Een dag om van te genieten

Een dag om van te genieten

Vandaag stond een ontspannende dat op het menu, met een bezoek aan Oyama San, (stond bovenaan mijn verlanglijstje), Takigawa San, Ikemoto San en Sakai San.

Naar Oyama keek ik echt naar uit, omdat hij me reeds goede koi had verkocht en in Japan zeer gekend is voor zijn HQ Showa. Oyama gebruikt voor zijn kohaku kweek de “oude” Sensuke bloedlijn, zijn Oya goi is de zus van Donguri. Op de eerste foto zie je de rechtstreekse zus van Donguri, waar nog steeds mee gekweekt wordt. Zij heeft ondertussen de gezegende leeftijd van 40 jaar en was 98 cm de laatste keer dat ze gemeten werd. Vermoedelijk is ze nu boven de meter...

We werden vriendelijk ontvangen door Oyama San, maar ondanks zijn goede ontvangst lukte het niet zo goed in de onderhandelingen. Plotsleing kwamen we toch op het goede spoor en vanaf toen vlotte het als een fluitje van een cent. We hebben hier enkele bloedmooie HQ showa's aangekocht die menigeen niet onberoerd zullen laten. De moed zat er goed in en toen reden we naar Takigawa, die een 20-tal km verder woonde. Mijn collega's hebben hier enkele nisai aangekocht, maar ik heb hier gepast. Ik heb wel een optie genomen op een kohaku van 83 cm voor een vriend van mij, maar die heb ik hier niet bij op de site gezet.

Bij Takigawa waren ook de hobbykwekers Kato en Ikemoto, en toen zij hoorden dat we eventueel nog wat doitsu showa zochten, nodigde Ikemoto ons uit om even naar hem door te rijden. Hier hebben mijn collega's een aantal tosai uitgezocht, en ik heb hier weer gepast.

Sakai SFF of Sakai Hiroshima is zowat de bekendste hier in de streek, en deze lag op de weg naar huis terug. Deze konden we natuurlijk niet links laten liggen. Op het ogenblik dat we eraan kwamen waren ze Nisai van de mudponds over aan het brengen naar de vijvers, dus moesten we op een andere dag terugkomen. Ik heb hier wel enkele zeer mooie sansai gezien en op foto gezet. Van Sakai zijn we terug naar huis gereden en we hebben allen een fijne dag gehad.

Kritiek op het bijsnijden

Ik heb in de reacties van gisteren het verwachte resultaat gelezen van het bijsnijden van de vissen en hoe het verhaal weer bijgepoetst wordt op de forums. Ik wist dat ik weer deze consternatie op gang zou brengen, maar heb bewust de foto's duidelijk op het net gezet..... niet om te laten zien hoe de koi mishandelt worden, maar dat ze op een waardige manier bijgewerkt worden, met veel respect.

Hier heb je weer hetzelfde gezeik alweer zoals bij de uitbraak van KHV bij Momotaro. Momotaro heeft het heel correct naar buiten gebracht en iedereen is op de hoogte gesteld. Al zijn koi werden geliquideerd en de klanten die benadeeld waren werden vergoed. Wat is nu het beste ? Dat je het naar buiten brengt, zodat iedereen het weet, of dat men rustig zijn mondje houdt en doet of zijn neus bloeit....?

Voor alle mensen die problemen hebben met het bijsnijden van de koi wil ik nog één ding zeggen: het gebeurt onder volledige narcose en de koi worden met liefde en respect behandelt. Ze worden niet in een afgelegen kot met een mes te lijf gegaan. En voor diegenen die denken dat het enkel hier of daar gebeurt, open je ogen of wordt volwassen

Nu ga ik slapen en ik wens jullie allemaal een goedenacht.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137