Presentatiedag trommelfilter

Presentatiedag trommelfilter

Ik had iets meer opkomst en interesse verwacht, maar blijkbaar heb ik me vergist.

Ik moest s'morgens beslissen of we buiten of binnen staan zouden gaan staan, en als buitenmens koos ik natuurlijk om buiten te blijven staan, geflankeerd door 2 grote paraplu's in geval van....

Ik kan je verzekeren dat dit nodig was, want bij wijlen werden we zelfs geplaagd door echte stortbuien. Fout gekozen dus.

Zelf heb ik met veel interesse geluisterd, en was verbaasd over de technische vragen die gesteld werden door de aanwezigen. Ik ben absoluut niet technisch en zal het ook nooit worden, maar de vragen die gesteld werden waren niet zomaar uit de lucht gegrepen.

Hetgeen ik wel op prijs kon stellen was het feit dat alle vragen op een doeltreffende manier beantwoord werden met kennis van zaken, toch zeker wat het technisch gedeelte betreft. Bekijk het gemonteerde filmpje dat ik in elkaar gestoken heb.

Een grote onbekende faktor die toch meermaals ter sprake kwam, had te maken met het aangebouwde bewegend bed filter en de ontwikkeling van de bacterien . Ondertussen is er één iemand die een fanatiek, neen enthousiast gebruiker is van het bewegend bed systeem.

Hij gebruikt enkel bewegend bed filtratie op zijn vijver en zweert erbij. Zijn bevindingen worden ook ondersteunt. Nu moet ik eerlijk toegeven dat ik gedeeltelijk de uitleg kan en wil volgen, maar het geeft me niet een echt veilig gevoel op dit moment. Tijd om het te bewijzen....

Volgens de bewegend bed aanhangers is een kleine filter met een goede bacteriecultuur beter dan een groot filter met een goede bacteriecultuur, en zou er met een kleine oppervlakte aan bewegend bed een volledige vijver zonder problemen moeten kunnen draaien.

Polleke past dit systeem al geruime mate toe met succes, en zal dit beter kunnen toelichten, maar voor zover ik het begrijp maken de bacterien sterke kolonies die dicht op elkaar zitten en zodoende beter functioneren dan bacterien die over een groot oppervlakte verspreid zitten en daardoor kwetsbaarder zijn omdat ze geen kolonies vormen.

Ik weet niet of ik het zo goed vertaal, want het is mijn ding niet, maar als ik het niet goed heb uitgelegd, moeten de aanhangers me maar verbeteren.

De technische aspecten van de trommelfilter werden ook volledig onderzocht, en ik denk dat ieder een degelijk en vooral eerlijk antwoord kregen op hun vragen.

Zowel Dirk als Angelo bewezen goed te weten waarover ze praten en konden iedere vraag zonder problemen op een begrijpende manier ondersteunen.

De combi trommelfilter werd volgens mij door iedereen naar waarde geschat. Potentiële kopers moeten zich maar melden, maar als ik nog een vijver ga aanleggen..., ideëen die al een tijd in mijn gedachten rondzwerven..., zal ik zeker en vast een do-it combi trommelfilter gebruiken.

Als bijzonder pluspunt is vooral het feit dat de bediening van je trommelfilter met een tablet of een smartphone kan gebeuren. Waar je ook bent, je kan alles bedienen van op afstand.

Ik raad ook iedereen aan om bij de aanleg van een nieuwe vijver even contact op te nemen of er over te denken om enkel dit systeem op je vijver toe te passen.

Meer afbeeldingen

Presentatiedag trommelfilter: afbeelding 1
Presentatiedag trommelfilter: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137