Nishikigoi Chugoku district

Nishikigoi Chugoku district

Een moeilijke naam te onthouden en uit te spreken, maar het komt erop neer dat het een verzameling is van de kwekers uit het Zuiden van Japan die gezamenlijk hun krachten bundelen om een veiling te organiseren.

Dit wordt al enkele jaren gedaan en al enkele jaren door mij opgevolgd, maar dit jaar werd het mij gemakkelijker gemaakt vermits ze hier dit jaar ook een online veiling aan hebben gekoppeld, en dat geeft wat mij betreft iets meer overzicht van de kwaliteit van de koi.

Nu waren er nog wat haken en ogen aan de website, waardoor het opvolgen heel problematisch werd. Ik zal niet in detail treden maar je moest in ieder geval goed bij de pinken zijn om continue alles op te volgen, mijn vingertjes doen er nog zeer van, om maar niet te spreken van mijn verstandelijke inzet.

Het is verschrikkelijk als je een koi graag wil hebben of moet aankopen voor een klant en je wordt telkens opgeboden en de seconden slinken weg tot er plots weer een bod gedaan wordt. Het enige probleem dat ik daarmee heb, is dat het mogelijk is dat anderen, waaronder belanghebbenden tegenbiedingen kunnen doen om de boel op te naaien, maar dan zal ik weer het slechtste van de mens denken zeker ! Soms heb ik toch dat gevoel ....

In ieder geval was het dit keer een meer dan geslaagde onderneming die me veel tranen en bloed gekost heeft, maar het resultaat meer dan positief. Ik ben er bijzonder blij mee om jullie deze aankopen te tonen. Ik zal ze later in het aanbod nieuwe koi zetten zodat je alle informatie hebt, maar nu zal ik eventjes de filmpjes en gegevens van de koi kenbaar maken. We beginnen van onder naar boven.

Bekko van Oyama - nisai - 55 cm
Het heeft me een serieuze inspanning gekost om deze aan te kopen. Er wordt me dikwijls verweten dat ik enkel gosanke aankoop en deze traditie moet ik af en toe breken. Dit schepsel moet je even goed bekijken en hier zit zeker toekomst in, gelet op de  prachtige bouw. Oyama is geen onbekende kweker, ik heb er vroeger nog koi van gekocht, maar dat is heel lang geleden. Heel aardige man, en al vele jaren actief.  Dit nieuwsitem over Oyama is nog van 2007 en altijd leuk om te lezen !

Oshiba Shigure van Konishi - sansai - 65 cm
Ik was al jaren op zoek naar goede oshiba, maar moeilijk te vinden volgens mijn maatstaven. Ik heb heel veel moeite gedaan om de ginrin oshiba shigure van Konichi aan te kopen, maar een koi kopen om geld te verliezen is niet verstandig, zelfs als ik haar zo graag zou hebben. Ik heb me tevreden gesteld met de gewone versie, maar wel een bijzonder mooie en elegante verschijning die  nog een jaar azukari zal blijven. Heerlijk beestje, dat volgend jaar hopelijk de 75 aantikt.

Tancho kohaku van Takigawa - yonsai - 72 cm
Dankbare koi die komen altijd van Takigawa. Ze blijven altijd op mijn wishlist staan en een tancho met een bol zoals deze...ga ze maar zoeken. Iets ouder,  iets groter, maar de natuurlijk benadering van Takigawa geeft voldoende zekerheid tot sterke genen. Ik kijk er al naar uit.

Ginrin Karashigoi van Taniguchi - nisai - 62 cm
Met deze genen en deze uitstraling is je toekomst verzekerd. Ook gaat deze meedoen met de AJYKS dat is ondertussen al geregeld. Dochter van Siver Fox van Sakai een jonge oyakoi van 3 jaar en 83 cm zegt voldoende, en dat in combinatie van mannelijke koi van Marudo....moet er nog zout zijn, een heerlijke combinatie en een heerlijke koi die nog een jaar azukari blijven.

Kohaku van Tamaura - nisai - 62 cm
Een must have voor mij, niet goedkoop, maar oh zo goed is deze kohaku van Tamaura. Ik heb al enkele stappen richting Tamaura genomen, en koop er sporadisch al vele jaren. In de jaren stilletjes kocht ik reeds een shiro van om en bij de 80 cm bij Tamaura en als ik me niet vergis leeft deze nog en peddelt ze rustig rond bij Martin. Ze moet al over de 10 jaar zijn, maar ik heb ze mijn laatste bezoek bij Martin nog gezien. Bekijk deze maar eens goed...wat een krachtige body en uitstraling !

Kohaku van Sakai nr. 1 - sansai - 68 cm
Een strijd op leven en dood is het telkens als je de kleppers van Sakai wil aankopen. De prijzen rijzen de pan uit, maar Sakai FF wordt nu eenmaal aanzien als nummer 1 in Japan als kweker. Zijn kohaku zijn dan ook bijzonder gewild. Deze kohaku zal nog een jaar azukari blijven.

Kohaku van Sakai nr. 2 - nisai - 60 cm
Een dijk van een koi met een huidkwaliteit om je duimen en vingers van af te likken. Niet iedereen zal vallen voor het patroon, maar dat zal mij in ieder geval worst zijn. Ik kan het patroon best pruimen, maar de verblindende schoonheid van het shiroji doet de harten sneller kloppen. Ook deze knaller is uitgekozen om azukari te blijven.

Kohaku van Sakai nr. 3 - sansai - 67 cm
De natte droom van iedere koikchi is zeker deze sansai sandan kohaku van Sakai FF. Moet je hier nog woorden aan vuil maken ? Zelfs Peterken had een verstandige reactie gepost op Facebook, dat had ik van hem niet verwacht. Zelfs hij kon de kwaliteit van het beni erkennen en dan weet je zeker dat het goed is. Top of the bill, een kohaku die vele mogelijkheden overlaat, en na nog een jaar als azukari, hoop ik dat de 75 - 80 cm haalbaar zal zijn.  Het hangt van het lot af en het jaar opgroei. Maar dat ze hoge ogen gaat gooien in de toekomst daar ben ik zeker van !

Dat was mijn opbrengst van gisteren. Ik denk dat ik niets verkeerd zeg als de verzameling van bijzonder hoog gehalte is. Ik ben dan ook bijzonder tevreden na deze gestresste dag. Ik hoop dat ik veel koikichi blij kan maken met deze selectie, want kwaliteit kennen ze hier in Europa ook.  

 

Laat Een Reactie Achter

7 reacties

interkoi

555


mitch

555


mitch

555


Ruud

555


Roy

555


Wim DW

555


Johan

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2402001

sanke 2402001
inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml