch dankbaar om zulke berichten te ontvangen en ik krijg ook meerdere dankbetuigingen zoals deze. Mag ik er trots op zijn ? Het maakt mijn afscheid einde dit jaar minder zwaar, alhoewel ik niet helemaal van het toneel zal verdwijnen. Vermoedelijk zal ik Interkoi blijven ondersteunen zolang de gezondheid het toelaat. Eigenlijk kijk ik er al naar uit.

Geloof het of niet, maar Marc vatte zijn reis naar Frankrijk aan of Jan kwam met Liam de overige shiro utsuri bekijken. Ook Jan is een trouwe jaarlijkse klant en zijn zoon is schijnbaar verzot op koi. De 2 laatste shiro utsuri werden dan ook in de bowl gezet om een keuze te maken.

De keuze werd vrij vlug gemaakt, maar omdat er ook nog een aantal kujaku in de vijver rondzwommen, vroegen ze om er toch eentje bij te zetten, gewoon om te laten zien. Ik heb er dan een mooi en zuiver exemplaar bijgezet.  Ik had er teveel van aangekocht en er blijven er nog een aantal over. Je kan ze nog altijd bekijken in Arendonk, ze zijn niet zo duur. Ongeveer 45-50 cm en een vriendenprijs van 795 euro is niet dodelijk. Het zou natuurlijk fijn zijn om ze nog te kunnen verkopen.

Zo er konden er weer 4 afgevinkt worden, maar dan kwam nog het telefoontje van Rudi die zijn 10 jumbo kwam ophalen. Het is eigenlijk een feestdag maar ik zeg  niet neen. Ik zet ze hier op een rijtje zodat je tenminste toch weet wat er weg gegaan is:

De ogon van Momotaro - 78 cm

De tancho kohaku van Tamaura 68 cm

De showa van Takigawa - 70 cm

Nog een showa van Takigawa - 67 cm

Een imposante sanke van Takigawa -70 cm

Een kohaku van Takigawa - 67 cm

Waardevolle kohaku van Takigawa - 65 cm

Showa van Takigawa - 70 cm

Kohaku van Takigawa - 65 cm

En tenslotte een tancho sanke van Takigawa van 72 cm

Het mooie van deze serie is niet dat ze uit het oog zullen verdwijnen. Deze jonge koi, want het zijn nog altijd maar sansai zullen naar een nieuwe locatie vertrekken om verder te ontwikkelen. Er wordt nog geen informatie gedeeld over de nieuwe locatie. Ik kan je wel een filmpje laten zien dat ik aangekregen heb,

Ze zwemmen nu in een 72 kuubs vijver samen met een aantal chagoi van om en bij de meter en een aantal andere soorten. We gaan voorlopig nog niet te veel woorden verspillen over de nieuwe locatie, laat ons dat voor een later nieuwsitem bewaren.

Indien er interesse is kan je hierover natuurlijk altijd informatie aanvragen. Het zijn over  het algemeen koi van Takigawa waarvan ik weet dat ze een geweldige lengte kunnen bereiken, Takigawa waardig, en dat ze kunnen aangeboden worden voor een menselijke prijs. Ik ben vooral ook blij dat ze zich in deze natuurlijke vijver kunnen ontwikkelen, dat zal ze alleen maar ten goede komen.

Zoals je kan zien was het een druk bezette dag, maar het gaf veel voldoening. Mijn binnenvijvers zijn nu leeg en ik hoop van de laatste 80 koi natuurlijk nog te kunnen verkopen. Het is moeilijker in dit digitale tijdperk om klanten over de vloer te krijgen, maar ik zou toch iedereen nog willen uitnodigen om een kijkje te komen nemen.

De tijd begint er nu rijp voor te worden. Volgens mijn boekhouding moeten er nog 25 koi opgehaald worden, ik verzoek dan ook beleefd om stilaan langs te komen zodat ik verder kan gaan indelen. André vertrekt vandaag naar Japan om nieuwe inkopen te doen, Ik hoop voldoende info te krijgen zodat ik alles goed kan opvolgen. 

 

5
6
6
3
3
3
1
3

Laat Een Reactie Achter

1 reactie

Eric

Gaat Rudi soms koidealer worden ha ha .
Prima gehandeld Rudi 😂😂👍


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml