Toch weer een mooi resultaat

Toch weer een mooi resultaat

In april 2013 kocht ik in opdracht 2 ginrin tosai aan van Taniguchi.

Ik had het voorgaande jaar al een groot aantal ginrin showa aangekocht die ik toen verkocht op een speciale manier.

Beide werden geselecteert uit de laatste serie die er nog overbleef, en de afspraak was dat deze nog een jaar in de mudpond zouden moeten verblijven.

In dit filmpje kan je nog meegenieten van de selectie, en op het einde van de selectie zie je de 2 ginrin showa die er uiteindelijk overbleven.

In november 2013 was het zover…altijd spannend….soms valt het tegen, soms valt het ontzettend mee. Ditmaal was het een lucky shot, want zeg nu zelf ze zag er fantastisch uit. Een schot in de roos zou ik zeggen.

Ze is wat slaperig in het filmpje, maar dat komt omdat Taniguchi san altijd een licht verdovingsmiddel gebruikt om de koi te presenteren, waardoor ze makkelijker te fotograferen zijn. Het hoeft voor ons niet en wij hebben zelfs liever van niet, maar het is zijn aanpak. Dus maak je niet ongerust, er is niets met de koi aan de hand.

Ze was niet overdreven groot, maar dat wordt van een ginrin showa ook niet verwacht, 48 cm. De schoonheid zat hem in de uitstraling van de koi. Ik heb nog een filmpje van de toenmalige selectie, en dat is mooi om te zien omdat er nog bekende koi tussenzitten die nu overal in België en Nederland rondzwemmen, ik herken er tenminste nog veel van. Bekijk het filmpje

Zo ziet er een selectie tosai uit na een seizoen verbleven te hebben in de mudpond. Deze selectie zag er bovendien bijzonder goed uit, en ik was er ook bijzonder tevreden mee. Het geeft een geweldig gevoel als je dit na een seizoen in een bowl ziet verschijnen.

Aangekomen in België ging ze rechtstreeks naar mijn klant in Duitsland, dat was de afspraak. Hoe het verder gegaan is weet ik niet, maar plotseling duikt deze ginrin showa in al haar glorie op in de mini holland show, waar ze een mooie prijs pakte.

Ik vond het een bijzonder goede ontwikkeling, en ik ben blij als koi goed ontwikkelen, want ik begrijp maar al te goed dat mensen er bijzonder veel geld aan uitgeven. Als dan het resultaat tegenvalt, dan begrijp ik ook de ontgoocheling.

Meestal zijn de slaagkansen voor een positieve ontwikkeling rond de 70-80%, en dan is het altijd te hopen dat er geen sterfgevallen in betrokken zijn, want dat gebeurd helaas ook af en toe.

Ik was bijzonder in mijn element toen ik deze ginrin showa zag verschijnen, en dat doet me weer denken aan de kleine petieterkens die ik verleden jaar heb aangekocht, en waarvan er nog 8 rondzwemmen bij Taniguchi San.

Het zijn de koi met de codenummers tussen 1409013 en 1409045. Ik heb hoge verwachtingen van deze koi, maar daar moet je mee oppassen. Je kan beter niet teveel verwachten, zodat het niet teveel tegenvalt.

Mijn eerste bezoek dit najaar zal te vroeg zijn om deze koi al uit de mudpond te zien komen, maar dan wordt het vermoedelijk het volgende bezoek. Mijn verwachting en mijn hoop is dat ze 50-55 cm zullen zijn. De kwaliteit, daar ben ik absoluut niet bang voor, dat zit er wel in, maar spannend is het weer wel.

Ik zie trouwens dat er nog 30 koi in de mudpond zitten, waarvan het grootste deel verkocht is. De koortst begint weer toe te nemen, en ik hoop dit najaar weer veel goede koi aan te kopen. Als er wensen zijn….laat het me weten.

Meer afbeeldingen

Toch weer een mooi resultaat: afbeelding 1
Toch weer een mooi resultaat: afbeelding 2
Toch weer een mooi resultaat: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur
Zondag: op afspraak

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SM-V20-12196

Shiro Muji SM-V20-12196
Verkocht