Toch nog eens Dainichi proberen

Toch nog eens Dainichi proberen

Ze brengen me over het algemeen niet veel geluk, de koi van Dainichi, maar ik kan het niet laten om ze aan te kopen.

Over het algemeen verlies ik altijd geld aan Dainichi koi, maar vraag me niet hoe het komt. Ik heb de gok dan toch weer gewaagd om 2 veilingvissen aan te kopen. Misschien niet de beste, maar persoonlijk vind ik ze wel de interessantste.

Je hebt ze vermoedelijk al onder "nieuwe koi aanwinsten" zien staan. Ze zijn tenminste al talloze malen bekeken. Van watik kan zien is vooral de man populair, want die is ondertussen 160 keer bekeken, tegenover de sobere vrouw die slechts 106 keer is bekeken.

Misschien een woordje uitleg waarom ik deze 2 toch aangekocht heb. De mannelijke showa uit GachaX heeft op mij een bijzondere aantrekkingskracht, juist omdat hij zo speciaal is. Dat vind ook Shigure Dainichi bij zijn beoordeling.

Wat hij probeert uit te leggen is ongeveer hetzelflde als wat ik er van vind, namelijk dat het een spannende showa is met karestiristieke eigenschappen. De koi is nog helemaal niet klaar, en als het sumi gaat samentrekken en opkomen, ga je een krachtige showa zien. Hij praat ook niet over weken of maanden, maar over jaren. De body is bijzonder goed, en zoals hij zegt, het is een unieke showa. Ik heb het gevoel dat hij deze showa wel kan pruimen.

De moeder GachaX ken ik niet, maar is vermoedelijk een kruising tussen Gachapin, een Shiro Utsuri en X-Junior, een kohaku. Of dit zo is kan ik wel niet bevestigen, ik concludeer dit uit de naamvorming van de mama. Het gelige hoofd baart me niet zoveel zorgen. Het is jong dun shiroji dat moet opdikken. Ik blijf erbij....interessant. Deze blijft wel tot volgend jaar april in Japan.

De andere vrouwelijke showa heb ik "the gambler" genoemd. Hier weet ik niet precies wat ik in de kuip heb. Het zijn van die koi waar je op moet gokken. Vermits de koi nog een jaar in de mudpond zal blijven, gok ik erop dat het sumi een serieuze wending moet maken. Het hoofd lijkt wat kaal momenteel, maar er is sumi zichtbaar op de neus en op de aanzet naar de schouder. Als dit er komt, dan krijgen we een heel ander verhaal. De moeder is een Momotaro koi, namelijk monster 2, en dat is de gok die ik waag.

Monster 2, was een aankoop waar ikzelf verleden jaar toevallig ook bij was. Deze wordt bewust aangekocht om lengte in de koi te krijgen. Dit zie je perfect terug in deze showa, en met haar 59 cm, lange sterke body en een extra jaar in de mudpond, heb ik vrij hoge verwachtingen in deze koi.

Shigure Dainichi bevestigt de lange en stevige bouw van deze koi, maar de indruk ontgaat me niet, dat hij het moeilijk heeft met dit soort koi, die niet eigen zijn aan de Dainichi koi. Laat ons de gok echter wagen, en wie weet....Het blijft nog steeds spannender om een koi te kopen met een verwachtingspatroon, dan een koi te kopen die al bevestigt is, en die om die reden ook veel te duur is over het algemeen. Met veel te duur, bedoel ik niet dat hij het niet waard is, maar dat het voor velen een onbetaalbare affaire wordt.

Ik heb nog enkele showa onder het item "nieuwe koiaanwinsten" laten staan. Dit heb ik bewust gedaan om je er op te wijzen welke kwaliteiten er nog aangeboden worden. Deze 3 showa van Momotaro zijn zeker de moeite waard om te bekijken, en vooral de Black Dragon maakt op mij een bijzondere indruk. De moeder is uit dezelfde bloedlijn als Lion Queen, alleen een jaar jonger. Al de aangeboden koi op de veiling van deze oyakoi konden mij bijzonder bekoren.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240