De dag van de waarheid

De dag van de waarheid

Het was vandaag een pure Momotaro dag met ontzettend veel indrukken die ik geprobeerd heb op foto vast te leggen.

Het was de bedoeling dat we meerdere kwekers gingen bezoeken, maar dit was helaas niet meer mogelijk. Ik kon de koi maar niet vinden die ik zocht, en werd stilaan ongeduldig.

Dan heb ik het lef genomen om toch maar de forcing door te voeren om echte high quality showa te zien. Speciaal hiervoor heeft Maeda en zijn zoon Daisuke een mudpond laten leegmaken, waarvan je nu de reportage kan zien.

Je zult misschien denken dat dit bluf is, maar volg de reportage maar die hierop staat. De koi die ik aangekocht heb zijn helaas niet voor ieders beurs, maar het zijn in ieder geval koi, die buiten Maeda en zijn staff, nog nooit iemand gezien hebben en die recht vanuit de mudpond door de master himself geselecteerd zijn. Je zult uit de fotoreportage ook kunnen zien dat hij, en hij alleen alle koi persoonlijk selecteert. Niemand anders krijgt de kans om ze te keuren.

De mannetjes worden onmiddellijk van de vrouwtjes gescheiden en de vrouwtjes worden onmiddellijk in een aparte bowl gekeurd. Van de 50 nisai die in deze mudpond zaten heb ik mijn selectie van vandaag gedaan, samen met Maeda en Olav van Koibito. Deze koi zullen ook niet op de veiling te zien zijn en ik kan je garanderen dat deze er ZEKER niet voor moeten onderdoen, integendeel….. en ik heb de koi van de veiling gezien…

Ik heb op alle vissen een garantie dat het vrouwtjes zijn, maar dat kan je trouwens ook zien. Deze koi heb ik zelden of nooit in Belgie of Nederland gezien. Nu kan je denken dat dit bluf is, maar niets is minder waar. Van de gekochte vissen zullen er 4 hier blijven, waarvan er 1 in de 1500 ton vijver van Momotaro zal gezet worden om naar 90 cm door te groeien. Dit is de garantie van Maeda. Ook heb ik de garantie dat hij binnen 2 jaar ingezet kan worden in iedere koibeurs met naam, en nog kan winnen ook…

Om even verder te gaan over de bloedlijnen. De aangekochte showa zijn uit de top bloedlijn van Dainishi (vrouwelijke oyakoi) met Shiro Showa (mannelijke oyakoi). (2 stuks) en de andere zijn uit de bloedlijn Shiro Showa x Takeda bloedlijn. (6 stuks) De beste showa die hier blijft doorgroeien heeft ook de toepasselijke naam gekregen van “daishiro” De andere heeft de naam “Anshiro” gekregen.

Verder heb ik op de fotoreportage ook enkele foto's geplaatst van koi die lichtjes bijgewerkt worden. Dit om even te tonen hoe het er werkelijk aan toegaat. ik kan je garanderen dat het in alle respect voor de koi gebeurd...

De kohaku van vandaag komt uit de bloedlijn van Sakura hime  eagle (vr.) en Seio (man). De betekenis van Sakua Hime is “bloem prinses” en die van Seio is “echte koning”

De bloedlijnen van de koi die gisteren aangekocht (sanke en kohaku) werden, zijn Momoko x Mako. Momoko wil zeggen perzik vrouw (zie ook Momotaro = peach boy) en Mako = Magoi girl. De kohaku van gisteren is uit de bloedlijn Bentley x Eagle.

Ten slotte heb ik nog enkele foto's toegevoegd van het huis van Maeda en op de laatste foto nemen wij afscheid van de vrouw des huizes. Het is een zeer charmante familie...

Mensen die interesse hebben in deze koi, mogen mij een mail sturen voor meer informatie. Ik kan je alleen garanderen dat dit top of the bill koi zijn, maar helaas uit de iets hogere prijsklasse.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240