Update van Dennie

Update van Dennie

Het hoeven niet altijd de imposante dure koi te zijn die onze aandacht vragen. Ook de mindere goden kunnen het bijzonder goed doen.

Het plezier om kleine tosai groot te krijgen en dan nog een goede ontwikkeling door te maken is ook een ervaring die menigeen veel plezier doet. Waar begint en waar eindigt de hobby kan je je afvragen.

Ik heb ook heel veel klanten die met de kleinere tosai prachtige resultaten behalen, en Dennie is er daar één van. Dit is zijn verhaal, en ik publiceer de de tekst zoals deze aangeleverd wordt:

Kohaku 1603037

Hoi Luc, Hopelijk heb je een goede terugreis gehad. Heb nog een paar update's voor je van de aangekochte vissen te beginnen met de kohaku met nr 1603037 hier aangekomen als ik me niet vergis op 29-08-2016 dus nu 1 jaar hier in de vijver.

Kohaku Taniguchi 1603037 de dag van vandaag.

Weet nog goed dat Ben deze als lieveling bestempelde. Toen was al duidelijk zoals Ben ook al aangaf dat de huidkwaliteit geweldig was. Nu 1 jaar later ben ik nog zeer tevreden. de vis is nu 56 cm gemeten met een glans waar je u tegen zegt. Het beni is adembenemend en het shiroji wit als sneeuw.

Het sashi is nog steeds goed en kiwa is al wat scherper geworden naar mijn idee. Wat betreft de bouw van de vis, de kop is echt massief en breed net als de staartwortel die is echt zo dik ben echt benieuwd wat dit de toekomst zal brengen.

Het frame vind ik zelf ook geweldig en alles wijst op een beer van een kohaku. Qua lengte zal ze over de 70cm heen gaan ??? Eerlijk gezegd met deze vis maakt me dit niet uit.

De breedte de uitstraling de kwaliteit van deze vis maken het plaatje compleet en zijn voor mij hele positieve punten. De rest zal de tijd leren maar ondertussen kan ik wel genieten van dit bakbeest.

Minpunt wat ik vind, zijn de borstvinnen vind ze te klein voor de body en zal erger worden na mate de vis verder groeit. Hoe dan ook snap nu ook wat Ben bedoelde met de tekst: ''snap niet dat deze vis nu nog hier bij Luc zit''.

Showa 1611126

De laatste showa met nr 1611126 aangekomen op 04-03-2017 met 23 cm. Nu gemeten op 43 cm en ik weet op de film zeg ik 47 waarom weet ik niet maar op de foto zag ik later toch echt 43.

De eerste 4 foto's zijn van maart en toen was al duidelijk te zien dat dit de betere van de 2 zou worden (in mijn ogen dan). Vind de lengtebouw goed van deze vis. De vis is ook niet te hoog ten opzichten van de andere showa.

Ook de backbone oogt in mijn ogen lang en zoals ik kan beoordelen kan die wel wat gewicht qua body dragen. Maar ook voor mij een leerweg die de tijd mij zal leren of dit zal kloppen.

Het hi is mooi egaal en overal even dik en niet te donker maar mooi zacht. Het sumi is geweldig en lijken wel zwarte vlekken die net geschilderd zijn op de vis. Zoals ook op de foto van maart en nu te zien is is het sumi goed en sterk door gekomen.

Motoguro is in beiden vinnen goed aanwezig helaas slecht te zien op de foto. maar er is ook wat rood te zien in een borstvin en dit is ook een minpunt. Terugdenkend aan de prijs van de vis heeft deze showa dubbel en dwars terug verdiend nu al.

Dit is toch het mooiste wat er is omtrent de hobby. Tosai kopen en dan genieten, leren en een voorstelling maken van hoe de vis er over een jaar weer zal uitzien.

Showa 1611126 de dag van vandaag.

Sorry voor de slechte filmpjes en foto's maar het is niet alleen spannend voor de vissen maar ook voor ons als familie. Je denkt alles voor elkaar te hebben maar als je later terug kijkt dan zou je toch net effe wat meer foto's of film hebben gemaakt. Luc Ik geniet telkens weer van de vissen en bedankt hiervoor.

Wat betreft de showa ! Deze kwam uit de selectie die ik toen heb gemaakt in december 2016.

Van deze selectie heb ik er nog ééntje van rondzwemmen, namelijk 1611120, het kleinste gupje uit deze bowl maar die toch bijzonder goed evolueert.

Hij is niet zo geweldig groot, maar dat maakt hij goed met toch een bijzonder mooie uitstraling. Bedankt voor de update Dennie. Ik publiceer deze wel wat later, maar er was zoveel nieuws te vertellen de laatste tijd, dat dit even in de wachtrij moest geplaatst worden.

Meer afbeeldingen

 Update van Dennie: afbeelding 1
 Update van Dennie: afbeelding 2
 Update van Dennie: afbeelding 3
 Update van Dennie: afbeelding 4
 Update van Dennie: afbeelding 5
 Update van Dennie: afbeelding 6
 Update van Dennie: afbeelding 7
 Update van Dennie: afbeelding 8
 Update van Dennie: afbeelding 9
 Update van Dennie: afbeelding 10
 Update van Dennie: afbeelding 11

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240