Update mini showa van weleer

Update mini showa van weleer

December 2012 werden er een aantal kleine showa van Momotaro aangekocht voor de mensen die graag koi laten ontwikkelen.

Eén daarvan is deze showa die je hier nog ziet rondzwemmen als mini showa, en hier een filmpje van nu:

Ondertussen is het beestje 3 jaar geworden en 45 cm. Nu kan je zeggen dat dit niet groot is, en dat klopt. Maar zo vergaat het met misschien 99% van de koi die klein gekocht worden.

Er is een groot verschil tussen koi kopen die echte jumbo kunnen worden en koi die blijven hangen op 60-65 cm. Daarom dat de selectie en het predikaat jumbo koi (niet met woorden) zo belangrijk is, en waarom de prijzen ook een groot verschil maken.

Een koi naar 80 cm krijgen is niet evident, en is haast onmogelijk als je vertrekt van deze koi. Mooi is natuurlijk nog altijd het volgen en ontwikkelen van koi zoals deze. Dit was de bijhorende mail:

Hoi Luc ,

kleine up date van de Showa 1212010. Eigenaar is Gert Jan. Zeer klein geselecteerd , en dat het geen groeier was dat was allang bekend. Dit jaar werd er een zeer bescheiden 3 cm groei gerealiseerd wat de lengte op 45 cm bracht.

Wat maakt deze kleine Momotaro dan interessant: de ontwikkeling van de huid. Het Beni wel voor elkaar ,maar het sumi komt van verder weg.

Vorig jaar konden wel al zien dat het er aan zat te komen , dit jaar komt het serieuz boven. En hoe ....mooi diep gelakt zwart. En er volgt nog meer op meerdere plaatsen.

Groei kan mooi zijn om te volgen, net als de ontwikkeling van de backbone / body . Maar de ontwikkeling van het velletje net zo / zo niet spannender eigenlijk.

Kijk maar wat je er mee doet , paar plaatjes waar je de ontwikkeling kan zien zitten erbij. Net als een filmpje van vorig jaar. Succes er maar weer mee. Gr. Jack.

Wie graag de volledige ontwikkeling achtereenvolgens in één filmpje wil zien kan op deze link klikken.

Meer afbeeldingen

Update mini showa van weleer: afbeelding 1
Update mini showa van weleer: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240