U vraagt...wij draaien

U vraagt...wij draaien

Het is een heel normale zaak tijdens deze onwerkelijke tijden om een koi te bowlen en te presenteren, zodat de potentiële kopers de koi in de huidige conditie goed kunnen bekijken. 

Het is misschien niet zoals het moet, maar er is momenteel weinig andere keuze. We proberen dan ook de koi in de best mogelijke omstandigheden te filmen en te promoten uiteraard, want verkopen is nog altijd een dringende noodzaak.

Gisteren waren het verschillende koi die ik op verzoek moest bowlen. Laat ons deze ook even tonen, het blijft altijd een luxe om naar mooie  koi te kijken, vooral als de ontwikkeling positief is. Een kohaku, zuster van de eerder getoonde koi zondag even in de bowl gezet.

Een prachtbeest al zeg ik het zelf, eentje waar ik volop van kan genieten. Het is een Takigawa kohaku en dat laat zich merken. Rustig en ontspannen in de vijver, onhandelbaar en tegensputterend als je ze wil behandelen. De oerdrang zit er ingebakken en daar moet je rekening mee houden ! Maar het karakter siert ze ook.

Het shiroji is niet wit, maar spierwit, terwijl het beni de perfectie benadert. Wij houden van het zachte beni dat het in principe op lange tijd ook beter zal volhouden. Het ligt erop gestanst, terwijl de body nog altijd vatbaar is om enkele centimeter te groeien. 

Nummer 2 in de bowl is een kohaku van Matsue. Wij noemen het een lepel kohaku omdat het patroon een lepelachtige tekening vormt op het hoofd. 62-63 cm Heb ik gemeten en dat zal er niet veel naast zijn. Er hoort wel een triestig verhaal bij, maar het zijn dingen die kunnen gebeuren.

In 2017 kocht ik een kohaku bij Matsue. Kohaku 1711018, ik herinner het me nog als de dag van gisteren. Strontduur en ik wou deze boven de 80 cm laten opgroeien in Japan om daarna pas naar Arendonk te laten komen. Ik hou van die onconventionele patronen....Helaas kreeg ik het bericht dat ze het niet gehaald heeft in de mudpond, en deze kohaku werd de vervanger van mijn lievelingsbeest. 

Een vervanger voor je liefde is altijd een moeilijk gegeven en zal nooit de fantasie benaderen van de kohaku waar je op verliefd was. Maar nu heeft ze na enkele maanden toch een verstandige koikichi gevonden, en als je deze kohaku bekijkt, dan zie je in ieder geval een kohaku die lengtegroei in zich heeft. Het is een dochter van setsuren en ze was 56 cm toen ze vorig jaar naar arendonk kwam. 

Last but not least maak ik me nog een blunder van formaat. De ouderdom speelt me toch parten zal ik dan maar aanvoeren. Maar er is een reden voor. Ik moest voor een klant in het buitenland een kohaku bowlen om tot verkoop over te gaan.

Bij toeval kreeg ik deze kohaku te pakken in het groene water en ik dacht de goede te hebben. Het is niet eenvoudig om een koi uit het groene sopje te pakken te krijgen, maar om de kwalteit van de aanwezige koi in vijver 5 te laten zien aan klanten die aanwezig waren, kwam deze in mijn net, en ik dacht dat ik de goede had...mis poes dus en ik had het nog niet in de mot !

Toen ik de kohaku wou tonen aan de klant kreeg ik echter onmiddellijk lik op stuk, en ik schaamde me dood ! Maar zeg nu zelf ! Deze mag ook gezien worden of niet ? Op certificaat 55 cm, en nu 62 cm na een winterverblijf in onze vijver 5....er is niets mis mee !

Een heerlijke kohaku, en geloof het of niet, deze is nog niet verkocht ! En van deze serie zitten er nog een aantal in deze vijver, ik zou niet te lang twijfelen als ik op zoek was naar sandan kohaku met deze potentie. Het is de moeite en ik betwijfel of ik nog koi van dit kaliber kan aankopen. Zaterdag moeten we op zoek gaan naar de kohaku die ik nog aan mijn Duitse klant moet tonen.

Zo dat waren de arbeidsvitamientjes voor vandaag. 

 

Laat Een Reactie Achter

1 reactie

Wiechert

Mooi stukje nieuws hoor ! Prachtige vissen weer voorbij zien komen


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur 
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74