Tosai dag van Ueno en Momotaro

Tosai dag van Ueno en Momotaro

Ondanks het mindere weer was de opkomst gezellig, en ik heb het gevoel dat alle aanwezigen genoten hebben van deze namiddag.

Zelf heb ik weinig mee kunnen nemen van hetgeen er besproken werd, want mijn baas was streng voor mij, en ik kon enkel zorgen dat de juiste koi telkens op tijd in de bowl terechtkwam om besproken te worden. Spijtig, want ik heb van het hele evenement weinig of niets meegekregen, en na 10 jaar ben ik er nog graag steeds bij.

Eén feit is zeker, ik had 40 hamburgers besteld, en ik had 12 braadworsten gebakken. Ik wist echt niet hoeveel ik moest bestellen, maar er waren slechts 2 hamburgers over, en slechts 1 braadworst. Dus ik denk dat ze gesmaakt werden.

Ik weet ook niet of er verstandige vragen werden gesteld en/of de uitleg goed opgenomen en aanvaard werd. Hier kan ik dus niets over zeggen, maar misschien kunnen de personen die aanwezig waren dat wel.

Veel filmpjes heb ik ook niet kunnen maken, want ik had mijn handen vol. Wel was er Niels die met zijn nieuwe smartphone bijzonder leuke en mooie filmpjes heeft gemaakt van bijna alle gepresenteerde koi.

Maar we beginnen bij het begin, namelijk Henco en Sandra kwamen hun koi ophalen, en die waren er al om 9.30 uur.

Deze 2 tosai behoorden tot de uitverkorenen, maar ook deze sansai kohaku van Sakai FF verhuisde richting Nederland.

Wat betreft de presentatie van Ueno Showa heb ik minder tijd gehad om te filmen, en ik zet even de filmpjes op een rij, die ik tussendoor gemaakt heb.

Ueno Showa Ueno_01

Showa Ueno_02

Showa Ueno¬_03

Achteraf werd er nog gevraagd om één van de jumbo koi te bekijken, namelijk deze nisai van Momotaro. Ik was nog aan het twijfelen om deze in Japan te laten, maar het kost telkens een bom geld, dat ik ze toch maar over heb laten komen.

Ik weet niet hoe groot ze ondertussen is, maar als je haar in de bowl ziet, en ik zeg tussen de 65-70 cm, dan geloof ik niet dat ik er ver naast zit. Dan moet je er nog bij bedenken dat ze in augustus pas 2 jaar wordt.

Persoonlijk vind ik het een zalig koi om naar te kijken. Ze straalt rust en vertrouwen uit, en ik hoop haar naar grote hoogten te kunnen leiden als ze niet verkocht wordt. Een bijzonder fraaie verschijning, toch zeker als je ze zo rond ziet zwemmen.

Lieuwe had al eens een Karashigoi gekocht enkele jaren geleden, en hij vind het helemaal niet erg om even van Groningen naar België te rijden om nu een nieuw exemplaar aan te schaffen. Een karashi met een heel goed karakter, die me veel plezier heeft geschonken.

Hij houdt van koi, maar ook zijn vrouw houdt van koi, een zeldzame gebeurtenis als man en vrouw zoveel plezier hebben van de hobby.

Deze tosai van Momotaro zal wellicht binnen enkele jaren boven de 80 cm zijn, dat weet ik zo goed als zeker.

Qua patroon een minder populaire sanke, maar wacht totdat ze volwassen is, en we zullen op deze uitspraak nog eens terugkomen. Ik zal ze in de gaten houden,

Bij aankomst thuis

Klein duimpje tussen de reuzen

Ik ben vergeten een filmpje te maken van de Showa van Rob en Tara, waarvoor mijn verontschuldigingen. Het is me ontschoten. Zou de ouderdom me dan toch parten gaan spelen ?

De filmpjes van Niels heb ik samengevoegd in één filmpje. De meeste, zoniet alle gepresenteerde koi staan op het filmpje, bedankt hiervoor Niels. Eén kleine opmerking wil ik echter toch geven ! Als je koi filmpt, hou de telefoon liefst horizontaal, je krijgt zoveel mooiere films. De meeste telefoon filmers houden de telefoon altijd verticaal, en dan krijg je opgekropte films zal ik het maar noemen....

Door de telefoon horizontaal te houden krijg je veel mooiere breedbeeld films, wat uiteindelijk een mooier resultaat geeft. Ik heb de filmpjes van Niels allemaal gedraaid, maar dat kan je toch zien aan de beelden die dan iets onnatuurlijke overkomen.

Tenslotte nog dit: de Ueno koi gaan vanaf vandaag terug in de vijver die op een temperatuur van 26° wordt gezet, en zullen niet meer gestoord worden tot einde augustus. De groene algjes zijn weg, maar daar ga ik terug aan werken om ze terug in de vijver te krijgen.

Ik bedank ook iedereen voor de aanwezigheid en vooral Ben voor zijn vakkundige uitleg.

Meer afbeeldingen

Tosai dag van Ueno en Momotaro: afbeelding 1
Tosai dag van Ueno en Momotaro: afbeelding 2
Tosai dag van Ueno en Momotaro: afbeelding 3
Tosai dag van Ueno en Momotaro: afbeelding 4
Tosai dag van Ueno en Momotaro: afbeelding 5
Tosai dag van Ueno en Momotaro: afbeelding 6
Tosai dag van Ueno en Momotaro: afbeelding 7
Tosai dag van Ueno en Momotaro: afbeelding 8
Tosai dag van Ueno en Momotaro: afbeelding 9
Tosai dag van Ueno en Momotaro: afbeelding 10
Tosai dag van Ueno en Momotaro: afbeelding 11
Tosai dag van Ueno en Momotaro: afbeelding 12
Tosai dag van Ueno en Momotaro: afbeelding 13
Tosai dag van Ueno en Momotaro: afbeelding 14

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240