3 Grootheden gingen naar huis

3 Grootheden gingen naar huis

Ik noem het 3 grootheden omdat ik het zelf een trio geweldige koi vind. Helaas kreeg ik geen positieve reactie uit de mond van de eigenaar. Het enige wat ik hoorde was dat de sanke nog wat body moest maken, wat mij wereldvreemd overkwam.

Het is deprimerend als er geen enthousiasme mee gemoeid is, ik word er redelijk slecht gezind van, maar dat mag ik niet zeggen. Ondanks dat vind ik deze 3 kanonnen een applaus meer dan waardig. Ik vind het een eer om ze op dit niveau gebracht te hebben. Ik zal het dus zelf maar zeggen: wat een schoonheden, alle drie !

Het handelt zich over een sanke die meermaals door veel mensen bejubeld werd toen ze boven water gehaald werd, en veel mensen zouden dit exemplaar oh zo graag in hun vijver hebben zien rondzwemmen. De yondan kohaku werd aangekocht als tosai, en het shiroji is zo stralend wit, dat ik een schreeuw van enthousiasme moest onderdrukken. Wat een klassebak. De kuchibeni kohaku stond ook op de lijst van velen, maar de klant zag niet graag kuchibeni...tja daar sta je dan !

Een lichte verkleuring op de kop was wel een minpuntje, maar het was bijna niet merkbaar tenzij je er vlak bij stond. Deze kohaku werd ook aangekocht als nisai en verbleef een jaar in de mudpond. Ik vind het resultaat geweldig, en zo velen met mij. Ik wil hier toch wel eens op drukken dat ik geen invloed kan uitoefenen op de ontwikkeling van een koi terwijl ze azukari is. Het lot bepaald de ontwikkeling, niet wij, en het risico is voor de klant ! 

Ik leef op het enthousiasme van mensen, maar ik begrijp dat de klanten enthousiast moeten zijn, en niet ik. Uiteraard kan niet alles perfect zijn, maar ik mag toch zeggen dat de koi die ik aanbied toch van een bepaald niveau zijn dat door velen op prijs kan gesteld worden. Maar ja, het kan niet iedere dag kermis zijn.

De laatste koi is trouwens van Sakai Co, de oom en de neef van Kentaro en die gooit momenteel bijzonder hoge ogen. In de chugoru veiling werden er enkele van hen aangeboden en geloof  het of niet, die prijzen rezen serieus uit de pan. Ik heb even gevolgd want ze stonden ook op onze lijst, maar ik heb het snel opgegeven. Wat ik wel weet is dat de koi als de duurste geveild werden, en als ik me niet vergis is Narita met de fantastische kujaku gaan lopen, en die was ook van Sakai Co. Tja Narita blijft een lastige tegenstander, daar kan ik echt niet tegenop !

Het filmpje dat ik gemaakt heb, heb ik aangevuld met filmpjes van de koi in helderder water, want je kan ze niet echt goed zien in het groene sopje. Het begin van het filmpje is dus van donderdag, en in de bowl werden ze geflankeerd door een kohahu die op aanvraag gefilmd werd voor een klant in Duitsland. Deze werd ondertussen verkocht en wordt maandag weggebracht. 

Werp een laatste blik op ons trio !

Ondertussen heb ik enkele updates binnengekregen van Japan. Het zijn er niet veel en ik weet niet of er nog updates binnenkomen, want het is razenddruk met de voorbereidingen van de veiling en de vele transporten die moeten geregeld worden. Ik heb het zelf niet in de hand en ben helaas afhankelijk van...en kan weinig dwingen momenteel.

Update 1 is van kohaku KO-V20-118.
Deze is reeds verkocht en zal naar Duitsland vertrekken na azukari periode 2021. Ze is ondertussen 64 cm en bitter jong, dat beloofd voor de toekomst !

Update 2 is van showa SH-V20-1187
Deze is ook verkocht, is 59 cm en zal naar Amerika getransporteerd worden na Azukari periode. Het transport zal rechtstreeks vanuit Japan verzorgd worden, we zullen de showa dus nooit meer live kunnen bewonderen.

Update 3 is van Kohaku DU-2010004, en zwemt reeds in Duitsland bij Michael. Ze heeft de winter bij hem doorgebracht en het resultaat mag zeker gezien worden. Ze is nu 60 cm en  moet niet veel of niets onderdoen voor de koi in Japan. 

De foto's toegevoegd zijn van een klant die zaterdag op bezoek was en enkele foto's heeft gemaakt van het arsenaal koi die bovengehaald werden, waarvoor dank !

 

Meer afbeeldingen

3 Grootheden gingen naar huis: afbeelding 1
3 Grootheden gingen naar huis: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

3 reacties

Wiechert

555


Frank

555


Johan D

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml