Dag 1 Japan - 3 april

Dag 1 Japan - 3 april

Het was vroeg deze keer we vlogen over Parijs het niet mijn meest favoriete route maar het was niet anders.  Ramon is mijn reisgenoot voor deze trip en we hadden om 8.00 uur op Schiphol afgesproken. Na het inchecken waren we zo door de douane heen waardoor we een lekker bakje koffie konden gaan drinken.

momotaroAangekomen op de Luchthaven van Frankrijk waar het ook vlot verliep hebben we nog een klein hapje gegeten en wat gedronken de lucht in en vol gas naar Japan.  Olav stond ons op te wachten en zijn we eerst even wezen lunchen en daarna door naar Momotaro. De bomen stonden mooi in bloei en ondanks de regen was het toch even genieten

Het is altijd zo mooi om de rivier met de bergen te zien op deze farm een waar genot om in alle hectiek van de hedendaagse tijd er even bij stil te staan. Het was de bedoeling om daar op het gemakje rond te kijken maar we vielen met de neus in de boter. Er was een selectie ronde geweest en waren als eerste erbij er stonden 3 bowls klaar met de betere koi en dat is precies wat ik wil.

Kohaku heb ik nog veel zitten en ben zelf gecharmeerd van de ginrin van Momotaro. En tot mijn vreugde was het merendeel ginrin sanke. We hebben alle tosai doorlopen en de beste er tussen uit gehaald. Mijn eerste vraag female of male en het antwoord was 80% female.

Alle koi omgedraaid om zo zelf een inschatting te maken en kan jullie vertellen dat ik het kon beamen. Stuk voor stuk mooie koi met nog een mooie ontwikkeling in het vooruitschiet. Het ginrin mooi vol op de koi, dito goede bouw meer dan goed,.en je kan er zeker van zijn dat de huidkwaliteit enorm goed is, want dat is uitermate belangrijk voor Interkoi in het algemeen.

Bij de ene het sumi al wat verder ontwikkeld en bij de ander nog volop in ontwikkeling en ook op de plaatsen waar ik van verwacht dat het gaat komen. Daarnaast spotte ik nog een goede kohaku waarvan ik zeker ben dat het vrouw is.

Heerlijke bouw en huid kwaliteit met een klein beetje rood in de vin maar dit is niet erg omdat dit aan het patroon vast zit, zo ook naar mate de koi groter en breder wordt zal dit mooi weg gewerkt worden doordat het lichaam dit zal verbloemen naarmate de koi breder wordt.

Ondanks dat ik nog een tweetal goede tancho kohaku heb zitten kon ik deze ook niet laten schieten de crèmekleurige shiroij geeft aan dat het een mooi toekomst perspectief in het verschiet zit. Zowel de kohaku en tancho beide  35 cm om dit moment.<

We waren hier niet op ingesteld dat we gelijk zouden aankopen dus op individuele foto film moeten we even geduld hebben tot vrijdag als we teruggaan om alles vast te leggen. Ik kan jullie alvast vertellen dat deze tosai voor mooie Japan prijzen aangeboden kunnen worden. Als jullie niet kunnen wachten en willen reserveren kunnen jullie mij contacteren

Bij deze alvast een voorproefje.

Bowl 1 van mijn eerste selectiedag: kohaku en ginrin kohaku

Bowl 2 van mijn eerste selectiedag: sanke en ginrin sanke

Zou dit het begin zijn van een mooie Japan reis?
Tot morgen.

André en Ramon

Nog een persoonlijk woordje over ginrin:

"Ginrin" is een term die wordt gebruikt in de wereld van de koi, wat verwijst naar een specifiek type schubben op het lichaam van de koi. Deze schubben hebben een glinsterende of glinsterende kwaliteit, vergelijkbaar met metallic. Het woord "Ginrin" zelf komt uit het Japans, waar "gin" zilver betekent en "rin" een combinatie is van het karakter voor "schaal" en "patroon".

Deze bijzondere schubben werden voor het eerst ontdekt in de vroege jaren 1960 in Japan. Ze zijn het resultaat van een genetische mutatie die een speciale glinstering toevoegt aan de normale schubben van de koi. Deze mutatie is een natuurlijk voorkomend fenomeen en kan voorkomen in verschillende variëteiten van koi.

Ginrin koi zijn zeer gewaardeerd in de koi-hobby vanwege hun unieke en opvallende uitstraling. Ze worden vaak gezien als een aanvulling op traditionele variëteiten van koi, zoals Kohaku, Showa, en Sanke. De glinsterende schubben voegen een extra dimensie toe aan het visuele aspect van de koi, vooral wanneer ze worden bekeken in helder water of onder bepaalde lichtomstandigheden.

Het kweken van ginrin koi vereist zorgvuldige selectie van ouderdieren die het gen voor ginrin bezitten, en het is een proces dat geduld en expertise vereist. Door selectief te fokken kunnen kwekers de eigenschappen van ginrin verbeteren en verfijnen, wat heeft geleid tot een verscheidenheid aan ginrin-variëteiten die tegenwoordig beschikbaar zijn in de koi-hobby.

 

Meer afbeeldingen

Dag 1 Japan - 3 april: afbeelding 1
Dag 1 Japan - 3 april: afbeelding 2
Dag 1 Japan - 3 april: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

1 reactie

Sven

Goed begonnen is (vaak meer dan) half gewonnen 👍🏻


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml