The rest of the best

The rest of the best

Niet the best of the rest, maar the rest of the best, want dit is puur een gok. Het komt uit onverwachte hoek, want niemand zou ook maar kunnen denken dat ik 280 koitjes zou aankopen. 

De vraag  is waarom doe ik dat ? Het wordt mij meermaals verweten dat ik enkel dure koi verkoop, alhoewel ik het daar niet mee eens ben, en toch heb ik me dit jaar laten verleiden om meerdere tosai aan te kopen, en dit komt er nog boven op. 

Een woordje uitleg is op zijn plaats. Dit is de overschot van de mango selectie van Narita, aangevuld met wat overblijfselen van ochiba shigure en andere exemplaren. Wat ik belangrijk vind is dat er veel beni-achtige mango tosai tussenzitten met enkele witte en gelige varianten, die voor zover  ik weet een geweldige groeimarge hebben en bijzonder gewaardeerd worden. Uiteraard zijn de mango onze hoofdgroep, maar er zwemmen ook enkele gosanke tussen, wat ochiba zie ik en mango met een bruin uiterlijk wat meer op de chagoi doet lijken. Maar allen zijn uit de mango bloedlijn.

EEN INDRUK VAN DE TOSAI

Ze zijn gemiddeld tussen de 12 en 18 cm groot en ik heb er maar liefst 280 aangekocht. We zijn bezig om hiervoor een speciale vijver aan te leggen zodat we ze gezond en wel kunnen opvangen, en het mooie verhaal is dat we ze tegen bijzonder acceptabele prijzen kunnen aanbieden.

Een slag in het ongewisse ? Wie weet, ze komen einde maand aan, dan gaan ze enkele weken in quarantaine en kunnen we ze wat beter evalueren, want zoals je weet hebben wij ze niet gezien en is de koop in vertrouwen afgesloten. Ik weet echter wat deze tosai kunnen in de toekomst en mijn wispelturigheid kon de drang niet weerstaan.

Wat betreft de prijzen. Deze zullen aangeboden worden tussen 30 en 150 euro per stuk. Tenminste dat is de doelstelling en daar wil ik mij aan houden. We zijn ook bezig om speciale voorzieningen te treffen om deze koi op te vangen. 

Het wordt een waar tosai feest en ik hoop dat ik meerdere beginnende koiliefhebbers kan triggeren om deze toch wel eigenzinnige selectie succesvol te maken. Het zou uiteraard mooi zijn om ze ook te verkopen aan mensen die opgroeifaciliteiten tot hun beschikking hebben. Meer info zal nog volgen.

 

Laat Een Reactie Achter

2 reacties

Jack

555


Matthijs

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml