Wie het grote niet deert...is het kleine niet weert

Wie het grote niet deert...is het kleine niet weert

Een slagzin die klopt als een bus, maar normaal is het omgekeerd. Maar het enthousiasme bij de big koi van gisteren was zo enorm en de reacties zo expressief dat ik verwacht dat het bij de kleintjes  niet veel soeps meer zal zijn.

Ik kreeg de vraag van de week om sanke DU20100 eens even te updaten. Door de drukte heb ik dat enkele dagen moeten uitstellen, maar gisteren was de tijd geschikt. Maar toen ik de sanke aan het zoeken was, dacht ik plotseling....maak er wat meer werk van en zet de gosanke in de bowl. 

Natuurlijk kan je de mango dan niet uit het net houden, want die zwemmen levenslustig rond, en waarom ook niet een paar in de bowl ! In totaal 19 stuks, en ik dacht...och waarom ook niet even de meetlat erbij. Zo gezegd zo gedaan en zo kom je tot dit filmpje.

Ik heb bij iedere koi de maat gezet, zodat het overzichtelijk is. Ik zou zeggen het doel bereikt, alleen kunnen we binnen niet hetzelfde bewerkstellingen met het beni wat ze in Japan kunnen. We kunnen dat wel in de serre, maar binnen lukt dat niet.

Dit heeft vermoedelijk te maken omdat er geen zonlicht inval is, en de koi ook altijd vrij donker zitten. Kleurvoer zou kunnen helpen, maar dan zit je weer met het verschijnen van mogelijk ongewenste pigmenten en de uitkomst is voor mij ook niet heel zeker.

Er is maar één goede manier om het beni te optimaliseren en dat is buiten en in het groene sopje, of je het nu graag hebt of niet. Ik zal het je trouwens bewijzen met het filmpje van de kohaku die gisteren naar Duitsland is verkocht. 

Kohaku KO-V20-1069 van de veiling in oktober vorig jaar bij Momotaro is het heel duidelijk zichtbaar. Ik moest een filmpje maken voor deze klant om te bewijzen dat de koi in orde was. Dat probeer je dan aan de hand van een degelijk filmpje.De verkoop werd dan ook definitief gesloten.

Hier kunnen we wel werken aan het beni, en je ziet de glans, de onuitgesproken klasse van het teri stralen, terwijl het beni er in dikkel lagen opligt. Dat is wat we willen laten zien en dat kan enkel met koi buiten en in algenrijk water. Het is puur genieten als je dat ziet verschijnen en door je handen laat glijden.

Dat is wat we nu met de tosai die eind deze maand aankomen ook willen bereiken in onze groeivijvers. Ik weet ondervindelijk dat dit in de serre zonder problemen zal gaan. In Arendonk zal het een nieuwe testvijver worden, maar daar ben ik ook niet bang voor, alhoewel ik niet zo zeker ben als in de serre.

We gaan er echter alles aan doen om de resultaten zo goed mogelijk te houden. Groei is misschien belangrijk voor de meesten, maar aan kwaliteit hechten we toch meer waarde. Het wordt een spannend jaar en er zijn nog te weinig tosai verkocht, wat ik spijtig vind. Het is niet anders. Ik veronderstel dat het vertrouwen niet groot genoeg is, en daar zullen we aan gaan werken.

We hebben de betere tosai goedkoper gehouden dan het normale mechanisme van tellen, maar blijkbaar werd dit toch niet begrepen, alhoewel ik het duidelijk vermeld had. Ik spoor de mensen aan om toch n og een keuze te maken, want ik verwacht een heel positieve ontwikkeling. Bovendien worden altijd de prijzen aangepast na ontwikkeling, zowel naar boven als naar onder, maar dat weten de meesten momenteel al, en dit tot ergernis van velen !

Laat Een Reactie Achter

4 reacties

Didier

555


Roy

555


Jack

555


phil

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2402001

sanke 2402001
inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml